Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez,"çocuk gelin" tepkisi

matmazeldepresif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
7.981
11.888
http://www.msn.com/tr-tr/haber/turkiye/görmezden-çocuk-gelin-tepkisi/ar-AA87AOz

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Başkası tarafından, küçükken, çocukken, evlendirilenler, evliliğe zorlanan kız çocukları en büyük haksızlığa uğramış demektir" dedi.

EDİRNE

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Başkası tarafından, küçükken, çocukken, evlendirilenler, evliliğe zorlanan kız çocukları en büyük haksızlığa uğramış demektir" dedi.

Görmez, 30. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için geldiği Edirne'de, Balkan ülkelerinden gelen din adamlarıyla Vali Dursun Ali Şahin'in ziyaret etti.

Şahin'le bir süre görüşen Görmez, basın mensuplarının Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın küçük yaşta kız çocuklarının evlendirilmesine ilişkin sözlerinin sorulması üzerine, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Yüksek Kurulu'nun baştan beri hemen hemen her toplantısında, çocuk yaşta, henüz anne ve eş olmaya aday olmamış kız çocuklarını evlendirmenin İslam'a uygun olmadığını ifade ettiğini söyledi.

Bazı coğrafyalarda küçük yaşta kız çocuklarının evlendirilmesinin İslam dini ile bağdaştırıldığını ve bunun çok yanlış olduğunu vurgulayan Görmez, şöyle konuştu:

"Kuran-ı Kerim nikahı misak olarak değerlendirir. Misak sözleşme demektir. Sözleşme karşılıklı olmadığı taktirde, sözü verip anne olmaya, eş olmaya uygun olmayan bir kız çocuğunu evlendirmek doğru değildir. Hala böyle bir geleneğin ülkemizde varlığını az da olsa koruyor olmasından üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hele hele İslam dünyasında, Afrika'da muhtelif yerlerde, bu yanlış uygulama İslam dinine mal ediliyor. Bu yanlış uygulama İslam'a mal edilemez.

Çocuk yaşta, rızası alınmadan, nikah akdine imza atacak konumda olmadan, anne ve eş olma kararını kendine bırakmadan, başkası tarafından, küçükken, çocukken, evlendirilenler, evliliğe zorlanan kız çocukları en büyük haksızlığa uğramış demektir. Anne, babaların, herkesin bu konuda dikkatli olması gerekir."

Vali Şahin, ziyaret anısına Görmez'e üzerinde ayet yazılı bir tablo hediye etti.

dinimiz bunu emreder...

''Çocuk yaşta, rızası alınmadan, nikah akdine imza atacak konumda olmadan, anne ve eş olma kararını kendine bırakmadan, başkası tarafından, küçükken, çocukken, evlendirilenler, evliliğe zorlanan kız çocukları en büyük haksızlığa uğramış demektir. Anne, babaların, herkesin bu konuda dikkatli olması gerekir."

aklı başında olmalı,kendi fikrini kendi diyebilecek ve evlilik kurmunun ne olduğunu bilecek yaşta olmalı

6 yaşında çocuk bu ya

benim yigenim var 6 yaşında anaokuluna gidiyor.daha kendi üzerini giyinemiyor.yeri geliyor yemeğini yiyemiyor.çizgifilim kanalları izleyip ordaki kahramanlar gibi oluyor.

çocuk ya çocuk havalar soğuk diye kat kat giydirip okula gönderiyoruz ki bir kaç gün kıyamdık göndermeye

nasıl olurda evlilik fikri olur.

nasıl olurda bırakın 6 yaşı 11 yaşında kız regli oldu evlenmeli denir ya aklım almıyor.daha bunlar çocuk ÇOCUK

evliliğin temeli cinselliktir dimi bu çocuklarla nasıl cinsellik düşünülür.daha süt kokuyorlar bunlar ya

ellerim titriyor gerçekten

Diyanet uzun zamandır ilk defa doğru ve mantıklı bir açıklama yapmış
Zaten adına evlilik deyip yumuşatarak küçücük kızlara tecavüz ediyorlar bahane olarakta din yada gelenek diyorlar
Keşke görmez hoca bunları cuma hutbelerinde de söyletse belki işe yarar

Söylediklerinde çok haklısın yalnız dinimiz böyle bir rezilliği emretmez.

Nihayet aklı başında biri çıktı. Ülkemizde azda olsa görülüyor demiş ama çok yanlış. Çocuk gelinler konusunda en üst sıralardayız malesef.

bu zamanda 20 yasındaki kız icin bile evlilik erkenken 6 yasındaki cocuk evlilik kelimesiyle aynı cumlede kullanılabiliyor 6 yasındaki cocukla evlenilmez diye bir acıklama yapılmasına gerek bile yokken ustelik..

böyle bir şeyin bırakın gerçek olmasını konuşulabiliyor olması bile mide bulandırıcı..

sonra da yeni nesil niye dine uzak diye dert yanıyor bu hocalar, cevap : kendini hoca diye yutturanların saçma sapan fetvaları yüzünden !!

benim dinimde konuşulacak şeyler hep bel altı şeyler sanki. !!!cehaletin en dibindekiler bi bitin gidin artık yahu !!

pinkpitırnak it: 38877855 .!.:
Söylediklerinde çok haklısın yalnız dinimiz böyle bir rezilliği emretmez.

Asla bende tirnak icine aldim ve bunu açıkça yazdım dinimizi yanlış öğretip farklı boyuta getirip dinden soğutulurlar ama neyin ne olduğunu bilen kişiler olarak yanlış nerde doğru nerde allahtan biliyoruz ve doğru olanla yasamaya gayret ediyoruz.böylesine sapık kişilerin din bilgeliği yapmalarına kızıp allaha havale ediyorum kendi adıma çünkü ben biliyorum ya bilmeyen ya boyle olucakmis deyip gidip 11 yaşındaki çocuğa musallat olanlar olabilir böylerinden allahım uzak tutsun...çoğu vaizlar allah adına karar vermeye kadar gidiyor buda şirk e giriyor.bizim dinimiz insanların mutlugu için var eziyet savaş SApiKLI toreristlik başka başka şeyler için degil

Yanlış anlamışım demekki, sana katılıyorum biz üzerimize düşen şekilde davranmaya gayret etmeliyiz ki bir takım insanlar amaçlarına ulaşamasınlar.

Nihayet aklı başında bir ilahiyatçımız arabistanda eğitim görmemiş aklı bulanmamış ağzına sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…