• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişçi Fobisini Yenen Var mı????

eshra1

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
6
1
6
34
İstanbul
Selam kızlar,
Dişçi fobim var ama öyle böyle değil. Dişçiye gitsem artık diye düşünürken bile uykularım kaçıyor, kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor. Bu sebepten yaptırmam gereken bir sürü dişi yaptıramıyorum. Yemek bile yiyemez oldu bu dişlerim yüzünden.. İstanbul-Avrupa yakasında benim gibi dişçi fobisi olan birisinin tüm korkularını yenmesini sağlayabilecek kapasitede bir dişçi önereblir misiniz.?? Lütfen durumum acill :43::43::43:

Selam kızlar,
Dişçi fobim var ama öyle böyle değil. Dişçiye gitsem artık diye düşünürken bile uykularım kaçıyor, kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor. Bu sebepten yaptırmam gereken bir sürü dişi yaptıramıyorum. Yemek bile yiyemez oldu bu dişlerim yüzünden.. İstanbul-Avrupa yakasında benim gibi dişçi fobisi olan birisinin tüm korkularını yenmesini sağlayabilecek kapasitede bir dişçi önereblir misiniz.?? Lütfen durumum acill :43::43::43:

sizinle aynı durumdaydım ama şuan en ufak bir sorunum olduğunda bile korkmadan randevu alabiliyorum, ağzımı komple bakıma soktum korkumu yenip, avrupa yakasında oturmadığım için doktor tavsiyesi veremeyeceğim ama doktorunuzu seçerken eli hafif olmasına dikkat edin, ve mesela diş çekimlerinde erkek doktor bakarken şuna dikkat edin teknikle mi çekiyor yoksa tamamen güç uygulayarak mı, bu çok önemli, kadınların çoğu güç uygulayarak çekemez zaten fiziksel yaratılış gereği, tekniği iyiyse teknik kullanarak çeker, tekniği yoksa da hastalarına şimdiden geçmiş olsun derim. Önce kendi kafanızda olayı bitirmeniz gerek, gitmeden önce çok pozitif şeyler düşünün ve sizi havaya sokabilecek şarkılar dinleyin, yabancı r&b şarkılar dinlemiştim yenmek için mesela. Ve koltuğa oturduğunuzda derin nefes alıp verin, koltuktan kalkana kadar bunu yapın, ağzınızda işlem yapılsa bile. ve elinizde bir peçete olsun, korkuyu hissettiğinizde onu sıkın, dışarıya vurmayın endişelerinizi.

Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim ipekcim. Bende eli hafif isini iyi yapan bi disci bulmaya ugrasiyorum. Umarim bir an once bulabilirim ve tedaviye baslarim. Muzik tavsiyene kesinlikle uyacagimm :)

2saat once disciden geldim. Korkudan ölerek oturdugum o koltuktan gulumseyerek kalktim :) Ayni anda iki disime dolgu yapildi ve sadece 10 dakika surdu. İgneyi bile hissetmedim. Curukleri temizlemeye basladigi anda taktim kulakligi muzigimi dinlemeye basladim. Doktorum Basak Hanim da cok tatliydi o kadar eli hafifti ki ilk sarkiyi dinlemem bittiginde, onun iki dişimi birden oyma islemi bitmisti bile :) Pismanim bugune kadar bekledigime.. Korkacak bisey yok kesinlikle...

Bende çok korkardım sma gecen sene ağlaya ağlaya cesaretimi toplayıp gittim.bi kaç gün aralıklarla cesaretleniyordum.Şimdi dsha iyim ,tabi yine klrku var ama artık kaçmıyoru,imkanımolsads hergün dişte gidip de dişlerimle işim bitse diyorum.ayrıca dişçideyken bi kulağıma kulaklık takıp muzik dinliyom.vızzzz sesi olmays başlayınca sesini full açıp muziğe odaklsnıyorum.çok iyi geldi bana.ama hala dişçidr işim bitmedi

Valla benimde işim bitmiş değil, daha 2-3 seans işim var. Ama dişçim bile alıştı artık benim müzik dinlememe, koltuğa oturup da o aleti eline aldığında "hadi aç müziğini" diyor :) Hiçbirşey hissetmeyeceğimi bildiğim halde yine de her gidişimde gerilsem de, bütün korkan arkadaşlara sesleniyorum; korkacak birşey gerçekten hiç ama hiç yokk.. Haftalarca korkudan uyuyamayan ben; 2 seferde 5 dolgu yaptırdım. Daha ne diyim; haydi kızlar dişçiyee :D :3:

Ahh bende çok korkuyorm. Ağrıyan dişim yok şimdilik inş. İnş. Olmazda. Allahım beni o kapılara düşürmz inş. Aklıma gelince bile ürperiyorm yaaa birisi dişçiye gittiğini söylediğinde bi tuhaf pluyorum.. Ama müzik olayını kesinlkle tavsiye ederm ( ayıptr söylemesi ben ağda yaparkn dinlerim acımı haffletiyo ):)))

Selam kızlar,
Dişçi fobim var ama öyle böyle değil. Dişçiye gitsem artık diye düşünürken bile uykularım kaçıyor, kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor. Bu sebepten yaptırmam gereken bir sürü dişi yaptıramıyorum. Yemek bile yiyemez oldu bu dişlerim yüzünden.. İstanbul-Avrupa yakasında benim gibi dişçi fobisi olan birisinin tüm korkularını yenmesini sağlayabilecek kapasitede bir dişçi önereblir misiniz.?? Lütfen durumum acill :KK43::KK43::KK43:[/QUOTE
Selam kızlar,
Dişçi fobim var ama öyle böyle değil. Dişçiye gitsem artık diye düşünürken bile uykularım kaçıyor, kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor. Bu sebepten yaptırmam gereken bir sürü dişi yaptıramıyorum. Yemek bile yiyemez oldu bu dişlerim yüzünden.. İstanbul-Avrupa yakasında benim gibi dişçi fobisi olan birisinin tüm korkularını yenmesini sağlayabilecek kapasitede bir dişçi önereblir misiniz.?? Lütfen durumum acill :KK43::KK43::KK43:

diş konusunda dünyanın en korkak insanlarından sayılırdım heralde. korkum yüzünden pisi pisine 3 dişimi kaybettim. koltuğa oturduğumda sakinleşmem 15 dkmı alıyordu. bikaç doktora gittim herkes farklı bir şey söylüyordu bir de anlatmıyorlar ne yapılacağını, sonra burda birinin tavsiyesiyle bir doktora gittim. öncelikle ne yapılacağını uzun uzun anlattı doktor ağızıyla değil anlayacağım şekilde. kanal tedavisi oldum hemde tek seferde bitti. diş iltihaplı değilse tek seferde bitirmenin daha iyi olduğunu anlattı. ne yaptığını hiç anlamadım inanın.sürekli ağzıma iğne yapıyor zannettim önce tedirginliğimi görünce dişimin kanalının içini yıkadığını fln anlattı. eşim şuan randevuma tek başıma gitmeme şaşırıyor. şarkılar eşliğinde diş yaptıyıyorum,doktorum da şarkı söylüyor her seferinde :) gittiğim yer Maltepe'de doktorun adı Songül Uçar Kaptanoğlu,eşim de Şale Sert'e yaptırdı.aynı saatte randevu alıp elele ve uyuşmuş dudaklarla çıktık :) ama artık bukadar ihmal etmeyeceğim ve düzenli göstermeye gideceğim.size de kesinlikle hiç bir tedavinizi ertlemeyin hem daha pahalıya patlıyor hem de boşuna dişinizi kaybediyorsunuz

Back