Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
düne kadar verdiğim herşeyi yiyen,koca bir tabak çorbayı hüpleten kızım iki gündür hiçbirşey yemiyor.kahvaltı felan imkansız.ağlıyor yemeyecem diye.sadece emiyor.dişleri çıkmadı hiç acaba ondan mı? diş mi geliyor.ellediğimde hiçbirşey yok.uff napıcam ben o yemeyince bende çok kötü oluyorum.içim sıkılıyor.huysuz bide hanımefendi.bu süreci nasıl atlatıcam yaa?kafamçokkarıştı siz neler yaptınız anlatın da yardımı olur belki.:içelim:
al bende de o kadar alt dişler bu kadar ağır geçmemişti şimdi üst dişlerin ikisi birden çıkmakta ,bu dişeler garip zaten dışardan belli olmuyor fazla sonra bir bakmışsın patlamış.iştah gitti , sabah kahvaltısı 3 kaşık öğlen çorbası 4 kaşık bu şekildeyiz . Bende srar etmiyorum bu bir süreç diye düşünüyorum inşallah daha fazla sıkntı olmadan atlatır bebişlerimiz . Benimki şimdilik yoğurtla besleniyor devam sütünü arttırdım ,emiyor onuda sıklaştırdım, meyveyi 2 öğüne çıkarttım muz hergün veriyorum tok tutar diye kabız olmasın diye diğer meyveyi ya armut ya ayva yada havuç veriyorum , bu süreci bu şekilde atlatmaya çalışıyorum yediği ve içtiği şeylere yüklenerek..
anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
valla acayip de sinirli oldu.kızdığı zaman resmen bağırıyor.nıaaahhh diye.nara atıyor hasbam.bugün karnabahar çorbası içti ama akşama naparım bilemiyorum?:uhm:
aylin1989doruk2008
Ziyaretçi
bnm bebeğimde 8 aylık 4 tane diş çıktı iştahsızlaşmaya başladı kusuyo bide bnde ne yapıcağımı şaşırdım ya
bizdede aynı durum var dişin göründüğü yok ama iştah sıfırlandı sanırım üstler geliyor eli ağzında hep.alt dişlerde olduğu gibi bu süreçte bende çok ısrar etmiyorum. genelde sevdiği şeyleri veriyorum yemezse bir saat sonra tekrar deniyorum. bazen 7 saat hiçbişi yemediği oluyor. ısrar etmiyorum üzülüyor insan ama yapacak bişi yok üsteleyince benimkide sinirlenmeye başlıyor.kıpkırmızı oluyor elime vuruyor kaşığı yumrukluyor :))) onunla yemek savaşı yapmaktansa bekliyorum.bu şekilde atlatacağız sanırım...
üst dişlerimiz çıktı nihayet bunun bedelinide doktor kontrolünde gördük bu ay ancak 150 gr alabişmiş tam tahmin ettiğim gibi .şunu söyleyebilirim üst dişler alt dişlere nazaran daha ağır seyretti bizde. dr gelişimi iyi dese de içimden kilo herşey değil dese de kafama takmıyorum desem yalan olur ama ısrar etmiyorum ağızda tutmasna bend yeni yöntemler geliştirmeye çalışıyorum , ama 3 güne kalmadan bağışıklık kazanıyor şimdiki yötemim eline kemirecek bişey veriyorum arada mamaları yutuyor sizinde yöntemler varsa paylaşalım iştahsız bebekleri sevgiyle öpüyorum.
Benım oğlumdada yasadık aynı problemi.Hatta 6 tane dişimiz cıkmıştı hiç bir problem yoktu alt yanlarda bırden bıre bıcak gıbı kesıldı iştehı ki normalde iidir yemesi.Dr. sordum diştenmi diye değil diş görünmüyor dedi ama başka hiç bir sebeb bulamıyorum iştahsızlığına.Dr. böle söledikten 3 gun sonra falan bı baktımkı diş gelmiş iğne gibi batıyo sonrada tekrar düzene girdi allaha şükür.
Asla inatlaşma zorla yedırmeyede calışma sabret bırak acıkınca ıstedıgı kadar yasın yoksa sonra bunu huy halıne getırebılır.