Diş Taşlarını Temizletmek Zarar Verir mi?

Diş taşlarını temizletmek sağlıklı mı? Yoksa dişlere zarar mı veriyor?

• EVET

OY: 0 0,0%
  • HAYIR

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    0
  • Anket Kapalı .

gxoxlgeler

Tekvandocum ve ben
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
453
10
39
Arkadaşlar dün düş taşlarımı temizlettim. Dişçim hamile kalırsam hamilelik dönemindeki diş eti iltihaplanmalarının da azalmasına yardımcı olur dedi.
Fakat soradan duydum ki diş taşlarını temizletmek diş minesine zarar veriyormuş
Konu ile ilgili bilgisi olan var mı?benneyaptımki

canım anketini oylamak istedim ama sorun ve cevap şıkların pek uygun olmamış bence

sağlıklı mı ..............evet sağlıklı

zarar mı veriyor .......evet zarar veriyor

yani ben eveti işaretlersem hem sağlıklı hem zarar veriyo demiş olucam o yüzden bence sorularından bir tanesini çıkar canım anketinden

bence kendi fikrimce sağlıklı diye düşünüyorum cnm

benimde dişimle ilgili bi problemim yok ama yinede bi temizletmek istiyorum..
ama temizleme dişin üzerindeki o parlak kısmını götürdüğü için bu sefer dişler daha çok kir tutuyomuş.fırçalasakta temizlenmiyomuş..ve sürekli temizlik gerektiriyomuş...
deneyenler yazsın lütfen..

aaa nixx
ben temizlettim canım geçen yıl hiç öyle dediğin gibi bişiy olmadı
gerçi ben özel muaynehanede temizletmiştim kullanılar fırçalar ve macunlar önemli olabilir
ben gayet memnun kaldım canım

bende yaptırırsam özelde yaptırırım zaten..
peki yaptıranlar bişi sorcam ...temizlemeden sonra bülent ersoyun dişleri gibi bembeyaz olmuyo dimi?
kendi dişinizin temizlenmiş halimi oluyo?

kendi dişinin temizlenmiş hali gibi oluyo canım yani şöyle söylim çok dikkat edersen hafif bi beyazlama farkedersin ben zaten o beyazlığı diş tozlarıyla sağlıyodum yani dişinin doğal rengini görüyosun dişin bembeyazsa bembeyaz olur hafif sarıysa yine hafif sarı olur

aslında ben beyazlatma değil de tam olarak taşları temizletmekten bahsediyorum.
Hani titreşimli bir alet kullanıyorlar ya
acaba diş minelerine zarar veriyor mudur ?

ben diş taşlarımı geçen haftalarda temizlettim bembeyaz olmadı ama kendi diş rengime dönmüş oldum şu an çok memnunum dişetlerim daha sağlıklı görünüyor hem diş hekimim taşların temizlendiğinde diş etlerinin çekilmesini de durdurduğunu söyledi ben temizletmeden önce çekilmişti diş etlerim geriye doğru korkuyorum hatta dişlerim bir gün dökülecek diye.

ama temizlettikten sonra diş etlerim çekilmeden önceki halini aldı yani ilerledi bunu hekimim de söyledi hem diş etlerimin renkleri de düzeldi dişlerimdeki sarılık da gitti çok memnunum diş minesine zarar verip vermediği konusunda bir bilgim yok ama diş hekimi temizleme işlemi için kendisinin karar vereceğini söyledi duruma göre

X