bencedeama diyanetin bunu açıklaması sevindirici bi gelişme
Bu ve benzeri bid'atları , hurafelikten çıkmış artık tövbe farz sayılmış gelenekleri ne zaman tane tane ''bakın bu yoktur , yanlıştır'' diye anlatmaya kalksam ; dinden çıkarılıyorum etrafımdaki bir güruh tarafından
Dur bakayım bir daha ki sefere diyanet diyor ben değil diye gireyim olaya
insanlar gelenek görenek kapsamında bunları yine yapsın, çünkü bu adetler birleştirici, sosyalleştirici, yas evine manevi destek ama dinle alakası olmadığı bilinsin hepsi bu, yoksa birleşip bi yasin okumanın kime ne zararı var yani,
gerçi muhtemelen aynı fikirdeyizde, genel bir yorum yaptım ben de seni alıntılayarak
Aynen taziye ziyaretleri olmalı , hatta gitmeyecek adam bile bu akşam 7. var denilince gidiyor .Buna vesile oluyor güzel de .
Ben çevremde yapAmayacak durumda olanlara , olmaaaz günah nasıl yapmazsın , bu gece burnu düşecek yorumlarına istinaden yazdım
O burnu dusecek olayı bende ne travmalar yaratti.. ilk Aydan Şener'in Çalıkuşu'sunda duymustum da gunlerce kabuslarima girmistiAynen taziye ziyaretleri olmalı , hatta gitmeyecek adam bile bu akşam 7. var denilince gidiyor .Buna vesile oluyor güzel de .
Ben çevremde yapAmayacak durumda olanlara , olmaaaz günah nasıl yapmazsın , bu gece burnu düşecek yorumlarına istinaden yazdım
teravih namazı kuran da yoktur zaten ipek. Peygamber efendimiz kılmaya başlamıştır. ancak düzenli kılmamıştır. düzenli kılarsam ümmetim bunu aynen uygulamak ister ve onlara zor gelir diye.Çok doğru yok bence de.
Kuran’da olmayan ama sonradan eklenen o kadar çok şey var ki.
Mesela teravi namazlarının bile olmadığı derin tartışmalar arasındadır.
Evet güzel bir açıklama oldu aslında.teravih namazı kuran da yoktur zaten ipek. Peygamber efendimiz kılmaya başlamıştır. ancak düzenli kılmamıştır. düzenli kılarsam ümmetim bunu aynen uygulamak ister ve onlara zor gelir diye.
Alakasız yorumcu Filozof:evet canım ya da durumu olan ama sadece yapmak istemediği için mahalle baskısına maruz kalanlarda var, mesela ben, neden bebek mevlüdü yapmadın neden diş buğdayı yapmıyorsun bıdı bıdı bıdı
ee tabii canımcım beni yılın kk ablasına bile aday göstermiş hainin biriAlakasız yorumcu Filozof:
"Sen evli misin? Dahası anne misin CHESS?"
ona bakarsanee tabii canımcım beni yılın kk ablasına bile aday göstermiş hainin biri
ona bakarsan @MissCherryBlossom bile gösterilmiş.
ama ben seni benden küçük sanırdım. yani -30
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?