- 24 Aralık 2014
- 5.088
- 6.859
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Benim aklimda dahi yokken oldu normal muayene olacaktim olamadimBenim daha önce hiç dişçi fobim olmamasina rağmen bir kaç yıl önce dolgu işlemi sırasında önlüğümü ve ağzımın içindeki aparatları fırlatıp gitmemek için zor tutmuştum kendimi. 5 yıl önce kızıma doğum yaptığımda sezeryan masasından da aynı şekilde fırlayıp kaçasım gelmişti. Akli melekelerimi kaybetmemek için içten içe kendimle cebelleşip durdum. Sanırım bilinç altım vücut butunluğuma bir tehdit olarak algılıyor böyle seyleri. Herhalde bünyem kuvvetli olduğu için bayılmadım yoksa o durumda benimde bayılma ihtimalim çok yüksekti.
Doktor henuz muayene etmeden oldu eldiveni giydi bakacak bismillah şak diye bayilmisimanestezi de bayıltaabilir eğer aç karnına yaptırdıysanız evet genel anestezi değil lokal anestezi ama yine de bayıltabiliyor ama endişe etmenize gerek yok ben şu anda bütün dişlerimi yaptırma sürecindeyim ağzım temeli atılmış inşaat gibi her gün anestezi yiyorum bir ton
Aç mı gitmiştiniz sabah saatleri miydi yaniDoktor henuz muayene etmeden oldu eldiveni giydi bakacak bismillah şak diye bayilmisim
Bana da dokunmadı yeltendi sadeceDoktor bana daha dokunmamıstı bile
Kardeşim bayılmamıştı ama bayılacak kadar olmuştu. Psikiyatriye yönlendirmişti doktor, anksiyete ilacı kullanıp öyle gitmişti dişçiye. Ayrıca bu yaşta da sedasyonla yapıyorlar tedaviyi , bir sorun bence.Hamilelikte kullandigim kan sulandirici igneler(dislerde ve kemikte erime yapıyor) sonra yaptigim alerji diyeti derken kalsiyum vitamin tabletleri almama rağmen 6 ay icinde 4 5 disim birden cürüdü dis etlerim hasta.En son doktora 6 yıl önce gitmistim disim apse yapmısti uzun suren antibiyotik igne tedavisi sonunda disimi cektirmistim çene darlıği oldugu icin doktor cene kemiğin kirilırsa ameliyat olursun vs diyerek beni korkutmustu sonra gitmedim bir islem gerekir de dedigi gibi cene kemigim kırılır diye sacmalamışım resmen.
Dislerim 2 haftadir agrimaya basladi dıs kısmi kirıldı köklerin hatta.Bu sabah doktora gittim her sey normaldi doktor muayene icin yanima geldi ağzımı acmamla cok afedersiniz kusma hissi gelmesi bir oldu vücudumda sogukluk hissettim basim dönüyor dedim gerisini hatirlamiyorum bir de bayil istersen feriha oldum 2 kere sezaryen dogum yapip 7 kat kesildim valiz gibi kapatıldım halbu ki neyin korkusu bu.Bir baktım bir sey koklatıyorlar tansiyonum düsmüs yatıyorum evet dişci koltugundan biraz ürküyorum ama bayılacak kadar değil ben bu disleri nasil yaptiracagım disci koltugu aklima gelince midem bulaniyor hala normal mi ? Disci fobim de yok basina gelen var mi neden oldu bu ? Olmamasi icin ne yapmam lazim bu yasta dis icin anestezi de alınmaz herhalde ki bebek emziriyorum. Ayni doktora gitsem yine aynisi olursa ayip olur mu adama ?
