Diş teli bakıverin lütfen

Gsss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2012
132
1
26
İzmir
Herkese hayırlı geceler ben diş teli taktırmak istiyorum bugn özel bir muayane ye gittim dört milyar çıkardı ücreti acaba bu diş telini ssk karşılamıyormu kimisi fakülteler karşılıyor diyo sadece masrafı ödüyomuşsun acaba ondada devlete yaptırıyo gibi sıra bekliyomusun senelerce diş telinle ve fiyatlarınla ilgisi olan veya bilgisi olan lütfeen paylaşsın bekliyorum ...

Eğer ki 18 yaş altındaysanız devlet karşılıyor.Ama dediğiniz gibi çok sıra var ve yıllar sonraya sıra verebiliyorlar.Özelde de oldukça pahalı bu yüzden bir türlü diş teli taktıramıyorum...

Ama gerçekten çok saçma bir dunyada yaşıyoruz dediğim gibi dört milyar bunun en azından yarısını devlet karşılamalı fakultelrde oluyomuş sadece masrafı ödüyomussun ama gerçekten anlamadım ben bu nasıl bi iş ...

canım tam çıkcaktım forumdan konunu gördüm...

ben 28 yaşındayım ve 9 aydır tel takıyorum ve bi 9 ay daha takcam....

özele gittim çünkü devletle uğraşamam zaten yaşım geçiyor ve Allah bilir ne zaman gelir sıra....

3000tl ye yaptırıyorum 12 ay taksit...zaten her ay kontrole gitmek zorundayım ve 250tl veriyorum...

ama bnmkiler metal yani şeffaflardan değil çünkü hem daha pahalı hem de daha uzun sürede bitiyormuş işlem...

şahsen görüntü umrumda değil daha az takayım şu telleri yeter.....

ağrı sızıyıda sorarsan eğer bn çok şükür hiç ağrı fln çekmedim,ne takılırken ne de sonrasında...bir tek alt çeneye takılınca çok hafif bi ağrı ama ağrı kesici hapla geçiyor...

bunun yanında ilk zamanlar sızlama olabilir ama birşey yerken sadece...çünkü hassas oldukları için dişlerini bastıramıyorsun...

şuan çekirdek çintemiyorum,dürüm yiyemiyorum ( koparamıyorum dişlerimle,elimle bölüp atıyorum ağzıma),koçanıyla mısır yiyemiyorum...olmuyor çünkü....dişler koparmıyor ( ön dişler)...ama korkma hiç kilo vermedim çünkü sadece dişlerle koparamıyorsun ama elinle bölüp atarsan ağzıne çiğneme problemi olmaz....

bnden bu kadar:)

Benim tel tedavim fakültede yapıldı. Evet devlet karşılıyor ama 18 yaşın altındakileri ve sadece devlet hastanesindekileri.
Siz de malzeme masraflarını karşılıyorsunuz ancak sıra mevzusu var. Ben çok beklemedim, bir arkadaşım 6 yıldır bekliyor.
Şans meselesi.
Ancak ortodontik tedavilerin hepsini devlet karşılamaya kalksa altından kalkamaz. Pahalı bir tedavi çünkü. Özellikle de özeldekiler.
Hem tahminimce o 4000 Tl'nin içinde malzeme masrafınız da vardır özel olduğu için.. Sıra bekleme olayınız da yok.
Biz 500 $ ödemiştik sadece malzemelere, ara ara aldıklarımız da oldu üzerine...

Son düzenleme:

4000 Tl ye göre 500 $ az bende bu gidişle özelde yaptırcam zaten yaşda geçti bu şekilde tedavilerin en geç 10 yaşında başlanması gerekiyormuş biz gene püüüüüf bide bırakın peşin verelim dedik peşinde br şey olmazmış sadece 100 - 200 TL. Oynarmış piyasanın altında bir ücretmiş zaten ama anlamadığım en fazla malzeme olarak 1000 Tl gdermiş ehh be kardeşim 3000 tl el emeği alınırmı nasıl dünya bu yaa...

az önce yazdım ama yanlış yere yazmışım silmek zorunda kaldım görmemişsindir belki ablacım bida yazayım bende bu gidişle özelde taktırcam devletle uğraşılmaz ama gerçekten pahalı bir tedavi peşinde bile hiç inmiyolar en fazla 100-200 tl inerelrmiş zaten piyasanın altındaymış bu rakam anlamadım nasıl bişey bende ...

Piyasanın altında mıymış ? Ankarada 2000 TL'ye yaptıranlar tanıyorum ben.
Ev mi yapıyorsunuz deseydin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…