• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dişleklik ve ortodonti

• Konu Sahibi Konu Sahibi ladym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ladym

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
713
511
103
32
merhaba kızlar,
oğlum 2.5 yaşında ön dişleri fırlak ama çok değil kv dem sürekli laf soyluyor doktora götürelim diye sinirim çok bozuluyor kadını pencereden atasım geliyor. biliyoruz öyle olduğunu yaşı biraz daha büyüsün zaten ortodonti ye götüreceğiz. çene problemi varsa ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız.konuşması güzel net anlaşılıyor s leri z leri biraz peltek söylüyor ve r leri söyleyemiyor seviyorum diyecekken seviyodum diyor :) o yüzden kv dem takmış durumda dişlerine bağlıyor. oladabilir. daha şimdiden götürsem birşey yaptıracagını sanmıyorum dışlerine bu yaşlarda çocuğunu ortodonti ye götürmüş olanlar varmı

Çözümü bilmem de benim yegenimin disleri erken curudu 4 yasinda hic disi yoktu senin disin hic cikmadi mi diye sacma sapan yorum yapanlar oluyordu .Cocugu etkiledi bu durum ve aile okul dışında birileriyle iletisim kurmuyor konusuyorsa da agzini kapatiyor. KV cocugun yaninda konusup durmasin

Süt dişleri olduğu için doktor da büyümesini bekleyecektir bence. Siz yine de götürün o zaman, çeneleri kapansın. Doktor böyle dedi, dersiniz.

babanesini konuştukça öne çıkıyormuş dersiniz. Tövbe estafirullah. Daha çok küçük , süt dişleri düşmeden bir doktora görünebilirsiniz. 5-6 yaşında, öncesinde yapılacak bişey varsa söylerler ama şu an çok gereksiz. Babaneyi bir sağduyu doktoruna götürün :D

daha 2,5 yaşında.
sadece damak çene çıkığı var mı diye kontrole götürün.

dişleri 6-7 yaşında dökülüceği için şu an müdahale gereksiz bence.

kv ye "sanane" de.

Ergenlige kadar ortodonti hicbir sey yapmaz.. benim iki kopek disim ustten ciktigi halde 16 yasina kadar bekletti doktorum.. simdi yapilacak bir sey olmadigini soyleyin siz..

babanesini konuştukça öne çıkıyormuş dersiniz. Tövbe estafirullah. Daha çok küçük , süt dişleri düşmeden bir doktora görünebilirsiniz. 5-6 yaşında, öncesinde yapılacak bişey varsa söylerler ama şu an çok gereksiz. Babaneyi bir sağduyu doktoruna götürün :KK70:

:D:D:D biraz büyünce dr götürcez bidah a konuşursan kalbini bak nasıl kırıyorum senin dedim . çok ehvamlı biliyorum ama bende ehvamlıyım üstüne bide sinirli birisiyim. söz konusu çocuğumsa bide.

daha 2,5 yaşında.
sadece damak çene çıkığı var mı diye kontrole götürün.

dişleri 6-7 yaşında dökülüceği için şu an müdahale gereksiz bence.

kv ye "sanane" de.

ben çok kullanıyorum o lafı ama ısrarla devam :))))

O zaman yapısal.benim dişlerimde önde ama ben 4 yaşına kadar yalancı emzik emmişşim.oda damak yapımı bozmuş biraz.ilerde diş teli taktırırsınız.ben taktırmadım bana yakışıyo çünkü.ama erkeğe pek yakıştırmam ben.

O zaman yapısal.benim dişlerimde önde ama ben 4 yaşına kadar yalancı emzik emmişşim.oda damak yapımı bozmuş biraz.ilerde diş teli taktırırsınız.ben taktırmadım bana yakışıyo çünkü.ama erkeğe pek yakıştırmam ben.
abimin dişlerine benzetiyorum onunda önde biraz oğlum gibi ama dişlek değil oğlumunda öyle olacak galiba

Çocuğu bir götür canım ama diyeceği biraz daha büyüsün. Falan filan.
Ama yanında babaanneyide götür çene çıkığı var sanırım. :)
Dipnot: rlerin y olmasını da çok umursamıyorlar. Ama yine 5 6 yaşında bir gösterirsin. Konuşma terapistine götürmüştüm ben kızımı l ve b, f ve t karışıyordu bizde. Ama şimdi maşallah çok süper bir konuşması var.

merhaba kızlar,
oğlum 2.5 yaşında ön dişleri fırlak ama çok değil kv dem sürekli laf soyluyor doktora götürelim diye sinirim çok bozuluyor kadını pencereden atasım geliyor. biliyoruz öyle olduğunu yaşı biraz daha büyüsün zaten ortodonti ye götüreceğiz. çene problemi varsa ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız.konuşması güzel net anlaşılıyor s leri z leri biraz peltek söylüyor ve r leri söyleyemiyor seviyorum diyecekken seviyodum diyor :) o yüzden kv dem takmış durumda dişlerine bağlıyor. oladabilir. daha şimdiden götürsem birşey yaptıracagını sanmıyorum dışlerine bu yaşlarda çocuğunu ortodonti ye götürmüş olanlar varmı

Dişlek biri peltek konuşacak diye bir kural yok, kayınvalidenize bizlerden selam söyleyin, ben de çok belirgin olmasa da dişleğimdir, fotoğraflar da bile önce dişlerim atlar ortaya ama peltek konuşmamışım, siz vakti gelince ortodontiye de götürürsünüz gerekirse konuşma terapistine de götürürsünüz ama küçükken peltek konuşan bir sürü çocuk tanıdım, hepsi 6-7 yaşından sonra normal konuştu, Beyazıt Öztürk r'leri söyleyemez ama bugün ülkenin en popülerlerinden biri, kayınvalidenizin söylediklerini dert etmeyin, sıkmayın canınızı.
Oğlunuza sağlıklı güzel bir ömür dilerim.

Dişlek biri peltek konuşacak diye bir kural yok, kayınvalidenize bizlerden selam söyleyin, ben de çok belirgin olmasa da dişleğimdir, fotoğraflar da bile önce dişlerim atlar ortaya ama peltek konuşmamışım, siz vakti gelince ortodontiye de götürürsünüz gerekirse konuşma terapistine de götürürsünüz ama küçükken peltek konuşan bir sürü çocuk tanıdım, hepsi 6-7 yaşından sonra normal konuştu, Beyazıt Öztürk r'leri söyleyemez ama bugün ülkenin en popülerlerinden biri, kayınvalidenizin söylediklerini dert etmeyin, sıkmayın canınızı.
Oğlunuza sağlıklı güzel bir ömür dilerim.

teşekkür ederim. ben canımı sıkmıyorum canı içinde olsun sağlıklı olsun yanımda olsun yeter hepimizin yavrularını Rabbim korusun. Allaha emanet.

Back