Merhabalar, ben 16 yaşındayım.Son 1 yıldır da dişlerimi aşırı derecede takıntı yaptım.Bunun nedeni dişlerimi yamuk olması ayrık olması olması ya da sarı olması değil.Şimdi size açıklayacağım.Ben dişlerinin önemini çok geç algılmış ve dişlerini "düzenli" olarak fırçalmaya yalnızca son 2 yıldır başlamış biriyim.Dha öncesinde dişlerimi fırçalamayı hiç önemsemedim, istemedim çünkü diş etlerim çok hassas ve her fırçalamada az da olsa kanıyor.Önceleri daha da çok kanardı, şişerdi ama doktora gitmedim hiç.Zaten ailem de pek dikkat eden insanlar değil.Evde ylnızca dişlerini sorun eden benim.Her neyse.Geçen sene doktora gidebilmek için yalan attım, dişim ağrıyor dedim zorla çürük oln iki dişim dolgu yaptırdım.Diyemedim ben çürüklerimden çok rahatsızım.Evet, şu anda iki dişimde dolgu, üç tane de çok gözle görülür çürüğe sahip dişim var.Diğer arka dişlerimde ise ufak ufak kahverengilikler var.Ben bunu çok fena şekilde takıntı yapmış durumdyım.Ayrıca amalgam dolgu yaptırdığım için ondan da memnun değilim.Tam olarak bilmiyorum seramik sanırım, ondan istiyorum ben.Her gece bunun için ağlayabilecek kadar mutsuz oluyorum.Doktora gitsem senin sorunun yok sorunun olunca gel diyecek diye düşünmekten kendimi alamıyorum.Çünkü alışkın değilim, kontrole filan hiç gitmedim.Ne yapmalıyım ?