Diseti sismesi kanamasi ve gebelik lutfen acillllll

epack_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
2.170
13
158
- Yurtdışı
Kizlar ayni durumda olanlar lutfen onerileri yazsin. 20 haftaligim ve yaklasik 13 haftadan beri disetlerim disarasi kucuk balon gibi oluyor sisior cokaz ve ayrica cok kanama var. 1 ay once gidip disetimi temizlettim gargara yapiyorum ama simdi de temizlenen deil de karsisi oldu hatta dis de sallaniyor diseti zayiflayinca. Var mi bole durumda ve ne yaptiniz doktor ne dedi?

bende aynı durumdayım.hamileliğimin on beşinci haftasını bitirdim.nerdeyse hamileliğimin başından beri yaşıyorum diş sorununu.mide yanması ve reflü vardı çok fazla.reflüden dolayı ağzıma gelen acı suyun sebep olduğunu düşünüyordum.ama mide rahatsızlığım azaldığı halde diş eti rahatsızlığım arttı.diş arasındaki diş etlerim balon gibi şişiyor,kanıyor,dişlerimin etrafındaki diş etlerim ise yara gibi farklı görünüyor.fırçalıyorum.gargara yapıyorum.ama neden oluyor hiç anlamıyorum.Kalsiyum eksikliğinden kaynaklı diş problemleri hamileliğin ilerleyen aylarında olur diye biliyorum,ama benim hamileliğimin başından beri böyle

Daha önce başka bir konu başlığına verdiğim cevabı burada da tekrarlıyorum.Umarım işinize yarar:
Hamilelikte değişen östrojen ve progesteron seviyesiyle birlikte dişetleri daha hassas ve kanamalı bir döneme girer.Bulantı-tiksinme vb sebeplerle dişleri fırçalayamama probleminiz varsa bir de diş macunsuz fırçalamayı deneyin.Sonuçta macun fırçalamanın etkinliğini%15-20 oranında artırır.Ayrıca diş ipi de kullanmanızı tavsiye ederim.Fırçalama stiliniz de eksik-yanlış olabilir.Doğru fırçalama şekli dişetiyle beraber dişetinde dişe doğru dikey yönde fırçalamaktır.Sadece dişlerin görünen değil iç yüzeylerini de fırçalayın.Doğru bakımla mutlaka kanamalarınız hafifleyecektir.Tansiyon sorununuz yoksa günde 2-3 defa ılık tuzlu suyla gargara da iyileşmenizi hızlandırır.

benimki de aynı kızlar ve 20 lik dişim çıkçak galiba o kadar agrıyor ki gecleri uyuyamıorum inşAllah geçer :(

aynı durumu bende yaşıyorum.
dişlerimi her fırçalamamda kustuğum için seyrek fırçalamaya başladım ve şikayetlerim daha da arttı.
diş etleri kıpkırmızı ve sürekli kanıyor.
açıkçası dişçiye gitmekten korktum, macunsuz fırçalamayı deniyicem bakalım.

Eskiler hep anlatır, "hamileyken şu kadar diş kaybettim" diye. Bu dönemde yaşıyor olmanın en güzel tarafı ise vitaminlerimizi alabiliyor olmamız. Lütfen doktorunuzun verdiği vitaminleri es geçmeyin. Her akşam alınan kalsiyum (osteacare) + günlük alınan demir haplarınız bu probleminize çare olacaktır. Bebek vücudunuzdaki tüm kalsiyumu alır ve sizi güçsüz bırakır. maalesef ne kadar süt ve süt ürünleri yiyip içelim bu ihtiyacı karşılamamız pek mümkün değildir. O yuzden doktorlar her hamileye mutlaka vitamin+kalsiyum+demir+ilerleyen zamanlarda da Omega3 hapı verir.

Eskiler hep anlatır, "hamileyken şu kadar diş kaybettim" diye. Bu dönemde yaşıyor olmanın en güzel tarafı ise vitaminlerimizi alabiliyor olmamız. Lütfen doktorunuzun verdiği vitaminleri es geçmeyin. Her akşam alınan kalsiyum (osteacare) + günlük alınan demir haplarınız bu probleminize çare olacaktır. Bebek vücudunuzdaki tüm kalsiyumu alır ve sizi güçsüz bırakır. maalesef ne kadar süt ve süt ürünleri yiyip içelim bu ihtiyacı karşılamamız pek mümkün değildir. O yuzden doktorlar her hamileye mutlaka vitamin+kalsiyum+demir+ilerleyen zamanlarda da Omega3 hapı verir.

canim osteocare hangisini kullaniyorsun gebelere ozel olani var mi?

