• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş temizletme

diş taşı temizleme yontemi beyazlatmaz, ama taşlar alındığı için ağız daha temiz daha ferah görünür.

diş taşı temizleme yontemi beyazlatmaz, ama taşlar alındığı için ağız daha temiz daha ferah görünür.

peki zararı var mı bu işlemin bi bilginiz var mı? dişlerin yerinden oynayacağı ve sonra sürekli kımıldama olacağı söyleniyor doğru mudur ? teşekkürler...

kızlar tek seanstaki şu kadar dakikadaki beyazlatmalara inanmayın yoğun diş hassasiyeti yaratıyo, ehil ellerde yapılmayan diş beyazlatma zarar veriyomuş:19:

peki zararı var mı bu işlemin bi bilginiz var mı? dişlerin yerinden oynayacağı ve sonra sürekli kımıldama olacağı söyleniyor doğru mudur ? teşekkürler...

yoo zararı yok, aksine arada yaptırmak gerekiyor. hatta amerikada 6 ayda bir yaptırmak zorunluymuş diye duydum. bence senede 1 defa yeterli.
diştaşı büyüdüğünde çürüğe ve diş eti rahatsızlıklarına yol açtığı için diştaşı temizliği yaptırmak faydalı ve gerekli birşey. ağız ferahlıyor, kendine geliyor.

yoo zararı yok, aksine arada yaptırmak gerekiyor. hatta amerikada 6 ayda bir yaptırmak zorunluymuş diye duydum. bence senede 1 defa yeterli.
diştaşı büyüdüğünde çürüğe ve diş eti rahatsızlıklarına yol açtığı için diştaşı temizliği yaptırmak faydalı ve gerekli birşey. ağız ferahlıyor, kendine geliyor.

Kararsız kalmıştım bende... teşekkürler

dün temizlettim dişlerimi.çok hafif hassasiyet devam ediyor.işlem sırasında da canım acımadı.ama garip bir hissiyat tabi.tahmini yarım saat sürüyor.çay-kahve-sigara üçlüsünden dolayı lekelenmeler başlamıştı o lekeleri aldı götürdü temiz bir görüntüye sahip dişlerim.ancak ekstra bir beyazlatma söz konusu değil.adı üstünde temizlik.son olarak ücretini yazıyım 120 TLye yaptırdım.

Bu yöntem ile sararmıs dislerde normal minesinin(beyaz) rengine dönermi ve beyazlatmadan farkı nedir ? :D

diş taşı temizliğinde dişler üzerinde yetersiz fırçalama sonucu oluşan artıklar, tartarlar temizlenir. Dişlerin renginin beyazlaması diş taşının yoğunlu ile alakalıdır. Diş taşı yoğunluğu fazla olan bir ağızda dişlerin rengi daha çok sararmış olur ve taşlar temizlenip diş kendi rengine geldiğinde daha çok beyazlamış gibi görünür, daha az diş taşı olan bir ağız temzilnediğinde dişlerin renginde pek bir değişiklik olmaz. Diş taşı temziliği beyazlatma işlemi değil ağız bakımıdır.

Diş taşı yoğunluğu çok fazla olduğu zaman taşlar diş etinde çekilmelere ve dişi tutan kemiklerde erimelere neden olur. Bu durumda dişin sallanmasını önleyen, aynı zamanda kemiğin erimesine de sebep olan diş taşıdır. Ancak bu diş taşları temizlenmediği zaman kemik erimesi iyice artar ve dişler çürümeden kaybedilir.
Diş taşı temizliği sonrası dişlerin sallanması bu yoğun diş taşlarının temizliği sonrasında görülür. Dişi tutan kemikteki erimeye yeni başlamış ise verilecek ilaç tedavileri ve ileri bakım dişin sallanmasını durdurur. Kemik erimesi fazla olduğu zaman dişlerin sallanmasını durdurmak için birbirlerine sabitlenmesi gerekir.
Diş taşı temizliği sonrası diş sallanması olmaması için diş taşları yoğunlaşıp diş etinde çekilme ve kemikte erime başlamadan temizlenmelidir. Erken zamanda yapılan temizlik sonrası hiç bir sıkıntı yaşanmaz.

