• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dişlerimde aşınma varmış...

kartalius

çǿκ کε√díκ ط
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
19
1
36
İzmir
benim birkaç sorum olacak...
doktor dişlerimde aşınma olduğunu ve gece plağı takmam gerektiğini söyledi.. dişlerimde kırılmalar da oluyor. bi arkadaşım sürekli ağzıma demir bişeyler almamdan kaynaklandğnı söyledi güçsüzleştiriyormuş. :S daha güçlü olması için ne yapabilirim,ne kullanabilirm..?. birde 2tane dolgu yaptırdım yan yana ama hala yemek yerken veya su içerken o dişlerim çok sızlıyor dolguda hata olabilirmi ?
ve son sorum 20lik dişim varmış ameliyat gerekiyormuş, çıkamıyormuş.. ama o dişlerimde ağrı yok..ameliyat olmalımıyım ? yoksa olmasamda olur mu ? ameliyat sonrası kötü geçiyomuş çünkü...

merhaba.. dişlerinin güçlenmesi için florürlü diş macunu kullanabilir .. artı doktorların özel kullandığı florlardan yaptırabilirsin.. düzenli fırçaladığında ekstra bir şe yapmana gerek yok.. dişleinin kırılma sebebi sıkman veya gıcırdatmançç metalin kesinlikle öyle bir etkisi yok.. gece plağını hemen yaptırmalısın..
dolgu yapılan dişlerde ilk 2 ay sızlamalar hassasiyetler görülebilir zamanla azalacaktır.. eğer şiddetlenirse kanala dönmüş demektir kanal tedavisi gerekir.. ozaman tedav,ye başvurrusunuz öyle bir şeyle karşılaşırsanız..

20 yaş dişleri gömük oldukalrında yandaki dişin köküne zarra vermektedir.. bulunduğu kemiktede apse+kistik lezyonlara sebep olmaktadır.. ağrı olmasa bile zamnala olur veya olmaz onun garantisi yoktur.. sağlıklı olanı çıkmaya çalışmadan alınmasıdır.. 20 yaş operasyonalrı küçük operasyonalrdırçç gözünüzü korkutmayın.. çekim sırasında hiç bi rşey hissetmezisniz zaten.. sonrasında ir gün belki sıkıntı çekerisniz okadar.. olmayabilri bile geçmiş olsun..

benim birkaç sorum olacak...
doktor dişlerimde aşınma olduğunu ve gece plağı takmam gerektiğini söyledi.. dişlerimde kırılmalar da oluyor. bi arkadaşım sürekli ağzıma demir bişeyler almamdan kaynaklandğnı söyledi güçsüzleştiriyormuş. :S daha güçlü olması için ne yapabilirim,ne kullanabilirm..?. birde 2tane dolgu yaptırdım yan yana ama hala yemek yerken veya su içerken o dişlerim çok sızlıyor dolguda hata olabilirmi ?
ve son sorum 20lik dişim varmış ameliyat gerekiyormuş, çıkamıyormuş.. ama o dişlerimde ağrı yok..ameliyat olmalımıyım ? yoksa olmasamda olur mu ? ameliyat sonrası kötü geçiyomuş çünkü...

20 yaş dişlerini sorun olmasını beklemeden aldırın.böylece operasyon sonrasını çok daha rahat geçirirsiniz.
dolgularınız kanal tedavisi yapılması gerekiyor.sonrasında şikayetiniz geçecekdir
florlu diş macunları dişelri çürüğe karşı güçlendirir aşınmaya değil.en güzeli alışkanlığınız bırakmanızdır

Back