• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dişlerim..

babymaster

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
875
11
118
Merhaba bayanlar.
Ön iki dişim biraz öndeler, ve yanda ki dişlerimin üzerindeler.
Alt dişlerim ve diş şeklim aslında çok güzel, sırıtmıyor kesinlikle ama güldüğüm zaman rahatsızlık duyuyorum.
Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar doktorunuz nasıl bir tedavi uyguladı, ne kadar sürdü, maliyeti ne kadar? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Bunla da dişlerim..

$IMG00544-20130520-1926.jpg

merhabalar öncelikle geçmiş olsun..
ben de ortodontik tedavi gördüm.. uzun süren ve zahmetli bir süreç.. dişler sıkışık olursa genelde çekim yapıyorlar sonra dişleri yakınlaştırıyorlar.. sana şu tavsiyede bülünayım.. iyi bir ortodonti doktoru bul doktorun cok önemli temizliğe cok dikkat et .. ve tedavi sürecinde herşeyi yiyemiyorsun ve tedaviden uzun bir süre sonra da... benim de dişlerim cok kötü değildi ama tedavi oldum .. ve pişmanım cünkü 10 kilo verdim cok yoruldum keşke hiç olmasaydım..

merhabalar öncelikle geçmiş olsun..
ben de ortodontik tedavi gördüm.. uzun süren ve zahmetli bir süreç.. dişler sıkışık olursa genelde çekim yapıyorlar sonra dişleri yakınlaştırıyorlar.. sana şu tavsiyede bülünayım.. iyi bir ortodonti doktoru bul doktorun cok önemli temizliğe cok dikkat et .. ve tedavi sürecinde herşeyi yiyemiyorsun ve tedaviden uzun bir süre sonra da... benim de dişlerim cok kötü değildi ama tedavi oldum .. ve pişmanım cünkü 10 kilo verdim cok yoruldum keşke hiç olmasaydım..

Teşekkür ederim canım, sana da çok çok geçmiş olsun.
Benim sorunum görüldüğü gibi ön iki dişimin diğerlerinin üstünde ve biraz önünde olması. Pişman olmaktan korkuyorum, şuan için tek gözüme batan kısmı önde olması.
Acaba o kadar tedavi sürecine sıkıntıya katlanmaya değer mi değmez mi diye düşünüyorum.
yandan da fotoğrafımı koyacağım.

canım şöyle söyleyeyim eger rahatsızlık veriyorsa ve seni mutsuz ediyorsa yaptır biraz yorgunluk zahmet ama eğer kendini daha iyi hissedeceksen yaptır derim.. cünkü senin kendini mutlu hissetmen önemli

canım şöyle söyleyeyim eger rahatsızlık veriyorsa ve seni mutsuz ediyorsa yaptır biraz yorgunluk zahmet ama eğer kendini daha iyi hissedeceksen yaptır derim.. cünkü senin kendini mutlu hissetmen önemli

Sadece ön iki dişim geriye alınsa sorun kalmaz gibime geliyor ama doktor sadece geriye çekme işlemini yapar mı bilmiyorum.
Canım bir de senin ne kadar tutmuştu maliyeti? Senin de benim gibimiydi?

bence yaptır canım. benim öndeki tek dişim yamuk olmasına rağmen yaptırdım. altta da 1 dişim üstteydi. ilk başlarda pişman oldum çünkü ağrısı oluyo yemek yemekte zorlanıyosun. tek diş için bunca şeye katlandım fln diyodum pişmandım. ama şimdi tellerim çıktı ve sürekli gülümsüyorum çok mutluyum iyi ki yaptırmışım diyorum :) ileride dişlerin daha çok gözüne batıcak daha rahatsız olucaksın o yüzden yol yakınken yaptır kurtul bence :) emin ol pişman olmazsın :)

bence yaptır canım. benim öndeki tek dişim yamuk olmasına rağmen yaptırdım. altta da 1 dişim üstteydi. ilk başlarda pişman oldum çünkü ağrısı oluyo yemek yemekte zorlanıyosun. tek diş için bunca şeye katlandım fln diyodum pişmandım. ama şimdi tellerim çıktı ve sürekli gülümsüyorum çok mutluyum iyi ki yaptırmışım diyorum :) ileride dişlerin daha çok gözüne batıcak daha rahatsız olucaksın o yüzden yol yakınken yaptır kurtul bence :) emin ol pişman olmazsın :)

Tedavin ne kadar sürdü canım kaç ay kullandın.. :)

Tedavin ne kadar sürdü canım kaç ay kullandın.. :)

dişlerimin düzelmesi 4-5 ay sürdü canım ama çenemin öne gelmesi 1 yılı aşkın sürdü. bi de ben lastikleri fln çok düzenli kullanmadım o yüzden o kadar uzun sürdü :) biraz geç gördüm mesajını kusura bakma :)

dişlerimin düzelmesi 4-5 ay sürdü canım ama çenemin öne gelmesi 1 yılı aşkın sürdü. bi de ben lastikleri fln çok düzenli kullanmadım o yüzden o kadar uzun sürdü :) biraz geç gördüm mesajını kusura bakma :)

Canım benim ön iki dişim önde resimde ki gibi.. Bende ne kadar sürer sence.. ?

Canım benim ön iki dişim önde resimde ki gibi.. Bende ne kadar sürer sence.. ?

valla senin de 2 yıl fln sürer bence çünkü çenenin düzelmesi zaman alıyo :) bu arada ben özelde sevkli yaptırmıştım. 4buçuk milyara yaptırdım 3.200 fatura kesilmişti. 3milyar geri ödemesi oldu bu ay :) özelde yaptırmak isteyenlere bilgi olsun :)

valla senin de 2 yıl fln sürer bence çünkü çenenin düzelmesi zaman alıyo :) bu arada ben özelde sevkli yaptırmıştım. 4buçuk milyara yaptırdım 3.200 fatura kesilmişti. 3milyar geri ödemesi oldu bu ay :) özelde yaptırmak isteyenlere bilgi olsun :)

Canım çene düzelirken dişler ayrılıyor mu ya birbirinden :S
Bir arkadaşımın ayrılmıştı.. Boşluk olmuştu resmen..

Back