• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları dişeti sertliği

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

moonquin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2010
251
7
46
40
Manisa
merhaba, aranızda yeniyim ilk defa yazıyorum ama devamlı bu forumu okuyordum.
bebeğim 4.5 aylık uzun süredir dişetleri çok sert. herhangibir kızarıklık yada belirgin bir şişlik görmüyorum. ama ısırdımı acıtacak kadar sert. sn 1 haftadırda huzursuz. çok sinirli. sinirinden çığlıklar atıyor. hiçbişeyi beğenmiyor. diş mi çıkaracak?

ayrıca yanağında bir kızarıklık var, pürüzlü minik kabarcıklar gibi. doktor bir ilaç verdi en fazla 5 gün kullanacaksın dedi ama 5 günde geçmiyor, tekrar götürdüm doktora başka verebileceğim birşey yok dedi, daha uzun süreli kullanayımmı dedim tamam dedi ama 1 haftayı çoktan geçti ilacı kullanıyorum hala geçmedi, bazen nerdeyse hiç kalmadı diyecek kadar oluyor, ama 2 gün sonra bakıyorum yine çıkmış, bu konuda tecrübesi olan var mıdır?

merhaba, aranızda yeniyim ilk defa yazıyorum ama devamlı bu forumu okuyordum.
bebeğim 4.5 aylık uzun süredir dişetleri çok sert. herhangibir kızarıklık yada belirgin bir şişlik görmüyorum. ama ısırdımı acıtacak kadar sert. sn 1 haftadırda huzursuz. çok sinirli. sinirinden çığlıklar atıyor. hiçbişeyi beğenmiyor. diş mi çıkaracak?
merhaba
hoşgeldin.:46:
dediğin gibi bebeğin ilk dişini çıkarmaya hazırlanıyor.belli:) ama damakları ,dişetleri taş gibi sert olsada hemen çıkartamıyorlar,sertleştikten sonra çıkması 2 ayı bile bulabiliyor genelde.ama yinede her bebekte farklı oluyor diş çıkarma dönemleri.huzursuzluğunu ve acısını biraz gidermek adına,eczanelerde diş jelleri satılıyor ondan alıp kullanabilirsin huzursuzlandığında ve geceleri rahat uyuması açısından.umarım kolaylıkla çıkarır dişlerini.sağlıkla büyüt.:64:

teşekkürler jeli aldım, dişlerin çıkış sırasına nette baktım sonrda oğlumun ağzına birdaha baktım. sanki dişlerin alt önde değilde alt yanlarda çıkacak gibi oralar biraz beyazımsı duruyor eğer gözlerim yanıltmıyorsa, bu mümkünmüdür

rica ederim.umarım bebeğin rahatlar.
aslında ilk ön alt dişler çıkar ama bazen üst ön bazende yanlar çıkabiliyo normal yani,endişelenme.:58:

Back