dün temizlettim dişlerimi.çok hafif hassasiyet devam ediyor.işlem sırasında da canım acımadı.ama garip bir hissiyat tabi.tahmini yarım saat sürüyor.çay-kahve-sigara üçlüsünden dolayı lekelenmeler başlamıştı o lekeleri aldı götürdü temiz bir görüntüye sahip dişlerim.ancak ekstra bir beyazlatma söz konusu değil.adı üstünde temizlik.son olarak ücretini yazıyım 120 TLye yaptırdım.

Diş taşı temziliği sonrası hafif hassasiyet olabilir. Bunu önlemek için temizlik sonrası dişlere yüzeyel flor uygulaması yapılır. Hekiminiz diş taşlarınızın yoğunluğu az olduğu için sürmemiş olabilir. Tekrar gidip Flor uygulamasını isteyebilirsiniz.
Flor uygulaması olmasa da diş kendisini savunan bir yapıya sahiptir. Flor sürüldüğü zaman 2 -3 günde sürülmediği zaman da 1' hafta içinde diş kendini toparlar ve sıkıntınız kalmaz.

Diş taşı temizliği ihmal edilmemesi gereken bir ağız bakımıdır. En az 6 ayda bir düzenli diş hekimi ziyaretleri ile ağzınızın diş taşı oluşturma sıklığını kontrol ettirin.

valla arkadaşlar bende dişlerimi temızlettım ama temızletmez olaydım... bıldıgın dişlerim sarardı nasıl oldu boyle bılmıyorum ki 1 hafta falan hep diş etlerım agrıdı :((

valla arkadaşlar bende dişlerimi temızlettım ama temızletmez olaydım... bıldıgın dişlerim sarardı nasıl oldu boyle bılmıyorum ki 1 hafta falan hep diş etlerım agrıdı :((

Ağrılarınız diş taşlarınızın yoğun olmasından kaynaklı muhtemelen. Taşlar arttıkça o kadar diş etinin içine doğru giriyor ve temizliği de zor,acılı ve kanamalı oluyor temizlik sonrası ağrısı da çok oluyor.
Dişlerinizin sararması da yedikleriniz ve temizliğinize diş ipi kullanımına vs önem vermediğiniz için olur. Aslında eskisinden daha çok sararma olmaz. Sadece siz beyaz haline alıştığınız için daha sarı gib gelir. Bu yüzden fırçalama diş ipi kullanımı çok önemli.Muhtemelen yeniden diş taşlarınız da oluşuyordur.

ben diş taşlarımı geçen ay temızlettım.. hiç pişman değilim..

gereklı olduğunu düşünuyorum..çekılen diş etım tekrar dişime yapıştı bı süre sonra..mutluyum bu yuzden..

devlet hastanesınde ücretsız yaptılar..

Dişlerime inanılmaz özen gösteririm, neredeyse kahvaltı haricinde çay bile içmem sararmasın diye fakat acaip bir dişçi fobim var. Küçükken dişçiden kovuldum (: tanıdık olmasına rağmen.. (: İlk dişçiyle gerçek anlamda tanışmam ÖSS ye hazırlanırken dayanılmaz diş ağrım sebebiyle olmuştu. Kanal tedavisi yapıldı ve hiç bir şekilde canım yanmadı veya korkulacak bir acı, ağrı vs gibi bi olay yaşamadım. Gel gör ki hala korkmaktayım (:

Konuya dönersek (: tırsa tırsa da olsa önümüzdeki günlerde diş temizletmeye gideceğim. Ayrıntılarla geri dönerim..

Son düzenleme:
Back