Eğer ki 18 yaş altındaysanız devlet karşılıyor.Ama dediğiniz gibi çok sıra var ve yıllar sonraya sıra verebiliyorlar.Özelde de oldukça pahalı bu yüzden bir türlü diş teli taktıramıyorum...
canım tam çıkcaktım forumdan konunu gördüm...
ben 28 yaşındayım ve 9 aydır tel takıyorum ve bi 9 ay daha takcam....
özele gittim çünkü devletle uğraşamam zaten yaşım geçiyor ve Allah bilir ne zaman gelir sıra....
3000tl ye yaptırıyorum 12 ay taksit...zaten her ay kontrole gitmek zorundayım ve 250tl veriyorum...
ama bnmkiler metal yani şeffaflardan değil çünkü hem daha pahalı hem de daha uzun sürede bitiyormuş işlem...
şahsen görüntü umrumda değil daha az takayım şu telleri yeter.....
ağrı sızıyıda sorarsan eğer bn çok şükür hiç ağrı fln çekmedim,ne takılırken ne de sonrasında...bir tek alt çeneye takılınca çok hafif bi ağrı ama ağrı kesici hapla geçiyor...
bunun yanında ilk zamanlar sızlama olabilir ama birşey yerken sadece...çünkü hassas oldukları için dişlerini bastıramıyorsun...
şuan çekirdek çintemiyorum,dürüm yiyemiyorum ( koparamıyorum dişlerimle,elimle bölüp atıyorum ağzıma),koçanıyla mısır yiyemiyorum...olmuyor çünkü....dişler koparmıyor ( ön dişler)...ama korkma hiç kilo vermedim çünkü sadece dişlerle koparamıyorsun ama elinle bölüp atarsan ağzıne çiğneme problemi olmaz....
bnden bu kadar:)[/QUO
Benim tel tedavim fakültede yapıldı. Evet devlet karşılıyor ama 18 yaşın altındakileri ve sadece devlet hastanesindekileri.
Siz de malzeme masraflarını karşılıyorsunuz ancak sıra mevzusu var. Ben çok beklemedim, bir arkadaşım 6 yıldır bekliyor.
Şans meselesi.
Ancak ortodontik tedavilerin hepsini devlet karşılamaya kalksa altından kalkamaz. Pahalı bir tedavi çünkü. Özellikle de özeldekiler.
Hem tahminimce o 4000 Tl'nin içinde malzeme masrafınız da vardır özel olduğu için.. Sıra bekleme olayınız da yok.
Biz 500 $ ödemiştik sadece malzemelere, ara ara aldıklarımız da oldu üzerine...
canım tam çıkcaktım forumdan konunu gördüm...
ben 28 yaşındayım ve 9 aydır tel takıyorum ve bi 9 ay daha takcam....
özele gittim çünkü devletle uğraşamam zaten yaşım geçiyor ve Allah bilir ne zaman gelir sıra....
3000tl ye yaptırıyorum 12 ay taksit...zaten her ay kontrole gitmek zorundayım ve 250tl veriyorum...
ama bnmkiler metal yani şeffaflardan değil çünkü hem daha pahalı hem de daha uzun sürede bitiyormuş işlem...
şahsen görüntü umrumda değil daha az takayım şu telleri yeter.....
ağrı sızıyıda sorarsan eğer bn çok şükür hiç ağrı fln çekmedim,ne takılırken ne de sonrasında...bir tek alt çeneye takılınca çok hafif bi ağrı ama ağrı kesici hapla geçiyor...
bunun yanında ilk zamanlar sızlama olabilir ama birşey yerken sadece...çünkü hassas oldukları için dişlerini bastıramıyorsun...
şuan çekirdek çintemiyorum,dürüm yiyemiyorum ( koparamıyorum dişlerimle,elimle bölüp atıyorum ağzıma),koçanıyla mısır yiyemiyorum...olmuyor çünkü....dişler koparmıyor ( ön dişler)...ama korkma hiç kilo vermedim çünkü sadece dişlerle koparamıyorsun ama elinle bölüp atarsan ağzıne çiğneme problemi olmaz....
bnden bu kadar:)
az önce yazdım ama yanlış yere yazmışım silmek zorunda kaldım görmemişsindir belki ablacım bida yazayım bende bu gidişle özelde taktırcam devletle uğraşılmaz ama gerçekten pahalı bir tedavi peşinde bile hiç inmiyolar en fazla 100-200 tl inerelrmiş zaten piyasanın altındaymış bu rakam anlamadım nasıl bişey bende ...
Piyasanın altında mıymış ?Ankarada 2000 TL'ye yaptıranlar tanıyorum ben.
Ev mi yapıyorsunuz deseydin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?