Diş mi geliyor yardım lütfen

zoey1616

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
662
1.096
63
34
Deneyimli anneler lütfen cevap yazarsanız sevinirim 28 ağıstosta kızım 6 aylık olacak ama bir buçuk aydır ellerini beni herşeyi kemiriyor son bir haftadır yemesi hiç iyi değildi normalde çok düzenli saati saatine mamasını içen bir bebekken şimdi herşey bozuldu 3 gündür de bir sabah bir de akşam birer biberon bile mama içmiyor sıkıntı bastı ne yapmalıyım huzursuz Ağrı'sı var sanki solgun resmen yüzü ilk bebeğim ve ben ne yapacağımı bilmiyorum etraftaki akraba falan da bana sadece sıkıntı veriyorum yardımdan ziyade ondan buraya yazıyorum bir de sürekli kaka yapıyor afedersiniz ama yeşil böyle değişik anlamadım çok Can'ım sıkılıyor :((

Tatlım benim bebeğim de 2 şubat doğumlu 18 temmuzda dişini çıkardı. Senin dediğin gibi günde 4 defa fln kakasını yapıyordu.ben ishal diye korkup dra görürdüm hatta ilaç kullandık. Dr dişten olmayabilir demişti ama sonraki hafta dişi çıkmıştı :)

Tatlım benim bebeğim de 2 şubat doğumlu 18 temmuzda dişini çıkardı. Senin dediğin gibi günde 4 defa fln kakasını yapıyordu.ben ishal diye korkup dra görürdüm hatta ilaç kullandık. Dr dişten olmayabilir demişti ama sonraki hafta dişi çıkmıştı :)
Cevap yazdığın için teşekkürler Can'ım çok iştahı kesildi uykularım kaçıyor resmen zayıfladı zorlamıyorum ne olursa olsun ama çok da üzülüyorum inşallah bir an önce çıkar merakla dişlerini bekliyorum zaten :))

Ben teşekkür ederim . İnşaAllah çıksın hayırlısıyla tabi. Bizimki de diş çıkardığı ay kilo vermişti :/

Diş gelmek üzere biraz zor çıkaracak belli. Her bebek farklı ama genel olarak ishal iştahsızlık uykusuzluk huysuzluk ateş bol salya herşeyi ısırma isteği vs vs...

Büyüme atağı da olabilir ama o sadece huzursuzluk istahsizlik ve uyku duzensizligi yapar ikisi biraraya mi geldi acaba sizin bebeğinizde.

Eline yeşil soğan verin. Karpuzun kabuğunu yeşilini soyup verin biraz da soğutun hatta. Parmağa geçen kasiyicilar var onlardan alıp siz de kasiyabilirsiniz.

Geçici bir süreç onu düşünün geçsin verdiği kiloları misliyle alır hemen toparlar merak etmeyin.

Diş gelmek üzere biraz zor çıkaracak belli. Her bebek farklı ama genel olarak ishal iştahsızlık uykusuzluk huysuzluk ateş bol salya herşeyi ısırma isteği vs vs...

Büyüme atağı da olabilir ama o sadece huzursuzluk istahsizlik ve uyku duzensizligi yapar ikisi biraraya mi geldi acaba sizin bebeğinizde.

Eline yeşil soğan verin. Karpuzun kabuğunu yeşilini soyup verin biraz da soğutun hatta. Parmağa geçen kasiyicilar var onlardan alıp siz de kasiyabilirsiniz.

Geçici bir süreç onu düşünün geçsin verdiği kiloları misliyle alır hemen toparlar merak etmeyin.
Benim bebeğimde herşey yolunda sadece iştahsız birazcık huysuz onun dışında dünyadaki en akıllı bebeğe sahibim galiba

3. Bebeğimi büyütüyor um. İlk diş belirtileri 4 aylıkken başladı. O da her şeyi kemiriyordu. Büyük tuvaletinde günde 6-7 kez yapıyordu ve pişik oluyordu. O dönemde elma suyu bile vermiştim az tutsun barsaklarını diye. Defalarca ateşlendi. 39u bile geçti bazen. Bir kaç gün iyi iken iştahı birden az alıp günlerce açlıktan kıvrandıüını düşündüğüm zamanlar oldu. 7. Aya kadar Mahvoldu. Dişler uzadı diş etleri de uzadı. DeliP geçemedi bir türlü. Şuan 9.5 aylık ve 7 dişi var. Haftada bir diş çıkarıyor. Bazen sade pilav bile yerken bazen katı gıda isteniyor... Bebeklerin hayatın acı gerçekleriyle tanıştıkları bir dönem bu bence. Abilerinde hiç anlamamıştık dişler çıkıvermişti. Kilo verecek toparlayacak hasta olup bir daha verecek.... Mama veriyorsun sanırım. Sık sık su ver. Benim Bebişin bıngıldağı bile içine kaçmıştı yememekten. Kaşıkla zorla veriyordum sütümü. Kaşığı deneyebilirsin.

