- 7 Ağustos 2013
- 581
- 350
- 303
- Konu Sahibi busekarakan98
-
Ben de tel taktırdım, meşakkatli olsa da kaplamadan daha iyi ve kalıcı bir seçenek olduğunu düşünüyorum, insanın kendi dişleri her zaman daha iyidir.
Valla ben de acıyacak diye taktırdım, çünkü bir iki arkadaşım öyle anlatıyordu ama hiç acıma, ağrı olmadı. Belki ilerleyen safhalarda olur bilmiyorum, sadece kaşınma oldu, sanki dişimin arasına bir şey kaçmış hissi gibi, bir de dişini tutup bir tarafa ittirirsin ya öyle bir his. Belki de benim ağrı eşiğim yüksektir bilemiyorum. Ağız içinde dikkat etmezsen yara çıkabilir, o zaman da diş teli üzerine koyman için mum veriyorlar, tahrişi ve yara olmasını önlemen için, eğer dikkat edersen çok sorun yaşamazsın, mesela henüz hiç telleri ya da braketleri kırmadım, yediğime içtiğime dikkat ediyorum, yine haftada bir dişçiye bu tarz sorunlar için giden arkadaşlarım vardı, senin nasıl dikkat ettiğine bağlı. Çok başkalarının olumsuz yorumlarını dinleme derim, senin tecrüben tamamen sana özel olacak, ama nazlı biriysen pek memnun kalmayabilirsin.
Ağzında hiç bir şey yokmuş gibi olmasını bekleme, tabi ki rahatın bozulacak ama ben kesinlikle kaplama gibi kolay bir yönteme tercih ederim. Daha bir sene takacağım ben, ama alıştım bu duruma. Bir sene sonra ne kaplama ne telle uğraşacağım. Uzun vadede kendi dişlerin her zaman en iyisi, ben estetik kaygıdan dolayı değil, sıkışıklık yüzünden gittim, taş oluşumu ve çürüme riski daha fazla oluyor dişler sıkışık olunca, iyi fırçalayamıyordum falan.
Tek üst dişlere takıyorlar mı?Benim uzun değil taktırırsam eğer 6 ay kalacak sadece üst dişlerim zaten. Benimde korkum hem acısı hemde dediğin gibi yara oluşumuydu. Ama kalıcılıktan dolayı tel taktırmak aklıma daha da yattı. Çok teşekkür ederim
Tek üst dişlere takıyorlar mı?
Teşekkür ederimEvet sadece alt dişlerede takılabiliyor
Benim on üst dilerim çok önde okdum da yazdığınız bilgili duruyorsunuz konu hakkinda ben gittim dış doktoruna kontrol etti tel taktırmak istiyorum dedim gerek yok sana dedi ama ben çok rahatsız oluyorum az daha geriye gitmeli üst on dişler bana göre devlette muayene olmuştum neden takmazlar sence her devlet hastanesi mi öyle yapıyor ille özel mi gitmeli yım. .. bir de siz ne kadara yaptırdıniz d işlerinizi fiyat nedir tellerdeValla ben de acıyacak diye taktırdım, çünkü bir iki arkadaşım öyle anlatıyordu ama hiç acıma, ağrı olmadı. Belki ilerleyen safhalarda olur bilmiyorum, sadece kaşınma oldu, sanki dişimin arasına bir şey kaçmış hissi gibi, bir de dişini tutup bir tarafa ittirirsin ya öyle bir his. Belki de benim ağrı eşiğim yüksektir bilemiyorum. Ağız içinde dikkat etmezsen yara çıkabilir, o zaman da diş teli üzerine koyman için mum veriyorlar, tahrişi ve yara olmasını önlemen için, eğer dikkat edersen çok sorun yaşamazsın, mesela henüz hiç telleri ya da braketleri kırmadım, yediğime içtiğime dikkat ediyorum, yine haftada bir dişçiye bu tarz sorunlar için giden arkadaşlarım vardı, senin nasıl dikkat ettiğine bağlı. Çok başkalarının olumsuz yorumlarını dinleme derim, senin tecrüben tamamen sana özel olacak, ama nazlı biriysen pek memnun kalmayabilirsin.
Ağzında hiç bir şey yokmuş gibi olmasını bekleme, tabi ki rahatın bozulacak ama ben kesinlikle kaplama gibi kolay bir yönteme tercih ederim. Daha bir sene takacağım ben, ama alıştım bu duruma. Bir sene sonra ne kaplama ne telle uğraşacağım. Uzun vadede kendi dişlerin her zaman en iyisi, ben estetik kaygıdan dolayı değil, sıkışıklık yüzünden gittim, taş oluşumu ve çürüme riski daha fazla oluyor dişler sıkışık olunca, iyi fırçalayamıyordum falan.
Benim ön dişlerimin arasında boşluk var doktora gittiğimde tel takalım dedi ben hemen düzelsin istiyorum kaplama yaptırmayı düşündüm bu yüzden. Sizce hangisini yaptırmalıyım? Tecrübeli olanınız var mı tel veya kaplama konusunda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?