• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli tedavisi görenler lütfen okumadan geçmeyin

lavinya44

CANIM OĞLUM
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
1.196
52
158
43
Diğer
arkadaşlar ben ağustos ayında tel taktırdım önce arka dişlarime tel takıldı sonradan önlere braketler takıldı lastik tedavisi gördüm buraya kadar herşey normal lastikle birlikte dişlerim sallanmaya ve hareket etmeye başladı ama yolunda gitmeyen şu benim özellikle iki dişim çok sallanıyor 2 aydır lastik tedavisini duraklattık ama gelin görünki benim alt köpek dişmin yanındaki dişim düştü düşecek süt dişi gibi doktorumda farkında ama son 3 gündür artık dilim değse sallanıyo işin aksisi doktorum yurt dışına çıkmış ayın 11 de dönecekmiş kafayı yiyeceğim ödüm kopuyor ya varmı böyle sorun yaşayan lütfen eğer siz yada çevrenizdekilerden yaşayan varsa yazarmı neler olacak diye dişimin bu denli sallanması normal dışı çünkü diğer dişlerimden biliyorum onlarda slallanıyordu ama asla böyle değil ne yapmalıyım???????????

arkadaşlar ben ağustos ayında tel taktırdım önce arka dişlarime tel takıldı sonradan önlere braketler takıldı lastik tedavisi gördüm buraya kadar herşey normal lastikle birlikte dişlerim sallanmaya ve hareket etmeye başladı ama yolunda gitmeyen şu benim özellikle iki dişim çok sallanıyor 2 aydır lastik tedavisini duraklattık ama gelin görünki benim alt köpek dişmin yanındaki dişim düştü düşecek süt dişi gibi doktorumda farkında ama son 3 gündür artık dilim değse sallanıyo işin aksisi doktorum yurt dışına çıkmış ayın 11 de dönecekmiş kafayı yiyeceğim ödüm kopuyor ya varmı böyle sorun yaşayan lütfen eğer siz yada çevrenizdekilerden yaşayan varsa yazarmı neler olacak diye dişimin bu denli sallanması normal dışı çünkü diğer dişlerimden biliyorum onlarda slallanıyordu ama asla böyle değil ne yapmalıyım???????????

benimde 2. ayım bitti,sallanmalar hissediyorum ama sizin dediğiniz kadar olmadı tabi..çok hafif sallanmalar benimkiler..4 yıl tel tedavisi gören arkadaşımdada şahit olmadım sizinki gibi birşeye..Bence normal bi diş doktoruna gidip gösterin mutlaka doktorunuz gelene kadar..içiniz rahat olur hiç değilse..

malesefki kimse gerçekten önemli olan konulara cevap yazmıyor şöyle bir bakıp geçiyoruz mutlakaki tel tedavisi görenlerin söylemek isteyecekleri olur ama olmamış eminim şimdi daha önemsiz bir konu açsaydım daha çok okunur yorum yazılırdı

Ben de diş teli tedavisi görüyorum ilk aylarda hafif sallanmalar oldu ama sizinki bana pek de normal gelmedi.
En kısa zamanda başka bir ortodondiste görünün derim :20::20:

Canim dis teli tedavilerinde dikkat edilmezse ve tedaviyi cok hizlandirilmaya calisilirsa dis kayiplari olusabiliyor doktorunun buna gore onlem almasi ve dikkatli davranmasi gerekir. En kisa surede panoromik dis rontgeni cektir ve dislerinin koklerine baktir doktorunun bunu tedavi basinda da cektirmis olmasi gerek doktorun su an yoksa ortodontist olmayan normal dis doktorlarida rontgenden durumu anlayabiliyor bir kontrol ettir dislerde telliyken hafif sallanmalar gorulebilir fakat asirisi normal degil bence, umarim bir sey olmamistir

tatlım bende 2 seneyi aşkın bi süredür tedavi görüyrm hatta artık bitmek üzere tedavim..benim dişlerim tedavinin başında sallanmaya başladı halada durmadı :9: ama senin ki ciddi bi durum hiç doktorunu bekleme git normal bi hekime görün bakalım ne diyicek.böyle bi durumda sadece kendi hekiminden medet umma çünkü kendi yaptığı bi hata varsa bunu kapatmaya çalışabilir..önemli bi durumsada önemsiz gibi göstermeye çalışabilir sana.

15-20 yaş arasında tel taktım. lastik tedavisi gördüm ve boyundan dişlere uzanan demirden taktım. senin sorunun çok ciddi bence. çünkü bende de sallanma oldu ama hafifti. hatta birkaç güne geçip gitmişti.doktorun gücü artırmak için dişlere fazla kuvvet uygulamış sanıyorum. tel çıkınca dişlerin düşecekmiş gibi hissediyorsun değil mi? bence doktorun geldiğinde hemen git ve konuş.

Ayyy korktum ya babada diş teli tedavisi yapılacak.gerçi önce diş eti tedavisi olucam.dişlerin ayrık ve kazma gibi.

Back