• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Disi kirilanlar icin

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Tedaviye yardımcı olabilir düşüncesi ile -mümkünse- kırılan diş parçası bulunarak koruma altına alınmalıdır.
30 dakika içerisinde dişhekimine gidilmelidir.
Bu arada bölgede kanama meydana gelmişse temiz bir gazlı bez ile basınç uygulanmalıdır. Basınç uygulamasına rağmen kanama 15 dakika içerisinde durmazsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
Diş kırılmaları, dişlerin yerlerinde oynaması ya da çıkması, ağız dokularında yaralanmalar ve beyin sarsıntısı sıklıkla da basketbol, futbol vs. gibi kontak sporları yaparken oluşan çarpma ve düşmeler ile trafik kazaları sonucunda oluşmaktadır. Özellikle kontakt spor yapan çocuklarda oluşabilecek ağız yaralanmalarını ve diş kırıklarını önlemek için uygulanacak en uygun yöntem ağız koruyucusu (mounth guard) kullanmalarını sağlamaktır.
Diş darbe nedeni ile kendi yuvasında yer değiştirir ise hafif bir parmak basıncı ile diş eski pozisyonuna getirilmeye çalışılmalıdır.
Dişi yuvasına yerleştirirken kesinlikle zorlanmamalıdır.
En geç 30 dakika içerisinde dişhekimine başvurulmalıdır

Ben e diyeyim peki
tam 3 tane dişim yemek yerken kırıldı ve sadece kökleri kaldı.
Durup dururken 3 dişimden oldum. Çok üzüldüm zaten de arkası geldi
Şu an üst dişlerimden 6 tanesi eksik
3 ü sağ tarafta 3 ü de sol tarafta sırayla dizili

benimde sağ alt dolgu dişim beyaz leblebi yerken kırıldı sadece kökü kaldı ve dişçiye gitmeye korkuyorum(((( o vurulan iğneden korkuyorum ve kök diş etimin içinde kaldı nasıl çıkacak yaaa,,çok korkuyorummm(((((

benimde sağ alt dolgu dişim beyaz leblebi yerken kırıldı sadece kökü kaldı ve dişçiye gitmeye korkuyorum(((( o vurulan iğneden korkuyorum ve kök diş etimin içinde kaldı nasıl çıkacak yaaa,,çok korkuyorummm(((((

ne sen sor ne ben soyliyim bacim valla
ayni dert bendede var arka disimi cektirmeye giderken doktor ustteki kökleri gördü
sizi korkutmak istemiyorum ama bana dediki
onlari ameliyatla almamaiz gerekiyor damagini yarcaz dediler
ama ben kendimi buna henuz hazir hissetmiyorum
oyuzden erteledim bakalim nezaman giderim

canım üzme kendini iğneden sonra emin ol hiç bişeyi duymayacaksın hissetmeyeceksin :) merak etme doktoruna söyle iğneyi yavas yapsın mümkünse :) bende senin neler hissettiğini düşünebiliorum hissediyorum benim dişçi fobim vardır hatta koltukta bayılırım bile tansiyonum düşer hemen kaç kez oldu hemde bu bende ama mecbruz gitmemiz lazım yoksa iltihap kparsa tüm dişlerine yayılır aabse yapar :) geçmiş olsun CADIARZUyerimsenibenyerimsenibenyerimseniben

kızlar hepinize geçmiş olsunn yaa ben çok kötu depresyona girdim 1 dolgu 1 de çekilecek dişim var dıye butun korkumu yenıp gittim dişçiyee nisanın 19 unda yaa hala gitmeye devam edıyorum 2 dolgu yaptıı benım dolguluk degıgım hiç agrımayan dişimii çektii meger içten çürümüşş o diş yuzunden 7 tane igne yedimm ya igneler bişi degil hiç korkutmuyo benı ama o çekım aşamasıı öldurduu ya depresyona gırdım demıstım yaa agzımda normal adede göre 3dişim eksik ikisi solda bırı sagda sag sol azı dişler ve soldakı 1 tanesı de azı dişlerden sonra gelen ilk dişim off sankı dişlerim birden agzıma dokulecek gibi gelıyoo ya ben bunların yerıne yaptırsam mı acaba !!! endişelenmek ten bıktım daha bu yastaa dişlerle ugrasıyorumm

benimde bi disim parca parca kirildi,
arka tarafi eksildi yani, yemek yerken, veya bi anda,
agzima parcalarinin geldigini farkettim,
simdi o taraftan yemek yiyemiyorum, dis doktorunada gidecektim
iyice korkuttunuz beni, gitmesemmi acaba :(

benimde bi disim parca parca kirildi,
arka tarafi eksildi yani, yemek yerken, veya bi anda,
agzima parcalarinin geldigini farkettim,
simdi o taraftan yemek yiyemiyorum, dis doktorunada gidecektim
iyice korkuttunuz beni, gitmesemmi acaba :(
sakın gitmemezlik yapma yenı kırıldıysa hemen git ki çaresine baksın yaa korkulacak bişi yok ben igneden felan hiç krkmadım o basıtt hele dolgu yaptırmak çok zevklı yeterkı o diş oradan çıkmasın çurugu tuttugun sürece diger dişlerinede zararlı cnm korkmadan git....

ne sen sor ne ben soyliyim bacim valla
ayni dert bendede var arka disimi cektirmeye giderken doktor ustteki kökleri gördü
sizi korkutmak istemiyorum ama bana dediki
onlari ameliyatla almamaiz gerekiyor damagini yarcaz dediler
ama ben kendimi buna henuz hazir hissetmiyorum
oyuzden erteledim bakalim nezaman giderim

ya o ameliyat gerçekten zor ben bundan 5 sene önce yaptırdım 20lik dişim çıkmadığı için ameliyatla aldılar acısndan öte suratın 1 haftaya yakın şiş geziosun ve gerçekten acıdı iğnelere rağmen. onun dışında ilk oturduğunda yüzüne mavi bi örtü örtüolar o çok garip yapıo insanı. yinede 1 hata çekersin sonra biter

Arkadaslar benimde bir disim kirilmisti tam tedaviye girdik ki bende korkuyordum disciden ama insan mecbur kalinca......Tedavinin surecinde hamile kaldim ve tabii dis olayi yatti..Sonra nemi oldu...Doldurulabilecek olan disimi cektiler...Cunki artik yapacak birsey yoktu...Hemde iki kere gitmek zorunda kaldim disi cekmesi için..Birincide cekemedi...Yani anlayacaginiz iki defa ayni islemi gordum..Haa acidimi derseniz gercekten hiç acimadi...Igneden sonra zaten birsey hissetmiyorsunuz cikincada hemen bir agri kesici aliyorum cok sukur birsey hissetmiyorum...
O disimi cekerken bir kere daha anladim ki gunde 5 defa fircalayip baksak az...Kiymetini bilelim..Korkulacak birsey yok siz o koltuga oturun gerisi gelir..Igneden korkanlarada soyle bir tavsiyede bulunayim igneden once spreyle yada jel le uyusturmasini rica edin doktordan..Dislerinizin KIYMETINI BILIN ve tedavide gecikmeyin..Hepinize gecmis olsun...

Bugün kök dis çektirdim bir diste3 kök varmış ikisi alındı bir kök kaldı 2 gün sonra kalan çekilecek ama ben öldüm yani 2 iğne sonrası ancak uyuştu dişim etin içinde kalan disi oraya buraya ittiriyorlar iyice sonra alıyorlar dış eti falan kesilmiyor yanii

Back