arkadaşalar benim ön dişimde ufak bi kırık var, nasıl oldu bilmiyorum zaten çok dikkatli bakmadıkça belli olmuyor ama beni baya rahatsız etmekte bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi. asıl kaygım estetikten ziyade kırığın derinlesmesi, böyle bi durumla karşılaşan var mı yardımcı olursanız sevinirim...
canım, benim arkadaşımın da öndeki iki dişinden birinde kırık vardı,
geçen kış diş doktoruna gittik ve 5-10 dk gb bir süre içinde o kırık olan yere ekleme yaptı
ve nasıl yaptıysa doğal dişiyle hiçbir fark yok ne renk olarak ne de doku olarak,
geçen yıldan beri de kullanıyor kopma kırılma düşme gb birşey olmadı
bence bir diş doktoruna gidip sorunundan kurtulabilirsin
cevaplarınız için teşekkür ederim, doktora gitmeyi tabi ki düşündüm ama ondan önce deneyimi olan varsa duymak istedim, tedavi etmek adına estetikten yoksun bir gorüntüsü olsun istemedim;maiwesiyah arkadasının dişinde hiç bir farklılık görmediysen acaba sorabilir miyim özel bi doktora mı gitti bide kırığı ne kadar benimki dikkatle bakmadıkca belli olmuyor, acaba ucundan törpületmek de yeterli olur mu ? :44:
Benim de ön dişimde vardı. 1.5 yıl önce yaptırdım. önceleri iyiydi şimdi varlığını hissediyorum ekin. ek olduğu da belli oluyor renginden. sorun çıkaracak gibi. dr'u iyi araştır.
cevaplarınız için teşekkür ederim, doktora gitmeyi tabi ki düşündüm ama ondan önce deneyimi olan varsa duymak istedim, tedavi etmek adına estetikten yoksun bir gorüntüsü olsun istemedim;maiwesiyah arkadasının dişinde hiç bir farklılık görmediysen acaba sorabilir miyim özel bi doktora mı gitti bide kırığı ne kadar benimki dikkatle bakmadıkca belli olmuyor, acaba ucundan törpületmek de yeterli olur mu ? :44:
hayır canım özel dr değildi, yaşadığımız şehirde Ağız ve diş sağlığı merkezi var orada yaptırdı, ön iki dişinden birinin köşesi kırıktı, bence çok rahatsız edici görünmüyordu ama daha fazla kırılabilir diye yaptırmayı tercih etti.
aslına bakarsan biz diş sağlığı merkezine o gün sadece bilgi almak için gitmiştik hani bu kırığa birşey yapılabilir mi diye
5-10dk da halletttiler, şu ana kadar bir şikayeti olmadı, hatta bence varlığını bile unuttu
törpüleme konusunda birşey söyleyemem canım dişini görmediğim için
bence drun seni yönlendirir
geçmiş olsun şimdiden
estetik dolgu die bişey var çok da güzel olur dişinle aynı renkte:)ayırt edilmez bile.eğer kırık çok değilse bi miktar dişten alınabilir fakat bu hassasiyet de yapabilir
estetik dolgu die bişey var çok da güzel olur dişinle aynı renkte:)ayırt edilmez bile.eğer kırık çok değilse bi miktar dişten alınabilir fakat bu hassasiyet de yapabilir
Benimde ön dişim kırıktı gecen sene özel bi polikliniğe gittim estetik dolgu yaptılar,fakat son zamanlarda ek yeri belli olmaya başladı hatta o ek yeri sararmaya başladı dişlerimi fırcalamayı hic ihmal etmem halbüki ama böyle birsey neden oldu bilmiyorum tekrar gidicem aynı yere nasıl yaptıysa artık
Canım hic korkma hissetmiyorsun bile düşün benim dişim yamuk kırılmıştı onu eşitlemek için kestiler düz olarak törpü mü yaptılar artık ne ise.. Onu bile hissetmedim hiç rahat olabilirsin,ama doktoru iyi seç derim rengi felan aynı oluyorda zamanla belli olması insanın canını sıkıyo..