• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş sıkma :(

kafasiikarisiik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2020
869
1.604
63
33
Merhaba canımlar , benim uykuda diş sıkma gıcırdatma problemim var senelerdir. Ünideyken oda arkadaşım söylemişti ilk şimdilerde de eşim söylüyor. Başağrısının yanında benim sıkıntı yaptığım şey uykumda diş sıkmayı abartmış olmam çünkü dilimi kemiriyorum resmen hergün dilimin kenarlarında diş izleri oluyo bu durum evlendikten sonra oldu çünkü stresim arttı. Dilimin sızısından yemek yemekten keyif alamıyorum. Soracak olursanız diş yapım da çok düzgün değil. Ayrıca uyku dışında normal zamanda herhangi bir şey yaparken de dişlerimi sıktığımı farkedip gevşetiyorum hemen. Artık doktora gitmem gerekiyor sanırım peki psikiyatriye mi diş hekimine mi? :(

Merhaba cidden cok zor bi durum bir ara bı kaç sene bendede oldu gece dışlerimi sıkıyordum ve agrısına uyanıyordum sabah kalktıgımda çenem ağrıyordu aynı sekılde bazen bi işle meşgulken bi bakıyorum dişlerimi sıkıyorum doktora hıc gitmedim acıkcası ama ben çok stresli gergin asi biriyim muhtemelen onun verdiği bir piskolojik rahatsızlık diye dusundum zamanla geçti ama bazen gergin ve stresli olduğum dönemleri yine olur .. umarım seninkide geçer geçmiş olsun şimdiden 😔

Önce diş hekimine gidin, adını şu an hatırlayamadığım bir şey verecek size, yatarken onu takacaksınız ve dişlerinizi ezmenize, gıcırdatmanıza engel olacak.

Ondan sonra da psikologa gidebilirsiniz. Psikiyatristen ziyade maddi imkanınız varsa psikolog olsun hele ki devlete gidecekseniz, ilaç dayatılıp geçilmesin yani.

Bende de var aynı sorun. Psikiyatrik ilaçlar, diş korucuyu son olarak da masseter botoks denedim. Psikiyatrik ilaçlar bildiğiniz salak ediyor insanı o yüzden doktor kontrolünde bıraktım. Diş plağı ise dişi koruması için dişlerinize göre yapılıyor ölçü aldırırken bile mide bulantısından gözlerimden yaş geldi, hassasiyetim var kullanamadım. Botoks yaptırayım dedim gittim geçen hafta doktor tedavi yöntemi olmadığını düzenli yaptırmak gerektiğini söyledi, çenemdeki sertlikten daha şimdiden kurtuldum ama bu sabah yine kendi dış gıcırdatma sesime uyandım. 😔

Merhaba canımlar , benim uykuda diş sıkma gıcırdatma problemim var senelerdir. Ünideyken oda arkadaşım söylemişti ilk şimdilerde de eşim söylüyor. Başağrısının yanında benim sıkıntı yaptığım şey uykumda diş sıkmayı abartmış olmam çünkü dilimi kemiriyorum resmen hergün dilimin kenarlarında diş izleri oluyo bu durum evlendikten sonra oldu çünkü stresim arttı. Dilimin sızısından yemek yemekten keyif alamıyorum. Soracak olursanız diş yapım da çok düzgün değil. Ayrıca uyku dışında normal zamanda herhangi bir şey yaparken de dişlerimi sıktığımı farkedip gevşetiyorum hemen. Artık doktora gitmem gerekiyor sanırım peki psikiyatriye mi diş hekimine mi? :KK43:
Canım merhaba aynı sorun bende de var özellikle evlendikten sonra şiddetlendi sabahları kalktığımda çenemi oynatamıyodum diş doktoruna gittim plak yaptı dişime göre yatarken takıyorum sabah çıkartıyorum.. doktor bunu takmazsan dişlerin zarar görüp sökülebilir ve çenede kayma olurdemişti

Canım merhaba aynı sorun bende de var özellikle evlendikten sonra şiddetlendi sabahları kalktığımda çenemi oynatamıyodum diş doktoruna gittim plak yaptı dişime göre yatarken takıyorum sabah çıkartıyorum.. doktor bunu takmazsan dişlerin zarar görüp sökülebilir ve çenede kayma olurdemişti
Peki faydasını gördün mü ?

