• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş taşlarımı temizlettim

woefulady

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012
61
0
16
Karaman
Kızlar bugün doktoruma gittim randevum vardı dolgu yaptıracaktım vazgeçtim telden zirkonyumdan falan:) Dolgu yapılması için diş taşının temizlenmesi lazımmış. Ki hiç bi doktor bana bunları söylemedi direk yaptı dolgularımı.Benimde baya bi olmuş galiba taşlarım :)) Temizlettim ama çok acıdı sakın anestesisiz yaptırmayın derim benimki anestezi olmadan yaptı sinirlerime geldi hep çok acı çektim :( sonunda dayanamadm anestezi vurdurdum öyle yaptırdım bi 5 dk falan. İlk ağrı sızı yoktu şimdi biraz hava alıyor hissi veriyor ve konuşurken sızlıyor. Ama bi o kadar da mükemmel oldu dişlerim sanki yeni bebek dişleri gibi :) inan bende de yoktur demeyin hepmzde vardır bu diş taşları dişlerim süt gibi oldu diyebilirim:)) Cuma günü de estetik dolgu yaptıracagım üst dişlerime köpek dişlerimin yanındaki 2 dişe. Bakalım nasıl olacak sabırszlıkla beklemekteyim:)) Sizde dişlerinizin bakımını ihmal etmeyin derim sadece fırçalamak yetmiyor kızlar 6 aylık bakımınızı yaptırın doktorunuza gidin ihmale gelmezz:))

benim erkek arkadaşımında kendi kendine diş taşı döküldü. Doktora gidip temizletmeli mi acaba zararlı mı kendi kendine dökülmesi?Bilemedim:44:

Bence değildir canım çünkü benden duymuştum iğneyle falan temizleyenler var çabuk döküleblr o ne kdar yararlı bilemiyorum ama temizleniyormuş işte. Yine doktora gitmekte fayda vardır. Ne oldugunu öğrenmek için :)

Distaslarini temizletmemiz sart, bende yazin insallah dis taslarimi temizletecegim.
Daha saglikli dis etlerine sahip olurum, bu arada estetik dolgu nasil birsey?
Disimde bir kirik var, renk degisikligi fazla belirgin olmasada benim gozume batiyor ve onu duzelttirmek istiyorum.
Aceba estetik dis dolgusu ise yararmi? Maaliyeti ne kadar?

Distaslarini temizletmemiz sart, bende yazin insallah dis taslarimi temizletecegim.
Daha saglikli dis etlerine sahip olurum, bu arada estetik dolgu nasil birsey?
Disimde bir kirik var, renk degisikligi fazla belirgin olmasada benim gozume batiyor ve onu duzelttirmek istiyorum.
Aceba estetik dis dolgusu ise yararmi? Maaliyeti ne kadar?

Temizlet canım gerçekten çok değişiyor dişlerin sadece diş ve diş etlerin kalıyor :))
Estetik dolgu kompozit canım normal dolgu gibi ama diş renginde üstüne cila flan yapıyorlar aynı gerçk dişn gibi oluyor
ve dayanıklıda. Sdece asitli birşeyler içersen cilası gidiyor eriyor gibi oluyor.
Tabiki kırıklar için genelde kullanılıyor. Ama kırık olan dişinizin aynısını diğer dişinizi gösterin onun gibi yapsnlar farklı olmasn.
Maliyeti ben 2 tanesini 120 ye yaptırdım diş taşlarıyla birlikte 170 tuttu canım. :)

Temizlet canım gerçekten çok değişiyor dişlerin sadece diş ve diş etlerin kalıyor :))
Estetik dolgu kompozit canım normal dolgu gibi ama diş renginde üstüne cila flan yapıyorlar aynı gerçk dişn gibi oluyor
ve dayanıklıda. Sdece asitli birşeyler içersen cilası gidiyor eriyor gibi oluyor.
Tabiki kırıklar için genelde kullanılıyor. Ama kırık olan dişinizin aynısını diğer dişinizi gösterin onun gibi yapsnlar farklı olmasn.
Maliyeti ben 2 tanesini 120 ye yaptırdım diş taşlarıyla birlikte 170 tuttu canım. :)

Cok saol canim yaa, maaliyetide cok uygunmus.
Yaza az kaldi o zaman bende yaptircam insallah :16:

Ben temizlettim ne oldu doktor bizzat o dalın uzmanıydı..Gayet ilgili ve kibardı ama dişimi küçücük kırmış..Oradan minik minik dökülüyor ne güzel ya dişimden olabilirim..Çok ufak bir parça kavlatmış napim ben böyle tedaviyi sinir oldum bir kez doktora gidip mennun dönmedim maalesef!:50::14:

Geçen gün ben de temizlettim diş taşlarımı.
Hep diş etlerim kanadı :(
Çok acıdı sızladı bi iki gün

Geçen gün ben de temizlettim diş taşlarımı.
Hep diş etlerim kanadı :(
Çok acıdı sızladı bi iki gün

Evet cnm bnmde çok kanadı ve dedigm gibi bnmkini uyuşturmadan yaptı ve çok acımstı.
Sürekli afedrsn tükürüyordm soldaki şeye hep kann ıyy :))
ilk 2-3 gün garip geliyor dilin tkılıyor oralara falan :)) ama güzel oldu sonuç..