Ac degildim bir seyler yemistim sadece on muayene ki zaten lokal anestezide aclik sarti aranmiyorAç mı gitmiştiniz sabah saatleri miydi yani
Keske bayildigima degseydi disim agridi yineBaşlığı görünce kahkaha attım
Geçmiş olsun çok tatlısınız
Kesiikle kalsiyum tabletleri kullandim ama diyet yaptigim icin bir anda dislerimden oldumGeçmiş olsun. Benim de ağız suyunu içerken ellerim titremişti asistanlar birbirine bakıyordu ha bayıldı ha bayılacak diyeNeyse ki doktorum iyiydi sadece öncesinde sakinleştirici içmediğime pişman olmuştum. Hiç aklıma gelmedi. Bir de ameliyat oldu benim çok acısını çektim ama şimdi iyi ki de daha fazla kaçmamışım çektirmişim diyorum ağız, diş sağlığı çok önemli :)
Yapar mi zannetmiyorum devlete bagli özel bir kurum degil amaKardeşim bayılmamıştı ama bayılacak kadar olmuştu. Psikiyatriye yönlendirmişti doktor, anksiyete ilacı kullanıp öyle gitmişti dişçiye. Ayrıca bu yaşta da sedasyonla yapıyorlar tedaviyi , bir sorun bence.
Kesinlikle öyle jinekoloğa gidiyorum smear icin ama dis icin gitmemekle hata yaptim o da doktordan kaynaklı cene kemigin kirilir ameliyat olursun dedi cene darliğım var o disten kurtukunca korkudan gidemedimDisciye en son 6 sene once mi gittiniz?e bayilirsiniz tabi. Maalesef ulkemizde dişçiye ve jinekologa gitme orani düşük. Cocukluk doneminden beri belirli araliklarla sorununuz olmasa bile rutin bir kontrole gidilmesi lazim disler icin normalde, bu olmadigi icin tanimadigi şeyden de korkuyor insan dogal olarak. Gecmis olsun.
Tesekkür ederim bir kac reels videosunda görmüstümDiş eti iltihabı ve ağız sağlığı için bir tatlı kaşığı saf hindistan cevizi yağı ile ağzınızı 10 dk kadar çalkalayın. Her gün gece yatmadan mutlaka yapın ne kadar iyi geldiğini görürsünüzoil pulling deniyor bu olaya. Çok geçmiş olsun
O yuzden oldugunu fark ettim, doktor da cok onemli iste, bos yere korkutmus sizi. Bundan sonra kendinizi ihmal etmeyin, en onemli olan kendinizsiniz bunu unutmayin.Kesinlikle öyle jinekoloğa gidiyorum smear icin ama dis icin gitmemekle hata yaptim o da doktordan kaynaklı cene kemigin kirilir ameliyat olursun dedi cene darliğım var o disten kurtukunca korkudan gidemedim
Çghb'nin bi skeci vardı dişçiyle ilgili eski kadronun onu izleyin neden bilmiyorum ben onu izledikten sonra hiç korkmadımHamilelikte kullandigim kan sulandirici igneler(dislerde ve kemikte erime yapıyor) sonra yaptigim alerji diyeti derken kalsiyum vitamin tabletleri almama rağmen 6 ay icinde 4 5 disim birden cürüdü dis etlerim hasta.En son doktora 6 yıl önce gitmistim disim apse yapmısti uzun suren antibiyotik igne tedavisi sonunda disimi cektirmistim çene darlıği oldugu icin doktor cene kemiğin kirilırsa ameliyat olursun vs diyerek beni korkutmustu sonra gitmedim bir islem gerekir de dedigi gibi cene kemigim kırılır diye sacmalamışım resmen.
Dislerim 2 haftadir agrimaya basladi dıs kısmi kirıldı köklerin hatta.Bu sabah doktora gittim her sey normaldi doktor muayene icin yanima geldi ağzımı acmamla cok afedersiniz kusma hissi gelmesi bir oldu vücudumda sogukluk hissettim basim dönüyor dedim gerisini hatirlamiyorum bir de bayil istersen feriha oldum 2 kere sezaryen dogum yapip 7 kat kesildim valiz gibi kapatıldım halbu ki neyin korkusu bu.Bir baktım bir sey koklatıyorlar tansiyonum düsmüs yatıyorum evet dişci koltugundan biraz ürküyorum ama bayılacak kadar değil ben bu disleri nasil yaptiracagım disci koltugu aklima gelince midem bulaniyor hala normal mi ? Disci fobim de yok basina gelen var mi neden oldu bu ? Olmamasi icin ne yapmam lazim bu yasta dis icin anestezi de alınmaz herhalde ki bebek emziriyorum. Ayni doktora gitsem yine aynisi olursa ayip olur mu adama ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?