Çocuk Hastalıkları Dişlerin kolay çıkması için vitamin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

betulnur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
91
1
86
İstanbul
Arkadaşlar 16 aylık kızımın 5 dişi var.Dişlerin kolay çıkması için kullandığınız vitamin var mı?Varsa ismini söylerseniz sevinirim.

devit 3 diş çıkmasını kolaylaştırıyormuş reçetede yazıyor. bizimkisi 5 aylık 4 dişi var. doktora keseyim mi dedim bu ilacı? hayır 1 yaşına kadar devam dedi. günde 3 damla veriyordum. niye bu kadar erken çıktı dişleri anlamıyorum... sürekli huzursuz önceden gaz vardı şimdi diş derdi...oğlumun yüzü bi gülmedi

1 yaşına kadar diye biliyorum. ama sen dr una sor. belki ona uygun bir ilaç vardır. ama niye acele ediyorsun. bırak, zamanı gelince kendilğinden çıkar zaten. 13 14 aylık olup hiç dişi çıkmayanda var.

her bebeğin diş çıkarma zamanı farklıdır benim bebeğim 7 aylık diş çıkarırken ablamın kızı 1 yaşından sonra ilk dişlerini çıkarmaya başlamıştı. eline çubuk kıraker ekmek kabuğu elma tarzında şeyler ver onlarla uğraştıkça diş yerlerinin açılması daha kolay olur

devit 3 vitamini ve özellikle d vitamini içeren yiycekler ver.

bu diş ne menem bişeymiş.

oğlum geçen ay bir haftada dört diş birden çıkardı.(zaten bir ay önceside iki dişini çıkarmıştı.)

hemde teker tekerde değil ikişer ikişer çıkardı dişlerini...varın siz düşünün oğlumun halini...

ve yine diş bekliyoruz.çıkamdı gitti.garibimde ne uyku kaldı ne huzur.

oğlum 9 aylık ama dişleri hala çıkmadı.biz sağlık ocağının verdiği d vitaminini kullanıyoruz.yanlışmı yapıyorum acaba başka bir çeşidinimi alsam.dişleri olmadığı için eline meyve veremiyorum.ama bunu insanlara anlatmak zor.ne zaman arkamı dönsem eline birşey tutuşturuyolar.yutamayımcada annesi koş diyorlar.çıksın artık şu dişler yaa.

canım senin bebişin kaç aylık

Benimde kızım 9 aylık bir tane dişi bile yok bende dişlerinin biranönce çıkmasını istiyorum...
Son bir haftadır gece ve gündüz ateşi var 38.5- 39 derece acaba dişimi çıkacak anlamadım gitti...

kızlar bu tamamen genetik...15.aya kadar çıkmaması da normal...bu bilgileri diş hekimi bi arkadaşımdan aldım..ayrıca geç çıkan diş sağlam olur ya da geç diş çıkaran çocuk zeki olur ya da ilk dişini üsten çıkaran yaramaz olur gibi halk arasında inanışlar var ...bunların da aslı astarı yok

arkadaslar bebegim 9 aylik ve dogdugu gunden beri gunde 5 damla vitamin d(burada gunes az oldugu icin)ve gunde iki damlada vitamin f(florur)veriyoruz disleri saglam ciksin diye)doktor 1 yasina kadar kullanacak dedi.bizimde hala disimiz yok:gitme:

arkadaşlar benim kızım 11 haziran yaşına girecek yürüyor kelime tekrarı yapıyor ama hala diş yok:)benimde çok geç çıkardı ilkokuldayken çok üzülürdüm milletin pıt diye çıkmasına, kızımda bana çekmiş olmalı:)doktorda gelişimi normal dişler çıkar diyor. diş ve kemik sağlığı için güneş ve d3 vitamini diye biliyorum. 4-5 ten sonra bol bol güneşe çıkarıyorum

bu arada doktor bize de flro verdi ama ben kullanmıyorum kızım yeterince su içiyor ilaç elden geldiğince kullanmamaya çalışıyorum

bıze doktorumuz dıs kalıtesını arttırmak ıcın bı ılac vermıstı adını hatırlamıyorum ama erken ve kolay cıkması ıcın duymamıstım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…