• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyabet hastasıyım,diş bakımı konusunda yardım lütfen

buse1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2011
9
0
36
İzmir
Merhaba arkadaşlar ;
Ben 7 yıldır tıp-1 diyabet hastasıyım ve dişlerimi günde 4 kere fırçalamama rağmen dişlerim çürüyor ve sarı hatırlatmak isderim şekerlerim şu sıralar biraz yüksek acaba ağzımdaki şekerden kaynaklanan bi durum mudur sizce ? Birde dişlerimi karbonatlı su ile gargara yapsam beyazlatıcı etkisi ne olur ? Bu çürümeleri nasıl engellerim ? Ltfeeeeeennnnnnnnnnn yaRdıııııımm eDiiiiiiiiiiiiiiiiiin :(

çürümeleri nasıl engellersin bilmiyorum ama :S karbonat ve gargara dişleri beyazlatıyo ve gargara diş etinde bi rahatsızlık varsada iyi geliyor

çürümeleri nasıl engellersin bilmiyorum ama :S karbonat ve gargara dişleri beyazlatıyo ve gargara diş etinde bi rahatsızlık varsada iyi geliyor

diş eti çekilmem var iyi gelirmi cidden ya . Beyalatma etkisi ne kadar olur ya denicem ama zararı olur die korkuyorum açıkcası cnm .s

karbonatla diş fırçalaman dişleri beyazlatabilir ama aynı zamanda aşındırır. diyabet hastalarında yara iyileşmesi geç olduğu için diş eti çekilmeleri sık görülen problemlerdir. düzenli fakat bilinçli diş fırçalamaları gerekmektedir. eğer tükürük akışın az ise çürük daha kolay oluşur. bence iyi bir diş hekimine görünürsen muayeneyle birlikte daha kolay çözüm bulabilirsin. üniversite hastanesine de başvurabilirsin. geçmiş olsun

Back