Bence dis macunlarinin cogu da felaket. Cok guvenmiyorum acikcasi ben dis macunu ureticilerine. Macun mu seker mi belli degil.9 tane disim dolgu ikisi kanal tedavi 23 yaşındayım. Kendimi bildim bileli dişimi firlacalarım ama olan oluyor. Bu yaşta bu kadar dolgu çok fazla iki üç senedir dış ipide kullanıyorum.
Dislerim dışardan dümdüz ama sinir kökleri hep eğriymis birbirine girmiş vs. Bir şey olup da cektirmeyeyim diye neler yapıyorum. Kanal tedavide çok ağlamıştım sinirler yüzünden İnşallah çekilmez hiç biri
Geçen sene dolgum düştü yeniden yaptılar bişi olmadı.
rahat kullanabiliyor musunuz ?benim de umudum ışınlı dolguydu ama iki dr da kaplama hatta implant dediKanal tedavisini ertelediğim dişim kırıldı
Diş gıcırdatma var önce küçük parçalar sonra büyük :)
Dişin görünen kısımdan 1/4 kaldı kanal yapıldı üstüne ışın dolgusu
Biraz daha zaman geçse hangi dişim olduğunu unutabilirim dişin bire bir aynı görüntüsü oldu
Dolgu düşerse ki alan büyük diş gıcırdatmada olduğu için mecburi çıkartılıp kaplama yapılıcak
5ay oldu benim 6.aya kadar düşerse çene toplasın diye tekrar dolgu yapılıcak dedi
Korkmayın derim
Evt macunlar bile disi aşındırıp çürütebiliyormuşBence dis macunlarinin cogu da felaket. Cok guvenmiyorum acikcasi ben dis macunu ureticilerine. Macun mu seker mi belli degil.
Aparati yaptirdim ama bi sure sonra kullanmadim benim de hatali oldugum noktalar çok fazlaDis sikmak da cok etkiliyor dis sagligini. Onun icin bir aparat var kullaniyor musun? Sonucta sikmanin etkisiyle yuzeyde ne kadar catlak olursa bakteriler icin o kadar ortam olusuyor bence. Uzmanlik alanim degil ama kisisel gorusum bu. Eskiler de soyler zaten dert disi ve saci etkiler diye.
Tesekkur ederim dis ipi sart sanirim firça detayli temizlemiyor sonuç da .kaplamayla rahat çigneme saglaniyor muBenim de bir disim çürümüştü ve dis hekimi fobimden dolayi erteleye erteleye sonunda kirildieger kullanacak bir dis kalmissa disi kucultup kanal tedavisi yapiyorlar. Ustu de dis renginizle ayni renk kaplama yapılıyor. Görünüş olarak tamamen ayni olsa da hissiyat olarak farkli bir sey oldugunu anlıyorsunuz ama ne fark eder is görüyor iste hic aci sizi olmuyor zaten. Umarim bir an once saglikli dislere kavuşursunuz. Dis temizliginize ek olarak diş ipini de ekleyin bence. Disler aralardan cok çürüyor ve fark edilmiyormus. Ama buyuk oranda genetik kalitima bagli oluyor dis sağlığı ne yazik ki.
Dişim aynen senin disin gibi.kirildi ve sadece yanaga bakan kismda parca kaldi yani disaridan bakinca bisey belli degil.agrim yok ama kanal tedavisi yapilacakmis bir de kafami karistirdilar kaplamanim omru uzun olmaz rahat kullanamazsinndirekt implant yaptir diye
Tesekkur ederim dis ipi sart sanirim firça detayli temizlemiyor sonuç da .kaplamayla rahat çigneme saglaniyor mu
Amin .haklisin çözümü olan bi sıkıntı.yasadigim dertler beni oyle bi noktaya getirdiki kendimi çok güçsüz hissediyorum en ufak şey de dagiliyorum resmeninsanların sıkıntılar karşısında verdiği tepkiler farklı olabilir canım
ama çok şükür ki bu tedavisi mümkün olan birşey
Allah sağlık versin gerisi hallolur
Bence dis macunlarinin cogu da felaket. Cok guvenmiyorum acikcasi ben dis macunu ureticilerine. Macun mu seker mi belli degil.
Arkadaslar dislerim cok problemli yas 33 ama agzim dolgular ve kanal tedavileri var dr ırsi de olabilir diyor
Gecen olmadik bir zamanda dolgulu olan disim kırıldı.ve disin buyuk bir kismini kaybettim tek dis kaplama ve kanal tedavisi olacak yada çekim ve implant tabi panoramik film sonucunda baska cürük vs sorunlarda cikti.
Basina kirilma olayi gelen var mi?nasil tedavi ettirdiniz?
Ankara da onerebileceginiz hekim dis klinigi var mi?
Benim gibi disleri ile basi dertte olanlar çözenler var mi lutfen yazin çok canim sıkıldı bilgi ve dertlesmeye ihtiyacim var
Gecmis olsun yirmilik dis mivallahi bende 1 saat önce çektirdim.Kökleri kalmıştı.Kerpeten ile çekti yaa2 kişi zor tuttu.Acimadı ama kerpetenin soğuk yüzü ile dr. bastırınca
Implant iyi bi tedavi yontemi ama maliyetli.gule gule kullaninBenimde azı dişimin bir kenarı oje kapağı açarken kırılmıştıdoktora gitmeyi ihmal edince diğer kenarıda zamanla güçsüz kaldı ve kırıldı sanırım kökte çürüktü dişçiye gittim çekildi yerine implant yapıldı şuan çookk memnunum
Dr da oyle soyledi üç aylik bi sureç ama omurluk oluyormus.tabi pahali birazimplant yaptırın ömürlük diş
Ankarada misinizben de arıyorum
2 tane 20lik dişim ameliyatla çekilicek
nereye gitsek?
Implant iyi bi tedavi yontemi ama maliyetli.gule gule kullanin
Sende benim gibisin maalesef insanin siniri bozuluyor teravi maliyetide yuksek.bi de o dolgu dusmeleri falann sinir ediyor insani9 tane disim dolgu ikisi kanal tedavi 23 yaşındayım. Kendimi bildim bileli dişimi firlacalarım ama olan oluyor. Bu yaşta bu kadar dolgu çok fazla iki üç senedir dış ipide kullanıyorum.
Dislerim dışardan dümdüz ama sinir kökleri hep eğriymis birbirine girmiş vs. Bir şey olup da cektirmeyeyim diye neler yapıyorum. Kanal tedavide çok ağlamıştım sinirler yüzünden İnşallah çekilmez hiç biri
Geçen sene dolgum düştü yeniden yaptılar bişi olmadı.
Diş hekimin minumum zararla çözmüs olayi ışınlı dolgudan hiç bahsetmediler bileKaplama yapmadı kadın
Porselenden dolgu yaptı, diş şekli verip, ışıklı bir makina ile dondurdu dolguyu, üstü kaplanmadı yani
Bu dolguya 20 sene garanti veririm dedi, şu ana dek bir sıkıntı yaşamadım, kanal tedavisi yapmadı ayrıca, eski dolguyu temizledi sadece, kökü öldürmeyelim dedi
rahat kullanabiliyor musunuz ?benim de umudum ışınlı dolguydu ama iki dr da kaplama hatta implant dedi