Annemde vardı senelerce ama takıntı rahatsızlıgı yuzunden kullandığı ilaçlar sonrası bayagı duzeldi.

Kesinlikle, çok stresli olduğum zamanlar aşırı oluyo zaten ama sürekli var diyebilirim. Bunun en temel faktörü stres zaten.
Evet. Annem o yıllarda cok streslıydı benim bosanmam cok uzdu onu kendi ailesel sorunlarıda vardı ama bıkac yıldır stresi yok pek takmıyor da ılacta Alıyor bayagı rahatladı. Hatta annem cok ınlerdı resmen ben obur odadan duyar uyuyamazdım ürkerdim bıde ama gectı takmamaya calis be herneyse hayat boş valla...

Evet. Annem o yıllarda cok streslıydı benim bosanmam cok uzdu onu kendi ailesel sorunlarıda vardı ama bıkac yıldır stresi yok pek takmıyor da ılacta Alıyor bayagı rahatladı. Hatta annem cok ınlerdı resmen ben obur odadan duyar uyuyamazdım ürkerdim bıde ama gectı takmamaya calis be herneyse hayat boş valla...
Haklısın valla. Olan bize annemize babamıza oluyo zaten gerisinin maşallahı var

Merhaba canımlar , benim uykuda diş sıkma gıcırdatma problemim var senelerdir. Ünideyken oda arkadaşım söylemişti ilk şimdilerde de eşim söylüyor. Başağrısının yanında benim sıkıntı yaptığım şey uykumda diş sıkmayı abartmış olmam çünkü dilimi kemiriyorum resmen hergün dilimin kenarlarında diş izleri oluyo bu durum evlendikten sonra oldu çünkü stresim arttı. Dilimin sızısından yemek yemekten keyif alamıyorum. Soracak olursanız diş yapım da çok düzgün değil. Ayrıca uyku dışında normal zamanda herhangi bir şey yaparken de dişlerimi sıktığımı farkedip gevşetiyorum hemen. Artık doktora gitmem gerekiyor sanırım peki psikiyatriye mi diş hekimine mi? :KK43:
hemen söyliyeyim bende de vardı bu sorun. panik ataklar geçirirdim önceden o stresle her sabah çenem ağrırdı dilim yara olurdu. bu stresten oluyor. stresi bitirince gıcırdatmalar da biter. yeğer devam ediyorsa da oraya botoks yapılıyorgıcırdatma sona eriyor diye biliyorum. ben botoks yaptırmadım panik atağı yendim bitti. ama geçmiyorsa botoks çok işe yarıyor diye duymuştum

Sakin sakin sakinnn!!! Masseter Botoks yapma !!!
Bende de bu sorunlar oldugu icin doktor masseter Botoks yapti , hic bir komplikasyon
Olmadigini soyledi..
yuzum iki tarafi felc oldu, agzimin kosesi dustu , gulemiyorum, Yemek yemekte zorlaniyorum, bazen tukmumu bile tutamiyorum...
3 ile 6 ay sure bilirmis.. ama bana bir omur boyu gibi geliyor ... disari cikmiyorum, kimseyle konusmuyorum cok mutsuzum... yuzum sarkmaya basladi, olmayan kirisiklar
Oldu !!!

masseter Botox gercekten cok riskli bunu unutmayin!!! Yanlis bir yere gelirse benim gibi olursunuz

ben bu durumu birkaç sene evvel çok stresli olduğum bir zamandayaşadm. Dişlerim ağrıması sebebiyle diş doktoruna gittim. Bir gün bir dişim için gittiysem diğer gün baska dişim için doktorumda anlam veremedi. En sonunda dişlerimi yatarken sıktığımı söyledim. Bunun üzerine kalıp aldılar silikondan ağızlık yaptılar bir süre kullandım. Stresi hayatımdan çıkardığım zaman diş gıcırdatmada son buldu

Back