• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişlerimi istemsiz sıkıyorum

Smile_s

Guru
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
3.624
3.939
333
Bir iki gündür farkediyorum ki dişlerimi sıkıyorum çenem ve başım ağrıyor nasıl önüne geçebilirim acaba

Genelde uyandığımda oluyor banada. Hadi benimki gördüğüm rüyadan ötürüdür. Sen düşüncelere falanmı dalıyosun yalnızken falan

Ben gece dişimi bile kırdım bu yüzden :)) doktor botoks yada ağızlık önermişti.
Annemin yan odadan gelip uyandirmisligi cok oldu bu yüzden ama sebebi ne bulamadım..

Genelde uyandığımda oluyor banada. Hadi benimki gördüğüm rüyadan ötürüdür. Sen düşüncelere falanmı dalıyosun yalnızken falan
Anlamadım bende bir iki gündür fark ediyorum. Başıma agrı yapıyor. Cok da bu ara düşünmüyor dert edinmiyor gibiyim ama. Sürekli sakız çiğneyerek engelleyebilirmiyim acaba

Ben gece dişimi bile kırdım bu yüzden :)) doktor botoks yada ağızlık önermişti.
Annemin yan odadan gelip uyandirmisligi cok oldu bu yüzden ama sebebi ne bulamadım..
Seninki daha fenaymış :) hala devam ediyormusun ?
Psikolojık bir sorun kaynaklıymış sanırım

Anlamadım bende bir iki gündür fark ediyorum. Başıma agrı yapıyor. Cok da bu ara düşünmüyor dert edinmiyor gibiyim ama. Sürekli sakız çiğneyerek engelleyebilirmiyim acaba

Sürekli sakız da çiğneyemezsinki kasların ağırır ayrıca bir süre sonra zararlı diye biliyorum. Ne sıklıkla oluyor bu tam olarak ?

Seninki daha fenaymış :) hala devam ediyormusun ?
Psikolojık bir sorun kaynaklıymış sanırım

Evet eşim bile zor alıştı bu duruma..
Sinirli yada üzgün olduğum günler duraksız devam ediyor bazen sese uyanıyorum.
Sabah çenemin ağrısı başımın ağrısı ve hatta boynuma bile vuran bir ağrı ile öğlene kadar sürünüyorum işte.

Çene botoksu 6 ay kadar işe yarar demişti doktorum sonrasında alışkanlık geçmezse tekrarlariz demişti...
Ama ilaç yurt dışından gelecek ve en az 3 kişiye yetecek kadarmis kutusu..
Ya tek alacaksin ki bu külfetli yada aynı dertten muzdarip 3 kişi bulacaksin :-)
Gerçi çok kalabalık bir şehirde bu sorun yaşanmıyordur belkide...

Diş gıcırdatma vardı bende bir ara uykuda; sıkıyormuşum da sanırım öyle alt dişlerimden biri eğildi.
Gün içi için nasıl bir çözümü vardır bilmiyorum-yaşamadım ancak psikolojik midir vb. uğraşmadan hemen önce bir diş doktoruna danışarak önleminizi alın, en azından bir gece plağı yaptırın derim.

Arkadasimda da ayni sorun vardi yurttayken agizlik takman gerkiyor yoksa agzinda sorunlara yol acar.

Dişim ağrıyor diye gittim doktora

Sıkıyor musun dedi yok dedim

Bence sıkıyorsun gece plağı vereyim dedi

Bir ayda bayağı yıprattım yani çok sıkıyormuşum

Ama plak dişlerimi sıkıp onları ağrıttı

Ben de bıraktım aslında gidilecek yer belli psikolog

Bu plağı bi tek ben mi kullanamadım midemi bulandırdı

Benim de haberim yoktu malesef yemek yerken cenemden katir kutur sesler gelene kadar.
Cene cerrahina gittim dislerini skiyorsun dedi ve gece takmak icin splint yapildi.
cok sert bir agizlik bazen takmiyorum cunku bu sefer de dislerim agriyor:olamaz:

Ayni sekilde bas agrim da var sirf bu yuzden beyin mr bile cekildim.
Cenem yapiyo demek:KK14: hic ihmal etmee daha kotu oluyor.

Diş de birsey mi
Ben tüm bedenimi sıkıyorum
Gece bi uyanıyorum ellerimi sıkmısım yumruk olmus acıyor
Kendmi sıkmaktan bacaklarım ağrıyordu 3 aydır
Şimdi 2 aydir iş çıkısı yüzüyorum iyi geldi

Normalde fark ettiyseniz gece de yapiyor olabilirsiniz ve bu ciddi bir problem .Esimde de var disleri zarar görecek diye plak yaptirdik her gece takip uyuyor .Zaten o gicir gıcır sese ben uyanıyordum dusunun nasil beter yapiyor

Bende de var. Dislerimi kirmisim uykuda sıkmaktan. Doktor direk agizlik yaptirdi. Birde gun icinde de farkinda olmadan sıkıyormusum onu fark ettigimde surekli engellemeye ve daha rahat olmaya calsitim. Bende senin gibi biseye de stress yapmiyorum dedim ama oturup etraflica dusununce demekki vucut tepki gosteriyo yani :)

Bende uzun zamandır çare bulamadım bu derde. Gece plagı yaptırdım hem sert hem yumuşak ikiside yumuşak delindi sıkmaktan sert kırıldı ama geçmedi. Başım şakaklarım sabahlari uyanınca ağırıyor. Dr pisikolojik dedi ilaç verdi lustral 50 mg oda alışkanlık yaptı bir kaç yıl kullandım bıraktım yine geçmedi. Botoksu duydum en son onu araştırmak ve bilgi almak istiyorum 6 ay bile geçse yinede biraz olsun rahatlarım. Allah şifa versin ne diyelim başka.

Back