Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi dişi erken çıkan var mı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

rayiha_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
55
0
86
Ankara
bebeğim şimdi tam 4 aylık. yaklaşık 2 haftadırda çok huzursuzdu doğru düzgün uyumuyor sürekli ağlıyordu. biz gaz diye düşünüyorduk. damağı iyice kabarmıştı beyaz çizgide vardı ama diş için henüz çok erken diyorduk. 3 gün önce bir de ne göreyim oğlumun dişi çıkmış.
üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim. ya arkadaşlar erken çıkan diş sağlam olmaz mı gerçekten.... birde diş patlamadan önce mi olur sıkıntısı yoksa asıl sıkıntı çıktıktan sonra mı başlar

oğlum 4,5 aylık çıkardı ilk dişini erken çıkan dişler erken çürür diye bişey yok tamamen yapıyla alakalı kuzenimde 4,5 aylık çıkarmış çok sağlamdır hala dişleri diş çıktıktan sonra sıkıntılar azalır ama yenisinin sıkıntısı başlar bu seferde

benim oğlumun ilk dişi 2,5 aylıkken patladı öyle kaldı ardından yanındaki patladı.ikisinin tam olarak çıkması 1.5 ayı buldu 4 aylıkken alt iki dişi vardı.oğlum şimdi 6 aylık sanırım üstteki dişler gelecek 10 gündür emmek istemiyor hiçbir ek gıdayı kabul etmiyor uyumuyor.dün tam 15 saat uyumadı.çıldırttı beni.bugünde öyle.gaz problemide geçmedi( hala çok ağlıyor( kakasıda azalmadı günde 4-5 sefer yapıyor ve her yapışta ağlıyor( artık doktorada götürmek istemiyorum.çocuk doktoru olmak lazımmış ne desem ya gazdandır yada dişdendir deyip postalıyorlar( ne sorsam normalllllllll:))

Selam,

Benim kızım da ilk dişlerini 5.ayda çıkardı. Ve hiç hızını kesmeden çıkarmaya devam etti. Şu anda 15 aylık ve 16 tane dişi var. Başlarda ben de çok endişelendim, birkaç doktora sordum. Erken çıkan dişlerin sağlamlığı ne kadar olur diye. Ama sağlamlığın erken çıkmayla alakalı olmadığını söylediler. Bir de dişler çıkmaya başlayınca flor takviyesi yapmaya başladık. Haftada 2-3 kez veriyoruz. Umarım faydası oluyordur.

benim kızımda 5 buçuk ayluıkken çıkarmaya başladı şimdi tam 1yaşında 8dişi oldu ama hiç bbu kadar zorlanmamıştık diğerlerinde bu son, altın yanındaki2 diş mahvetti tam 2 hafta olacak iştahı hiç kalmadı verince kaşığı ağlıyo nolacak bilmiyoom

merhaba şu annelerin dişlerden çektiği nedir yaaa.Biz bu kadar çekiyorsak yavrucaklar ne alemde kim bilir?.Benim kızımda 3.5 aylıkken ilk dişlerini çıkardı şu an 6 tam birde yarım dişi var diğerlerinin dedikleriyle tamamen aynı şikayetlerim en son altın yanındaki dişler bizi mahvetti kızım değişti resmen iştahsız oldu huysuz oldu uyumak bile istemiyo yavrum.Bence erken çıkan diş çocukların gelişimini engelliyor.Benim kızım şu an 10 buçuk aylık ve zayıf iştahsız bi bebek 3 buçuk aylıktan beri bir diş bitiyo diğeri başlıyo hem sıkıntılı yavrum