3. Bebeğimi büyütüyor um. İlk diş belirtileri 4 aylıkken başladı. O da her şeyi kemiriyordu. Büyük tuvaletinde günde 6-7 kez yapıyordu ve pişik oluyordu. O dönemde elma suyu bile vermiştim az tutsun barsaklarını diye. Defalarca ateşlendi. 39u bile geçti bazen. Bir kaç gün iyi iken iştahı birden az alıp günlerce açlıktan kıvrandıüını düşündüğüm zamanlar oldu. 7. Aya kadar Mahvoldu. Dişler uzadı diş etleri de uzadı. DeliP geçemedi bir türlü. Şuan 9.5 aylık ve 7 dişi var. Haftada bir diş çıkarıyor. Bazen sade pilav bile yerken bazen katı gıda isteniyor... Bebeklerin hayatın acı gerçekleriyle tanıştıkları bir dönem bu bence. Abilerinde hiç anlamamıştık dişler çıkıvermişti. Kilo verecek toparlayacak hasta olup bir daha verecek.... Mama veriyorsun sanırım. Sık sık su ver. Benim Bebişin bıngıldağı bile içine kaçmıştı yememekten. Kaşıkla zorla veriyordum sütümü. Kaşığı deneyebilirsin.
Sadece mama içmede sorun ek gıdaya başladım gayet güzel yiyor mama istemiyor bir iki gündür iyi ama zaten hiç emmedi 4.5 ay sağıp verdim kızım maşallah çok akıllı bir Bebek ama emmemesi beni mahvetti 2. Bile herşeye rağmen gözümde büyürken üç çocuğa Nasıl bakılır bilmiyorum allah kolaylık ve sabır versin :)

Canım tam diş çıkarma vaktine gelmiş, genelde 6 aydan sonra başlar bu diş çıkarmalar ve çok çileli olur. Soğuk biraz rahatlatır ama tek çözümü sabırdır, geçmiş olsun minişkom.

Deneyimli anneler lütfen cevap yazarsanız sevinirim 28 ağıstosta kızım 6 aylık olacak ama bir buçuk aydır ellerini beni herşeyi kemiriyor son bir haftadır yemesi hiç iyi değildi normalde çok düzenli saati saatine mamasını içen bir bebekken şimdi herşey bozuldu 3 gündür de bir sabah bir de akşam birer biberon bile mama içmiyor sıkıntı bastı ne yapmalıyım huzursuz Ağrı'sı var sanki solgun resmen yüzü ilk bebeğim ve ben ne yapacağımı bilmiyorum etraftaki akraba falan da bana sadece sıkıntı veriyorum yardımdan ziyade ondan buraya yazıyorum bir de sürekli kaka yapıyor afedersiniz ama yeşil böyle değişik anlamadım çok Can'ım sıkılıyor :KK43:(
canım benım ya büyük geçmiş olsun öncelikle. çocukların bazilerinde dişleri kolay çikmişken bazilerinde ise çok zor çıkıyo. benim oğlum şuan 5.5 aylik aynısını bende yaşiyorum. 3-4 gündür çok ağlıyo. emerken bile biranda bağirarak ağliyo sonra memeyide almiyo. diş etleri neredeyse bi aydir kaşiniyo. ne emzik emiyo ne de biberon aliyor. neye dokunursa ağzina yetirmeye çalişiyor. diş kaşiyicilarada sinir oluyo bida ha almiyo. geçende yeşil soğan sapi verdik onunla birz kaşidi sonraonuda istemedi. son 2 gündür dahada huzursuz. bitürlü çıkamadi yavrucağimin dişleri. çok üzülüyorum bu duruma. allahtan meme emiyor da onada çok şükür. bi de çabuk sinirleniyor ve agliyor.

canım benım ya büyük geçmiş olsun öncelikle. çocukların bazilerinde dişleri kolay çikmişken bazilerinde ise çok zor çıkıyo. benim oğlum şuan 5.5 aylik aynısını bende yaşiyorum. 3-4 gündür çok ağlıyo. emerken bile biranda bağirarak ağliyo sonra memeyide almiyo. diş etleri neredeyse bi aydir kaşiniyo. ne emzik emiyo ne de biberon aliyor. neye dokunursa ağzina yetirmeye çalişiyor. diş kaşiyicilarada sinir oluyo bida ha almiyo. geçende yeşil soğan sapi verdik onunla birz kaşidi sonraonuda istemedi. son 2 gündür dahada huzursuz. bitürlü çıkamadi yavrucağimin dişleri. çok üzülüyorum bu duruma. allahtan meme emiyor da onada çok şükür. bi de çabuk sinirleniyor ve agliyor.
Geçmiş olsun sana da Can'ım kızımın dişi çıktı çok şükür :halay:ama çok zor çıktı sürekli ishal terleme ağlama bu iki gündür iyi

Back
X