Nasıl geçer ki lezyon kanal tedavisi tekrar mi olmak laizmm yok antibiyotik falan kullansak geçer mi benim de aynı sorun başımdaLezyon geçince ağrınız da geçecektir. Geçmiş olsun. Soğuk-sıcak yememeye dikkat edin, ağrı kesici içebilirsiniz.
doktor zaten lezyon için antibiyotik vermedi mi?Nasıl geçer ki lezyon kanal tedavisi tekrar mi olmak laizmm yok antibiyotik falan kullansak geçer mi benim de aynı sorun başımda
Nasıl geçer ki lezyon kanal tedavisi tekrar mi olmak laizmm yok antibiyotik falan kullansak geçer mi benim de aynı sorun başımda
Bende kanal yaptirmistimarkadaslar daha önce başına gelen var mi.Kanal tedavili iki dişim var ve 3.diste dolgulu bu üçü yanyana ve ben 3 4 gündür kulağıma vuran bi ağrı yaşadım. Disciye gittim ve lezyon oldugu söylendi.Kanal tedavili disimin kanali dis kökünün yarısına kadar yapılmış o diş bastan yapıldı ama ben ağrıdan öldüm hayatımda hic bukadar canim acimamisti ki daha once bir cok kanal tedavi yaptirdim.Yine kulağıma vuruyor kac kere agri kesici ictim banamisin demedi hic gecmeyecek gibi geliyor.Daha once ayni dise tekrar kanal tedavi yaptiran ya da disinde lezyon olan arkadaslar gercekten bukadar aciyor mu ve nezaman geçiyor çıldıracağım gercekten.(Öyle ağrı kesici müptelası degilim basim agirinca bile umursamaz agri kesici icmem ama bu agriya dayanamiyorum abartiyor muyum acaba diye fikir almak istiyorum)
suan zaten 2.kanal yapıldı ama ben 3 gündür agri cekiyorum daha once kanal yaptirdim ama boyle acimamisti dayanamiyorum okadar kotu ki bu normal mi yaniAynı dişte 2. Kez kanal tedavisi yapılır sonucu diş hekiminin tecrübesine bağlıdır. İstanbul'da yaşıyorsanız ve dişinizi kaybetmek istemiyorsanız bi endodonti uzmanı bulun ona yaptırın. Antibiyotik kullansanız da o kanal tedavisi kök ucuna kadar yapılmadığı için dönem dönem yine yine bu lezyon oluşacak hatta kronikleşecektir. Yani tek çözüm ya kanalı söktürüp tekrar yaptırmanız ya da dişi çektirmeniz. İlk seferde de ağrınız olması dişin yine iltahaplı olmasından kaynaklI. Bu sefer o kadar çok acımayacaktır.
ya vallahi bu acidansa cektirmek istiyorum ama görünür yerde iki disimde ne yapacagim bilmiyorumAynı dişime 2 kez kanal tedavisi yapılmıştı ancak bir süre sonra korkunç bir ağrı oluştu, sonrasında dişçiye gittim ve dediğine göre 3. kez kanal yapılırsa başarı şansı epey düşük olacaktı. Çektirdim. Geçmiş olsun.
ben daha yeni yaptırdım kanal, bende de lezyon vardı önce kanal temizlendi hatta temizlenirken de ağrıdı lezyonlu yer.içeriye lezyon için ilaç sürüp kapattı önce geçici dolguyla.2 hafta sonra o sökülüp kanal dolduruldu.İlerlemiş çürüklere mutlaka kanal tedavisi veya çekim gerekir, zaten lezyon geçsin ve diş ağrı çekmesin diye yapılıyor bunlar. Kanal öncesi de antibiyotik verilmez genelde çekim olacaksa verilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?