Sana katılıyorum.
Bence de dişleri erken çıkarmak gelişimlerini etkiliyor. Çocuklar diş çıkarmaktan, onun acısından iştahtan kesiliyor. Gelişimleri olumsuz etkileniyor.Umarım ilerleyen yaşlarda bu açığı kapatırlar.:Saruboceq:

yani bu dişlerin sıkıntısı geçmeden diğerleri mi çıkmaya başlıyor. oğlumun alt dişleri gözükeli 2 hafta oldu. hala huzursuz. ne kedar süre sonra üst dişleri çıkar acaba

dişlerinin ne kadar sürede çıkacağı hiç belli olmaz gözükür uzun bi süre çıkmayabilirde oğlumun aylardır köpek dişlerinin yeri kabarık bembeyaz hala çıkmıyo mesela bazı dişleride kabarıyo beyazlıyo ertesi gün patlıyo

oğlum 4 aylıkken alt dişlerini çıkarmıştı.şimdi tam 5 aylık ve üst dişleride çıkıyor. dokununca sertlik hissediliyor yani patlamış. ya çok erken değil mi?

benim oğlumda 3 aylıkken çıkarmıştı hiç farkında olmadan gülerken bi baktım diş çıkmış çok şaşırmıştım.ne huysuzluk ne iştahsızlık.sonrakilerde sırayla geldi.sadece birdişte yarılırıp kendini gösterirken kucağımdan inmek istemedi.çok ağladı hangi dişti hatırlamıyorum.sadece bol tükürük salgılıyodu.şimdi son 3 dişi bekliyoruz iki ay oldu hala tükürük bol ama bişey yok.diş yarıp çıktıktan sonra sıkıntı olmuyo zaten.bende çabuk çürür diye endişe ettim ama dikkat etmeye bağlı,biberon elinde gezmezse şekerli gıdalar tüketmezse sorun olmaz.oğlumun arkadaşının geç çıktı ama bizden önce çürüdü

peki bu diş başka ne belirtiler veriyor acaba?benim kızım 3 aylık.ben de 3 aylık çıkartmşm ilk dişlerimi..kızımın ağzı sürekli köpürcük halinde..kıyafetleri hep ıslanıyor ve de elini ağzıdan hiç çekmiyor sürekli kaşıyor..tutamadığından dişlik de veremiyorum..canı acıyor diye üzülüyorumm

ay deli olacağım benimki de diş mi çıkarıyor yoksa 3 ay 3 haftalık
nasıl bir huysuzluk nasıl bir ağlama salyalar o biçim memeyi ısırıyor ama emmiyor elini gırtlağına sokacak neredeyse

sen 3 aylıkken çıkarttıysan seninkinin de erken diş çıkartma olasılığı yüksek.o zaman araştırırken okumuştum

benimkinin diş yerleri görünüyor beyaz.3.5 aylıkken başladı.ama ne ilginçtir ki azı dişleri çıkıyor akannehir

tam 5 aylıkken ilk dişini çıkardı kızım, 1 hafta sonrasında da 2. yi... Bi sorun olduğunu düşünmüyorum, 3 aydan sonra yavaş yavaş çıkabilirmiş diye okumuştum...

yapmayın ya benimkide diş mi çıkarıyo iki gündür herzamankinden farklı huzursuz gündüz uykularında ağlıyo 5 dakkada bir tükürüklendi ve ellerini ısırıyor hatta benim parmağımı veriyorum deligibi saldırıyor diştenmidir yoksa başka bişeymi anlamadım abiside 3.5 aylık başlamıştı belirtileri 5.5 aylık çıkarmıştı

benim oğlumda 7,5 aylık oldu ağzında tükürük eksik olmuyo ve eli sürekli ağzında ne bulursa ağzına sokuyo ama diş falan yok eşimde bende geç çıkarmışız dişlerimizi ondan heralde ama diuyduğum kadarıyla geç çıkan 9-10-11-12. ayda çıkan dişler çok sağlam oluyomuş ve çocuğa sıkıntı yapmıyomuş kolay çıkıyomuş yemesini engellemiyomuş
bi arkadaşımın bebeği 9 aylıkken çıkarmış ne huzursuzluk ne bişey bi bakmış diş ne oldunu anlamamış
inşallah bizimkide öle olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…