• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişlerinizine mucize!

azul

Muchas Gracias a DİOS..!
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
3.236
14
158
Ankara
Selam arkadaşlar,

Çoğunuz biliyorsunuzdur diş macunun içinde birçok zararlı kimyasal maddeler olduğunu,

Ve ayrıca ben yeni öğrendim ki diş macunları ağızdaki hem yararlı hem de zararlı bakterileri öldürüyomuş,

Bu nedenle ben uzun süredir misvak kullanıyodum,

Misvağı kullananlar bilir dişleriniz anında bembeyaz oluyo,ağız kokusunu da önlemeye birebir,

Hem sünnet yani kullanmak,

Herneyse ben seviyorum misvağı ama onu sürekli kullandıkça üstten açıp fırça gibi yapmak zor gelliyodu,

Hep kendi kendime diyodum şunu diş fırçası gibi yapıp satsalar olmuyo mu diye,

Bugün doğal diş macunu ararken bi site buldum,

Vücudum cildim için hep doğal ürünler kullanmaya çalışıyorum,görünce acaip sevindim,

Adamlar tam benim istediğim şeyi yapmışlar,

İnannamadım valla,hem de misvak tozu ve macunu da var,

İsterseniz adresinden kendiniz inceleyin,

Ben bu ürünlerden alıp hemen kullanmak istiyorum,

Size de hemen yazmak istedim bilginiz olsun diye,

................................

Lütfen reklam amaçlı falan yazmayın,sitede bir sürü konuda mesajım var,az çok tanıyan bilir beni yazdıklarımdan,

Sadece yardım etmeye çalışıyorum,

Kendi memnun kaldığım şeyi paylaşmak istiyorum sizinle,

Gerisi size kalmış...

Alıp kullanınca yine eklerim yorumlarımı...

a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
Misvağın Faydaları

Misvakla ağzı temizlemek öümden başka her derde devadır.

Bugün, modern tıbbın diş sağlığı konusunda ortaya koymaya yeni başladığı tedavi usullerini, İslamiyet 14 asır önce öğretmiştir. Diş sağlığına büyük bir fayda temin eden misvak, gayet basit ve en iyi diş temizleme vasıtasıdır. Dişlerin çürümesini önlemek için misvak kullanmak çok faydalıdır. Larousse İllustre Medical isimli tıp kitabında diyor ki:
(Bütün diş macunları ve tozları, dişlere zarar verir. En iyisi, sert bir fırçadır. Önce, dişleri kanatırsa da, korkmamalıdır. Diş etlerini kuvvetlendirir ve artık kanamaz.)

Bu şekildeki diş temizliğini sağlayan en iyi vasıta misvaktır. Diş macunları, ağızdaki faydalı ve zararlı bütün mikropları öldürürken, misvak sadece zararlı mikropları öldürür. Misvak abdestin sünnetidir, Şafii’de namazın sünnetidir.

Ağız Bakımı ve Önemi ile İlgili Tıbbi Tavsiyeler:

Temizliği yapılmayan ağızda kalan yemek kırıntıları sıcak ağız ortamında hızla kokuşarak, sayısız mikropların üremesine ve hastalıkların oluşmasına sebebiyet verir.

Ağızda kokuşarak asite olan bu salgı başta diş çürümesi, diş eti hastalıkları, mide ülseri, kalp hastalıklarının, özellikle romatizmal hastalıkların % 90 nının başlıca ana kaynağı durumuna geçer.

Bu sebepten dolayı İngiltere ve Almanya da dahiliye mütehassısları hastanın tedavisine ağızdan başlamaktadırlar.

Müzmin bir göz ağrısına mübtela olan ve gözlerini kaybedecek duruma gelen bir hasta misvakla dişlerini temizlemeye devam edince sağlına kavuşuyor.

Türkiye den yurt dışına diş eti hastalığı için tedaviye giden bir hastaya çok gariptir ki doktor hastanın tedavisi için misvak tavsiye ediyor ve hasta sağlığına kavuşuyor.

Gerek yurt dışında ve gerekse yurt içindeki akademilerde yapılan araştırmalara göre hayvan kıllarından yapılan fırçalara oranla suni diş fırçalarının daha sağlıklı olduğu gerçeği ortaya konulmuştur.

Biliyorsunuz dinimize göre hayvan kıllarından yapılmış, özellikle domuz kılından yapılmış olanlarını kullanmak, haramdır. Bizler hangi fırçanın hangi hayvan kılından yapılmış olabileceğini seçemediğimize göre bir müslümanın bu konuda nekadar hassas olması gerektiğini sizin takdirlerinize bırakıyoruz.

Misvakta on hassa vardır: Ağzı tatyib eder, diş etlerim güçlendirir, göze cila verir, balgamı giderir, dişin çürümesini önler, sünnete uygun olur, melaikeyi sevindirir, Rabbi razı eder, hasenatı artırır, mideye sıhhat verir.

Misvak; ağzı temizler, görmeyi keskinleştirir, diş etlerini güçlendirir, dişleri beyazlaştırır ve çürümeyi önler, hazmı kolaylaştırır, mideye sıhhat verir, balgamı keser, hasenatı artırır. Misvak kullanan, Allahü teâlâyı razı eder, melekleri sevindirir.) [Ebu Nuaym]

“vitamini yüklü bir madde. Eğer kullanılırsa, dişlerde skarbüt denilen hastalığın önüne geçiyor. Suyu, midede özümlemeyi, sindirimi kolaylaştırıyor. Bağırsakların işini kolaylaştırıyor. En önemlisi de, devamlı kullananlarda basur denilen rahatsızlık olmuyor.”

