diş üzerindeki beyazlıklarr

sugarsemkal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2011
16
0
36
Ardahan
kızlarr dişlerimin üzerinde beyaz lekeler varrr Estanbul sayfadakiler gibi ama benim dişlerimin uçlarında diş teli felan takmıştım özellikle sabahları kalkınca çok oluyorrr belli bir süre sonra az daa olsa geçiyorr düşlerimi sürekli fırçalayan birisiyim ortodonti doktoruna başka doktarada göserdimm birşeyy yok olarda diyorr ama benim gözümee batıyorrr çok sinir oluyorumm ne yapmamı önerirsinizz bide küçükken antibiyotik çok kullandımm

Annem de bana "sen küçükken çok antibiyotik kullandın ondan bu kadar diş sıkıntısı çekiyorsun" diyor ama dişçime bunu söylediğimde "antibiyotik kullanımıyla hiç alakası yok" dedi bana. Belki doktorlarının dediği gibi sağlık açısından sıkıntılı bi durum yoktur dişlerinde evet ama estetik olarak insanın sinirini bozuyor, biliyorum. Bence kendine düzenli gidebileceğin bir dişçi edin. Belki dişlerinin temizlenmesi filan gerekiyordur, düzenli bakım istiyordur.

dişlerde henüz başlangıç aşamasında olan mineral kayıpları başlamış (demineralizasyon) . bunun için flor içeren özel jeller var dişe sürülen . sabah kalkınca çok olup sonra azalması tükürükteki kalsiyumun dişin üzerinde gidip o dokuyu tamir etmesinden dolayı. diş hekiminizden bu onarıcı jellerden sürmesini isteyin. Belki gerçekten çok büyük bir sıkıntı yoktur ama içiniz rahat eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…