Sizce yaşına göre odaklanamaması normal değil mi? Daha çok küçük zaten, disleksi olmasa bile uzun süreler odaklanma zor bu yaşlar için.Farklı yöntemler deniyoruz Ama çok çabuk unutuyor.Bir bakıyorum yapıyor ama 5 dakika sonrası unutmuş olabiliyor.Uzun süreli ders çalıştırmıyorum ama 10 dakika bile onun için çok uzun geliyor dikkat dağınıklığı da var.
öncelikle sakin olun ve derin bir nefes alın. benim oğlum disleksi li. Hem de 4 te 4.ama zeka normalin üstü. ortaokula gelse de okuyamayabilir demişlerdi ama şu anda yaşıtları ile aynı seviyede. öncelikle erken teşhis etmeniz çok önemli. ne kadar erken tesis edilirse müdahale o kadar işe yarıyor. eğitimi verecek olan siz değilsiniz ama mutlaka iyi bir kurum bulun. raporlandırılamadığı için şu anda eğitimi nasıl alıyorMerhaba oğlum 4 yaşını bitirmek üzere.Geç konuştu 3 yaşından sonra kelime çıkışları başladı konuşmaya başlayınca bazı kelimelerde harflerin yerini değiştirirdi çöpe pöç vs.Şu an dil konuşma terapisi ve ergoterapi alıyoruz.Sorunumuz şu ki öğreneniyor.Anaokuluna da gitti ama diğer çocuklar gibi akışta öğrenemiyor.Ergoterapisti sayıları öğretmeye başlamıştı bende birkaç kere denedim ama yok olmuyor.Hemen unutuyor 1 2 3 sayısını öğrenenedi süreli tekra yaptırıyorum ama olmuyor 1. Sınıfa başladığını düşünmeye başlayınca ağlayasım geliyor çok çaresiz kaldığımı hissediyorum nasıl öğrenecek hiç bilmiyorum.kafası başka yerlerde dikkatini vermiyor Hocasıyla disleksi olduğu konusunda hemfikiriz ama tanı okula başlayınca konulabiliyor.Disleksi hakkında fikir ve yöntem önerebilecek Bilgi sahibi annelerin görüşlerine ihtiyacım var.
Bütün yorumlarınızı okudum çok teşekkür ediyorum.Bende oğlumun 4 te 4 disleksdi olduğunu düşünüyorum hem okuma hem yazma hem matematik bütün alanlarda zorlanacağımız aşikar.Oğlum benim içinde hep farklıydı diğer çocuklardan Farklı bir bakış açısı vardı ilk ergoterapistimiz üstün zekalı demişti.Norma olmasını çok isterdim.Bende öğretmenlik mezunuyum çok çeşitli etkinlikler denedim mesela Osman abalının kitaplarını yanlışsız bir çırpıda yapar ama görsel algıda sorun yaşıyoruz bazı konuları anlatırken ben bunu oğluma nasıl algılatabilirğm beni nasıl anlar sorusunu çok sordum kendime çünkü anlayamayacak gibi gelirdi 3 yaşındayken fark etmiştim.Sürecimiz uzun ve zor benim oğlumda çok hareketli dikkati dağınık sınırları zorlayan ve olmayan bir çocuk okul hayatının devamlı olmasını çok istiyorum yoksa rüzgar nereye eserse oraya savrulabilecek bir çocuk ve bu beni korkutuyor.öncelikle sakin olun ve derin bir nefes alın. benim oğlum disleksi li. Hem de 4 te 4.ama zeka normalin üstü. ortaokula gelse de okuyamayabilir demişlerdi ama şu anda yaşıtları ile aynı seviyede. öncelikle erken teşhis etmeniz çok önemli. ne kadar erken tesis edilirse müdahale o kadar işe yarıyor. eğitimi verecek olan siz değilsiniz ama mutlaka iyi bir kurum bulun. raporlandırılamadığı için şu anda eğitimi nasıl alıyorbirinci sınıfa başlamakta olabildiğince geç başlatın ben oğlumu tüm öğretmen ve çevre tepkilerine rağmen 1.sımıfa 2.kez yolladım. o zaman teşhis alabildiğim