canim osteocare hangisini kullaniyorsun gebelere ozel olani var mi?
Gebelere özel yok canım zaten kendisini kullanabiliyor gebeler. Demir hapı ile beraber alınmamasına dikkat edilmesi gerekiyor çünkü demirin emilimini yok ediyor. Öğle-akşam yemeği arası demir hapı alıp akşam yatarken de kalsiyum alınabilir. Ben şimdi kramplardan dolayı magnezyuma da başladım hatta bitti bir kutu bitti sayılır. Normalde osteacare'i özel sigortalar karşılamıyor ama gebelik varsa ve doktorunuz yazdıysa karşılıyor :)

Gebelere özel yok canım zaten kendisini kullanabiliyor gebeler. Demir hapı ile beraber alınmamasına dikkat edilmesi gerekiyor çünkü demirin emilimini yok ediyor. Öğle-akşam yemeği arası demir hapı alıp akşam yatarken de kalsiyum alınabilir. Ben şimdi kramplardan dolayı magnezyuma da başladım hatta bitti bir kutu bitti sayılır. Normalde osteacare'i özel sigortalar karşılamıyor ama gebelik varsa ve doktorunuz yazdıysa karşılıyor :)

cevabin icin sagol canim osteocare da gebeler kullanabilir yazmiyor da bide cesitleri cok cignenen tablet sandoz gibi olan falan var. Onalr kalsuim magnez. ve D iceriyor sanirim. Magnezyum icin hangi marka seninki?

cevabin icin sagol canim osteocare da gebeler kullanabilir yazmiyor da bide cesitleri cok cignenen tablet sandoz gibi olan falan var. Onalr kalsuim magnez. ve D iceriyor sanirim. Magnezyum icin hangi marka seninki?
Adını hatırlamıyorum ama suya katmalık tek tek poşetler çıkıyor içersinde. Az bir suya atıp karıştırıp içiyorum yatmadan önce. Hatta 2 gün önce kutu bitti doktorum kutu bitince bırak demişti ama kramplarım aynı gece başladı şimdi alıp tekrar kullanmaya başlayacağım.

Bu arada yazdım mı önceden bilmiyorum ama magnezyum aynı zamanda gereksiz rahim kasılmalarını da önlediği için doktor tarafından tavsiye ediliyor ve doğum tarihine 1 ay kala bıraktırılıyor :)

Bu arada yazdım mı önceden bilmiyorum ama magnezyum aynı zamanda gereksiz rahim kasılmalarını da önlediği için doktor tarafından tavsiye ediliyor ve doğum tarihine 1 ay kala bıraktırılıyor :)

sagol canim soylememistin ben de multivitamin icinde var tek ayri almadim. ydisinda olunca dr bakmior ebe bakio o da tansiyon kilo olcumu ilac verilmio. oondan arastiriyorum. multivitamin+kalsiyum+magnezyum cok gelmiyormu ki cunku multinin icinde de mag. ve vitamin d falan var vitamin d fazlasi cok iyi diye biliyorum.

Canim osteocare baktim 400 mg kalsiyum 60 mg magnezyum icerio. 60 mg azmis. sen osteocare kalsiyum icin kullaniyorsun sanirim. Magnezyum icin ayrica yok mu? kramplar magnezyum eksiginden mi oluyor? ozmaan tek magnezyum iceren almak daha iyi deil mi?

merhaba ,
ben magnezyum olarak Magnorm efervesan tableti kullanıyorum.
her akşam bir bardak suya katıp içiyorum.
henüz bende kasılmalar yok ama aşırı ayak ağrısı,kabızlık ve gece uykusuzluğu için doktor verdi.
uykusuzluğu atlatamasamda diğer şikeyetlerim gitti çok şükür.

dr ek olarak elevit vitamin hapınıda verdi.

doktorunuza danışarak bu ilaçlardanda yararlanabiirsiniz;)

