Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Özgecan açıklaması

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Diyanet İşleri Başkanı Görmez: 'İnsan Yetiştirme Düzenimiz Gözden Geçirilmeli'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Özgecan'ın öldürülmesiyle ilgili "Artık devlet ve toplum olarak nerede hata yapıldığının ve insan yetiştirme düzenimizin sıkı bir şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

ANKARA
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesiyle ilgili, "Bu insanlığını kaybetmiş habis ruhların nasıl bu kadar pervasız olabildiklerinin hemen her düzlemde müzakere edilmesi gerektiği açıktır. Artık devlet ve toplum olarak nerede nasıl hata yapıldığının ve insan yetiştirme düzenimizin sıkı bir şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşler Başkanı Görmez, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Görmez, mesajında, "Masum ve pak kardeşimiz Özgecan'ın zalim ve gaddar bir kültür tarafından acımasızca yok edilmesi karşısında sadece biz kardeşlerinin değil, melekler aleminin de bu acıya ağladığını düşünüyorum. Bu insanlığını kaybetmiş habis ruhların nasıl bu kadar pervasız olabildiklerinin hemen her düzlemde müzakere edilmesi gerektiği açıktır. Artık devlet ve toplum olarak nerede nasıl hata yapıldığının ve insan yetiştirme düzenimizin sıkı bir şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Mesajında, Özgecan'a Cenabı Allah'tan rahmet, kederli ve acılı ailesine sabır ve başsağlığı dileyen Görmez, "Bu meş'um kültürün tehditleri altında yaşayan hiçbir kadın kardeşimizi yalnız bırakmayacağımızı buradan duyurmak isterim" değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, aileyi de telefonla arayarak taziyelerini iletti.

AA

çok doğru bi açıklama olmuş, aynen devlet ve toplum insan yetiştirme düzenini gözden geçirmeli

Nasıl yetiştirilmeliymiş peki onu da anlatsın? Buradan şimdi ''dindar nesil lazım''a gelecekler, bekleyin de görün.

Aslında bu tecavüz, yetiştirilme tarzı... vs ile ilgili çok şey yazardım ama sonra söylemedikleri laf kalmıyor insanların. O yüzden küstüm yazmıyorum. Ama özet geçecek olursam; bu olayları bitiremez kimse, bunlar olmak zorunda. Cinayet, tecavüz, hırsızlık, iftira... bunların hepsi olmak zorunda. Her şey birbiriyle baglantılı çünkü. Bunların olmadıgı tek yer, anca işte 'cennet' diye tasvir edilen yer olabilir. Yani bi hayal sadece. Asla olmayacak, sadece olması ümit edilen ama ulaşılamayacak bir ütopya olarak kalacak hep.

Benim en cok dikkatimi ceken baba ogul un ayni suc a karismasi oldu bu olayda.

Babası büyük ihtimalle oglunu koruma amaçlı yapmıştır, o şekilde karışmıştır zannedersem. Hani malum bi kişi vardı, bi ses sanatçısını arabası ile öldürdü de babası bunu kurtardı alacagı cezadan... Onun gibi bir şey olsa gerek. Ama yok tecavüz suçuna birlikte girdilerse oha çüş yani... Bence öyle degildir.

Baba oğlunu iyi yetiştirememiş cezasınıda şimdi çekecekler , babasıda gerçi iyi biri değilmiş tutup polise teslim edeceğine birde kızı yakmışlar ,işbirliği yapmışlar , veliler gününde babada gitsin okula babayıda dahil edin sadece ve sadece anneler ilgilenmesin çocuğun büyümesiyle, oğlum oğlum deyip erkek özgüveni verip kızı ezmeyin , kıza kızlara nasıl davranılmasını gerektiğini öğretin , birde kızlara sadece clnsel varlıkmış gibi yaklaşmamaya öğretin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…