için. sizi çok iyi anlıyorum bu evlatlarımızın her şeyi farklı sadece 1 2 3 saymak değil her şeyi. okulun her döneminde, yaşlarının her aşamasında olaylara bakışında, duygu durumlarında her şeylerinde zor çocuklar. ama onlar muhteşem beyinler inanın. Ben oğlumun hep onbeş çocuk kadar zor olduğunu söyler ama nedenini bilemezdim. Bu arada kreş öğretmeniyim. ama sonradan anladım ki disleksi imiş. siz hep sabırla destek olun. tam olmuyor dediğiniz yerde oluveriyor. onu sevin destek olun ve en önemlisi Beklentiyi sıfırlayın. yoksa siz de yıpranır çocuğu da çok yıpratorsınız. sakin olmak zorundasınız, bu konuda bilgi sahibi olmayan çok öğretmeni olacak o yüzden ilk okulda öğretmenini elinizden geldiğince bu konularda hassas ve bilgili olanından seçebilme imkanınız varsa seçin. yapmadıklarından çok yapabildiklerine odaklanın. 7 12 yaş özellikle başarıyı hissetmeli gereken yaş. herhangi bir alanda özel yetenekleri olabiliyor. böyle bir durumu varsa ona yönlendirin. çok alanla tanıştırın.
Sizi çok iyi anlıyorum kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor . Dediğiniz gibi diğer çocuklar dan geride. Öğretmen masal anlattığında kızımın dikkatini vermediğini ve anlamadığını söylüyor. Tek başına yazı da yazamıyor nokta birleştirme veya etkinlikte çok iyi . Ama iş yazi veya şekil çizmeye gelince yapamıyor bir türlü. Ve yapamadığıni bildiği için okula da gitmek istemiyor. Bende 1. Sınıfı düşündükçe kalbim sıkışıyor ne yapacağımi bilemiyorum ben . Siz nasil bir yol izlediniz. Ve teşhis için illa 1. Sınıfa mi gitmesi gerekiyorMerhaba oğlum 4 yaşını bitirmek üzere.Geç konuştu 3 yaşından sonra kelime çıkışları başladı konuşmaya başlayınca bazı kelimelerde harflerin yerini değiştirirdi çöpe pöç vs.Şu an dil konuşma terapisi ve ergoterapi alıyoruz.Sorunumuz şu ki öğreneniyor.Anaokuluna da gitti ama diğer çocuklar gibi akışta öğrenemiyor.Ergoterapisti sayıları öğretmeye başlamıştı bende birkaç kere denedim ama yok olmuyor.Hemen unutuyor 1 2 3 sayısını öğrenenedi süreli tekra yaptırıyorum ama olmuyor 1. Sınıfa başladığını düşünmeye başlayınca ağlayasım geliyor çok çaresiz kaldığımı hissediyorum nasıl öğrenecek hiç bilmiyorum.kafası başka yerlerde dikkatini vermiyor Hocasıyla disleksi olduğu konusunda hemfikiriz ama tanı okula başlayınca konulabiliyor.Disleksi hakkında fikir ve yöntem önerebilecek Bilgi sahibi annelerin görüşlerine ihtiyacım var.
Merhaba şu an oğlum 5 yaşında anaokuluna gidiyor sene sonu öğretmeninden değerlendirme alıp ona göre 1. Sınıfa kaydettireceğiz.Sizi çok iyi anlıyorum kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor . Dediğiniz gibi diğer çocuklar dan geride. Öğretmen masal anlattığında kızımın dikkatini vermediğini ve anlamadığını söylüyor. Tek başına yazı da yazamıyor nokta birleştirme veya etkinlikte çok iyi . Ama iş yazi veya şekil çizmeye gelince yapamıyor bir türlü. Ve yapamadığıni bildiği için okula da gitmek istemiyor. Bende 1. Sınıfı düşündükçe kalbim sıkışıyor ne yapacağımi bilemiyorum ben . Siz nasil bir yol izlediniz. Ve teşhis için illa 1. Sınıfa mi gitmesi gerekiyor