açıkcası tüm vitaminlerin içinde bir ondan bir bundan oluyor ama ona rağmen doktorlar verdiğine göre bir bildikleri var diye düşünüyorum :) Mesela kalsiyum kullanmama rağmen içindeki magnezyum yeterli gelmedi ki kramplar başladı. Extra magnezyum almaya başladığımda kesildi ama şimdi 3 gündür içmiyorum yine başladı örneğin. Sabahları elevit alıyorum ama son son 1 aydır doktorum omega3 hapı da verdi bunları dönüşümlü kullan beraber aynı gun alma dedi. Bir gün elevit bir gün omega3, saat 15:00 de c vitamini içeren bir meyve ile beraber demir hapı, akşam da magnezyum+kalsiyum alıyorum. Mesela ilk bebeğimi doğurduğumda bana eczacım şöyle demişti, "doğumdan sonra vücut omega3 ü 5 yıl boyunca yerine koyamıyor mutlaka hapına devam etmelisin" Ben emzirme sonuna kadar elevit ve omega3 e hatta ara ara demir hapına da devam ettim. Vücut da farketmeden çok ciddi kayıplar oluyor, diş etleri çekilmesi, dişlerin dökülmesi, kasların zayıflaması, eklemlerin zayıflaması vs. Normal yiyeceklerle hem süt üretip hem de kendi vücudumuzun gereksinmelerine pek yetişebileceğimizi düşünmüyorum sonuçta ihtiyacımız oluyor bu tip vitaminlere :) Ben 15 ay emzirdim bu bahsettiğim destekleri de 16-17 ay aldım sonra bıraktım, sonra spora başladım ve bu kullandıklarıma rağmen ne kadar güçsüz kaldığımı farkettim :) Ay neyse çenem düştü, öyle işte :)