TheTudors,

Korkma canım ama sakın korkuyorsan da anestesisizz yaptırma dişlerini kırıyor gibi geliyor ama diş taşları halbuki
ama güveneblcegn işinin ehli olan birine yaptrmnı tavsye ederm özele fln git iyi biyer olsn yani..
diş hastaneleri , norml hastanlr yogun oldugu için sakin bir ortamda dha iyi olcgı kanaatindym...
ve dkkat gerektren bişy yani bak arkdsmzn dişini kırmş doktorn biri.
Sen başını oynatma bide anestezi vurdur yat bak keyfine snra sonuç güzel olck emn ol korkma :))

Son düzenleme:
TheTudors,

Korkma canım ama sakın korkuyorsan da anestesisizz yaptırma dişlerini kırıyor gibi geliyor ama diş taşları halbuki
ama güveneblcegn işinin ehli olan birine yaptrmnı tavsye ederm özele fln git iyi biyer olsn yani..
diş hastaneleri , norml hastanlr yogun oldugu için sakin bir ortamda dha iyi olcgı kanaatindym...
ve dkkat gerektren bişy yani bak arkdsmzn dişini kırmş doktorn biri.
Sen başını oynatma bide anestezi vurdur yat bak keyfine snra sonuç güzel olck emn ol korkma :))

teşekkür ederım:3: bnde anestezısız yaptıramayacağıma ınanıyorum..aslında 5 yaşımda bıle diş doktoruna ailem götururdu benı..sorun olmazdı..ama bırgun bı doktor dişimi bır çektı sorma kanırttı yahu..6 yaş bu belkı daha küçük halim yanı..korktum..tıktı bır koca pamuk ağzıma,yolda babam sırtına aldı,pamuk kırmızı kan oldu..o gunden sonra denedık ailem göturdu ığne oldum hep gerı dondum..o aşamada kaldım..şimdi anestezı yoksa ben nara ata ata doktoru kekeme bırakırım:1:

özelde yaptırmakta fayda var..ben bırde beyazlatma,dolgu ve temızletme yaptırmak ıstıyorum,benımkı arabaların sanayıdekı ışlemı gıbı uzun surer:1: maliyetı ne kadar olur kı ozelde?? şmdıden butçemı hazırlayacağım..göze aldım yapacağım..ınşallah değer..

vallahi benim fikrim şöle
tamamen dr ile alakalı
ben anestezi olmadan dolgu bile yaptırıyorum hissetmiyorum bile
sorar iseniz kim diye
beşiktaş'ta cem alanya
şiddetle tavsiye ederim

teşekkür ederım:3: bnde anestezısız yaptıramayacağıma ınanıyorum..aslında 5 yaşımda bıle diş doktoruna ailem götururdu benı..sorun olmazdı..ama bırgun bı doktor dişimi bır çektı sorma kanırttı yahu..6 yaş bu belkı daha küçük halim yanı..korktum..tıktı bır koca pamuk ağzıma,yolda babam sırtına aldı,pamuk kırmızı kan oldu..o gunden sonra denedık ailem göturdu ığne oldum hep gerı dondum..o aşamada kaldım..şimdi anestezı yoksa ben nara ata ata doktoru kekeme bırakırım:1:

özelde yaptırmakta fayda var..ben bırde beyazlatma,dolgu ve temızletme yaptırmak ıstıyorum,benımkı arabaların sanayıdekı ışlemı gıbı uzun surer:1: maliyetı ne kadar olur kı ozelde?? şmdıden butçemı hazırlayacağım..göze aldım yapacağım..ınşallah değer..

Heheh güzel deneyim olmuş canımmm :32:
Beyazlatmayı bende sormustum canım özelde 250 tl dedi
dolgu dedigim gibi 2 tane yaptırdım 120 tuttu 1 tanesi 60 tl sanırm :))
Anesteziden sonra ohh oturuyosun öyle canım acı sızı yok arada bi psikolojk acıyor gibi hissedersin bitince de haff sızlar ama sonuç
güzel olnca rhatlarsn :))

elfinimm,

Diş taşları dişinizi kaplamıştır dişiniz olarak görmüşsünzdr onları alışınca tabi ondan ince gelmiştir canım hehe :))

Lyre,

Evet cnm doktorna göre değişir belki bnmki biraz sert davrandı o yüzden hep kanadı acıdı uff :))

Heheh güzel deneyim olmuş canımmm :32:
Beyazlatmayı bende sormustum canım özelde 250 tl dedi
dolgu dedigim gibi 2 tane yaptırdım 120 tuttu 1 tanesi 60 tl sanırm :))
Anesteziden sonra ohh oturuyosun öyle canım acı sızı yok arada bi psikolojk acıyor gibi hissedersin bitince de haff sızlar ama sonuç
güzel olnca rhatlarsn :)) QUOTE]

inşallah guzel sonuç alırım..tabi sonuç kadar süreçte çok önemlı benım için..

çok sarı değil dişlerım ama hazır gıtmişken yaptırsam şu temızletmeyı ; bembeyaz dişli gelin olmak fena olmaz:nazar:

diş taşlarımı temızletmelıyım çunku sabah ağız kokusu sanırım onlardan kaynaklanıyor..

dolguyu yaptırmam gerek çunku bu dişçi fobısı nedenıyle zıyan oldu yıllarım..kaç çürük var bılmem..yazık oldu demeden şu bakıma gırmelıyım:18: tabı panık yok dimi:1:

Son düzenleme:
Back