- 13 Temmuz 2018
- 926
- 414
- 53
- Konu Sahibi Rapunzelea
-
Ben tel taktıracağım sırada teli olan arkadaşlar ilk takıldığında sadece çorba içiyorduk ağrıdan falan demişlerdi. Ben de bol bol çabuk çorba almıştım. Ama bende hiç öyle bsey olmadı. Yani özellikle tel değiştirdiğim gün ayda 1 falan yani tüm dişlerim çok ağrıyordu. 2-3 günlük bir ağrı. O ağrılara bağlı olarak pek yiyemiyordum ama çok da üstesinden gelenemeyecek bsey değil. Onun dışında kola içme falan demişti doktor da. Ben içiyordum bsey olmuyordu pek.Dislerime tel taktirmayi dusunuyorum. Bir tane sut disim var ve altta disim yokmus. Nasil bir sürec ,yeme,icme ,aci,sızı oluyor mu.
Tecrubeliler bilgi verebilir mi ???
Lastik neden takiliyor amac ne ? Ne gibi degisiklikler oluyor. Etkileri yani teller cikincaBen tel taktıracağım sırada teli olan arkadaşlar ilk takıldığında sadece çorba içiyorduk ağrıdan falan demişlerdi. Ben de bol bol çabuk çorba almıştım. Ama bende hiç öyle bsey olmadı. Yani özellikle tel değiştirdiğim gün ayda 1 falan yani tüm dişlerim çok ağrıyordu. 2-3 günlük bir ağrı. O ağrılara bağlı olarak pek yiyemiyordum ama çok da üstesinden gelenemeyecek bsey değil. Onun dışında kola içme falan demişti doktor da. Ben içiyordum bsey olmuyordu pek.
Bi de bende belli bi zaman sonra lastik de takıldı. Üst telden alt tele. Onu takınca ağzını max 4-5 cm açabiliyorsun. Bazen yemek yerken o lastik ağzımda kopuyordu. Çok zor bsey değil. Dişlerin kötüyse kesin tavsiye ederim. Çünkü çok değiştiriyor. Çok işe yarıyor
Canım yani yamuklar düzeliyor. Estetik açıdan çok etkisi var. Lastikler de şöyle. Benim altta her iki tarafta da sonra üçüncü dişlerim yoktuLastik neden takiliyor amac ne ? Ne gibi degisiklikler oluyor. Etkileri yani teller cikinca
Teller cikinca plak takacaksin dedi doktor direkt onla olmuyormusBende 2 buçuk sene tel taktım.İlk haftalarımda yanak kısımlarımda iç dudaklarımda yaralar oldu. Tedavimin ortalarında arka braketlerim kırıldı yenilemek zorunda kaldık. Korkutmak gibi olmasın kişiden kişiye değişir ama zor bir süreç. Şimdi şeffaf plak tedavisi diye birşey çıkmış arkadaşım takıyor devlet hastanesinde yaptırdı. Özel hastanede yapılan telle neredeyse aynı fiyat. Onu yaptırmak daha iyi bence. Hem estetik açıdan daha güzel duruyor
Yok kuzum o telden sonra takılan plaklardan değil direkt invisalign diye bir tedavi var plaklarla. İnternete yaz bak baya iyi.Teller cikinca plak takacaksin dedi doktor direkt onla olmuyormus
Hangi devlette canım ? Ben bşr keresinde gitmiştim 1 sene sonra gelir sıra demişlerdi, arkadaşın beklemişmi belli süre ?Teller cikinca plak takacaksin dedi doktor direkt onla olmuyormus
Devlette gec geliyor ben ozelde sormustumHangi devlette canım ? Ben bşr keresinde gitmiştim 1 sene sonra gelir sıra demişlerdi, arkadaşın beklemişmi belli süre ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?