Misvakın faydaları 30dan fazladır. En aşağısı sıkıntıyı giderir, en iyisi de ölürken şehadet getirmeyi hatırlatır. Misvak, ölümden başka her derde şifadır. Sırat üzerinde yürümeyi de kolaylaştırır, yaşlanmayı da yavaşlatır.

Zeytinden de olsa, misvak kullanmayı ihmal etmemelidir. Çünkü misvak, yaşlanmayı yavaşlatır, gözün görmesini kuvvetlendirir, ağız kokusunu giderir. Daha birçok faydası vardır.

Misvakla ağzı temizlemek öümden başka her derde devadır. (Hazret-i Âişe r.a)

Misvak yerine sakız
Sual: Kadınların misvak kullanmaları caiz mi?
Evet. Sakız çiğnemeleri misvak yerine geçer.

Çok ilginç değil mi?
Hayret ettim ben açıkcası...
Takdir sizin...

misdişe baktım güzel bı ürüne benzıyor ama acaba bayılerı yok mu kı ?

bende eskiden çok sık kullanırdım..
ağız kokusuna birebir...
kulanmakta fayd var

Evet sabah kalktığınızda ağzınızda oluşan kokuyu misvak anında giseriyo,

Ben kalktığımda ilk işi ağzımı misvaklıyorum hemen,

Kahvaltıdan önce yapıyorum çünkü boğazımda problemim var ağzımdaki koku çok rahatsız ediyo,

O nedenle hemen misvaklıyorum çok güzel tertemiz oluyo,

Hissediyorum yani gıcır gıcır oluyo dişlerim,boshayallersmile

Herkese tavsiye ederim...

internetten doğal macun ve toz alıp görüşlerinizi paylaşacaktınız.son durum nedir paylaşırsanız sevinirim.yoksa ağaç misvağa devam mı??

internetten doğal macun ve toz alıp görüşlerinizi paylaşacaktınız.son durum nedir paylaşırsanız sevinirim.yoksa ağaç misvağa devam mı??

Canım kredi kartımın limiti doluydu,yeni yeni bir şeyler almaya başladım,

Onu daha alamadım,cilt bakım ürünleri aldım en son,

Misvak tozunu da bu ay alıp denicem inş.

Yine yazarım buraya,teşekkürler ilgin için...

a.s.

ben simdi avrupa bayisinden istedim benim sorunumda dis fircaladiktan sonra icim disima cikiyor midem kalkiyor suan hamileyim fircalamam cok önemli kokmuyordur umarim, insallah ise yarar, burdaki bayisindeki adamda sagolsun posta ücreti almiyacam bu sefer dedi ürününe kesin güveniyor. hem dis tozunu hemde macununu gönderecek.

ben simdi avrupa bayisinden istedim benim sorunumda dis fircaladiktan sonra icim disima cikiyor midem kalkiyor suan hamileyim fircalamam cok önemli kokmuyordur umarim, insallah ise yarar, burdaki bayisindeki adamda sagolsun posta ücreti almiyacam bu sefer dedi ürününe kesin güveniyor. hem dis tozunu hemde macununu gönderecek.

Geçmiş olsun arkadaşım,

Ben misvağın kokusunu çok severim,güzel kokar,

İnş.senin de hoşuna gider kokusu,mideni rahatsız etmez,

Kullandıkça buraya yazar mısın yine...

Sağlıkla kal...
opuyorumnanaktan

Evet arkadaşlar misvaklarım ve misvak tozum geldi bugün,

Hemen kullanıp yorumları yazıcam size,

Ya bi de yazı göndermişler içinde kargonun,okuyunca çok sevindim,

Sizinle de paylaşayım istedim çünkü bunlar gerçekten mucize bence,

Annemlere kayınvalidemlere ve arkadaşlarıma falan hep alıcam bundan valla,size de tavsiye ederim...

Misvağın faydaları hakkında,aynen yazıyorum...

1.Peygamberimizin(s.a.v) hiç terk etmediği sünnetidir.

2.Cenabı Hakk'ın rızasını kazandırır.

3.Ağız kokusunu güzelleştirir.

4.Diş çürümelerini önler.

5.Diş etlerinin çekilmelerini önler.

6.Damaklara kuvvet verir.

7.Misvak kullanmak imanla gitmeye sebeptir.

8.Balgamı tahlil eder-giderir.

9.Kalbi,mideyi ve göz sinirlerini kuvvetlendirir.

10.Hazmı kolaylaştırır.

11.Zihni açar,ezberlemeyi kolaylaştırır.

12.Misvak ile kılınan namaz,misvaksız kılınan yetmiş rekat namazdan daha hayırlıdır.

Ayrıca Erciyes Üniversitesince araştırılıp onaylanmış ürünler.
..kaydirigubbakcemile2

24 gün olmuş nasıl misvaktan memnun musun?

Evet memnunum,misvak tozunu da aldım kullanıyorum,

Diş fırçasını ıslatıp batırıyorum güzel temizliyo,bazen de misvakı batırıp kullanıyorum,

Bazen de önce dişlerimi diş macunuyla temizliyorum ardından da misvak yapınca inanın

bembeyaz ve gıcır gıcır oluyo dişleriniz,

Tavsiye ederim...
zemuszemus

Evet memnunum,misvak tozunu da aldım kullanıyorum,

Diş fırçasını ıslatıp batırıyorum güzel temizliyo,bazen de misvakı batırıp kullanıyorum,

Bazen de önce dişlerimi diş macunuyla temizliyorum ardından da misvak yapınca inanın

bembeyaz ve gıcır gıcır oluyo dişleriniz,

Tavsiye ederim...
zemuszemus

tam istediğm bir şeye benziyo. ilk işim siparş etmek olcak. çok tşklrrrr:21::38:

Back