açıkcası tüm vitaminlerin içinde bir ondan bir bundan oluyor ama ona rağmen doktorlar verdiğine göre bir bildikleri var diye düşünüyorum :) Mesela kalsiyum kullanmama rağmen içindeki magnezyum yeterli gelmedi ki kramplar başladı. Extra magnezyum almaya başladığımda kesildi ama şimdi 3 gündür içmiyorum yine başladı örneğin. Sabahları elevit alıyorum ama son son 1 aydır doktorum omega3 hapı da verdi bunları dönüşümlü kullan beraber aynı gun alma dedi. Bir gün elevit bir gün omega3, saat 15:00 de c vitamini içeren bir meyve ile beraber demir hapı, akşam da magnezyum+kalsiyum alıyorum. Mesela ilk bebeğimi doğurduğumda bana eczacım şöyle demişti, "doğumdan sonra vücut omega3 ü 5 yıl boyunca yerine koyamıyor mutlaka hapına devam etmelisin" Ben emzirme sonuna kadar elevit ve omega3 e hatta ara ara demir hapına da devam ettim. Vücut da farketmeden çok ciddi kayıplar oluyor, diş etleri çekilmesi, dişlerin dökülmesi, kasların zayıflaması, eklemlerin zayıflaması vs. Normal yiyeceklerle hem süt üretip hem de kendi vücudumuzun gereksinmelerine pek yetişebileceğimizi düşünmüyorum sonuçta ihtiyacımız oluyor bu tip vitaminlere :) Ben 15 ay emzirdim bu bahsettiğim destekleri de 16-17 ay aldım sonra bıraktım, sonra spora başladım ve bu kullandıklarıma rağmen ne kadar güçsüz kaldığımı farkettim :) Ay neyse çenem düştü, öyle işte :)

açıkcası tüm vitaminlerin içinde bir ondan bir bundan oluyor ama ona rağmen doktorlar verdiğine göre bir bildikleri var diye düşünüyorum :) Mesela kalsiyum kullanmama rağmen içindeki magnezyum yeterli gelmedi ki kramplar başladı. Extra magnezyum almaya başladığımda kesildi ama şimdi 3 gündür içmiyorum yine başladı örneğin. Sabahları elevit alıyorum ama son son 1 aydır doktorum omega3 hapı da verdi bunları dönüşümlü kullan beraber aynı gun alma dedi. Bir gün elevit bir gün omega3, saat 15:00 de c vitamini içeren bir meyve ile beraber demir hapı, akşam da magnezyum+kalsiyum alıyorum. Mesela ilk bebeğimi doğurduğumda bana eczacım şöyle demişti, "doğumdan sonra vücut omega3 ü 5 yıl boyunca yerine koyamıyor mutlaka hapına devam etmelisin" Ben emzirme sonuna kadar elevit ve omega3 e hatta ara ara demir hapına da devam ettim. Vücut da farketmeden çok ciddi kayıplar oluyor, diş etleri çekilmesi, dişlerin dökülmesi, kasların zayıflaması, eklemlerin zayıflaması vs. Normal yiyeceklerle hem süt üretip hem de kendi vücudumuzun gereksinmelerine pek yetişebileceğimizi düşünmüyorum sonuçta ihtiyacımız oluyor bu tip vitaminlere :) Ben 15 ay emzirdim bu bahsettiğim destekleri de 16-17 ay aldım sonra bıraktım, sonra spora başladım ve bu kullandıklarıma rağmen ne kadar güçsüz kaldığımı farkettim :) Ay neyse çenem düştü, öyle işte :)

Canim cok sagol cok guzel yazmissin. Ben Centrum Pregnancy Care diye multivatim aliyorum omega 3 almiyorum. Simdi de ekstra tek kalsiyuma basladim magnezyum da bakiyorum bakalim hangi hap uygun diye. Demir hapi icin kan testi yapilmiyor daha burda 28 hafta sanirim epey gec gibi:( hayirlisi.. Tekrar tesekkur ederim..

Rica ederim canım ne demek. Bu arada Demir hapını ben 4.ay başından beri kullanıyorum. Sürekli unutuyorum o ayrı :) Unuttuğum için de kan sayımı tahlillerimde demirim hep düşük çıkıyor ki demir içeren yiyecekleri yerim ve süt/süt ürünleriyle bir arada yenmemesi gerektiğini de bilirim ona rağmen düşük çıkıyor maalesef.

Her sabah agzım kan icinde uyanırdım :/ Dis eti rahatsızlıkları ıcın özel dis macunu aldım,sirkeli suyla garagara yaptım,bol bol süt ictim,vitaminlerimi aksatmadım..Tam bir cozum bulamadım ama sükür kanama ve acılmadan öteye gecmedi..Dogumdan yaklasık bir hafta sonra tamamen gecti.Allah sifa versin..

Son düzenleme:
Her sabah agzım kan icinde uyanırdım :/ Dis eti rahatsızlıkları ıcın özel dis macunu aldım,sirkeli suyla garagara yaptım,bol bol süt ictim,vitaminlerimi aksatmadım..Tam bir cozum bulamadım ama sükür kanama ve acılmadan öteye gecmedi..Dogumdan yaklasık bir hafta sonra tamamen gecti.Allah sifa versin..

Canim sagol. Paradontax mi aldin? Benim diseti hasssaligimdan dislerim sallaniyor:( Dogumdan sonra gecer dedi dr da insallah

Back
X