• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyarbakır'da askeri konvoyun geçişi sırasında patlama

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.676
6.064
198
Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında bu sabah patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların olduğu belirtilirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

DHA'nın geçtiği haberde, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice Mermer bucağı mevkiinde bugün saat 09.40 sıralarında askeri bir konvoyun geçişi sırasında, karayolunda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın, yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılmasından kaynaklandığı belirtilirken, saldırı sonrası yaralanan askerlerin olduğu belirtildi.

Reuters'ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, saldırıda yedi asker hayatını kaybetti.

AFP ise en az altı askerin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Patlamadan sonra bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Öte yandan Cihan Haber Ajansı'ndan alınan bilgiye göre, saldırı Diyarbakır- Bingöl kara yolunun 40’ıncı kilometresinde meydana geldi. Önceden bir menfeze yerleştirilen bomba, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan patlatıldı. Patlamanın etkisiyle kara yolu ikiye bölündü, askeri araç ise yaklaşık 30 metre yolun kenarına savrularak bir tarlanın içine düştü. Saldırıda hayatını kaybeden askerler olduğu belirtilirken, çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Saldırının ardından yol trafiğe kapatıldı. Olay yerine çok sayıda askeri araç, ambulans ve helikopter sevk edildi.


kaynak: http://www.birgun.net/haber-detay/diyarbakir-da-askeri-konvoyun-gecisi-sirasinda-patlama-104108.html
 
Ciddi manada birlik beraberlik zamanı ülkemiz çirkin oyunların içine kaosa doğru sürükleniyor..
Türkiyenin özündeki oğuz ruhunu tekrar yakalaması gerek...
Birlik beraberlik ve en önemlisi biz olma zamanı geldi.
 
sağ-sol demeden, türk-kürt demeden, sarı ben siyah demeden, bir olmanın vakti.. başka türlü aşılamaz.
 
Back