Diş İmplantları

dttubakoc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
644
3
İmplantlar, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar kazandırmak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen, dokuya uygun, dayanıklı, ileri teknoloji ürünü titanyumdan yapılan yapay diş kökleridir.
İmplantlar çok daha düzgün ve doğal bir gülüş, konuşma yeteneği ve etkin çiğneme fonksiyonu sağlarlar.
İmplant tedavisinde her hangi bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Her yaştaki insan için uygundur. Sadece 18 yaş altındakilerde kemik gelişinini değerlendirilmesi ve gerekirse kemik gelişiminin tamamlanmasını beklemek gerekmektedir.

Tek diş eksikliklerinin implant ile tedavi edilmesi, köprü ile restore edilmesine göre daha koruyucu bir tedavi şeklidir.Köprü protezi yapılabilmesi için sağlıklı dişlerin küçültülerek üzerlerinin kaplanması gerekecektir.Bu durum kaplama altında kalan dişlerin sağlığının devamı için özellikle yetersiz bakım da olduğu zaman bu köprünün belirli aralıklarla değiştirilmesini gerektirir ki bu da ayrı bir ekonomik yüktür. Bunun yerine eksik diş veya dişlerin boşluğuna yerleştirilecek implantlar sayesinde yandaki dişlerde herhangi bir işleme gerek kalmadan yani sağlıklı dişlere zarar verilmeden tedavi tamamlanabilir.
Ağızda hiç diş kalmamışsa ve kişi yine de sabit dişleri olsun isterse yada bulantı refleksi ve protezin tutuculuğunun yeterli olmaması nedeniyle hareketli protez kullanılamıyorsa, implant destekli protezler ile sabit restorasyonlar yapıp kişiye doğal çiğneme fonksiyonunu gülüşünü ve konuşma yeteneğini geri kazandırmak mümkündür.

İMPLANTIN AŞAMALARI

1-Muayene ve planlama
Muayene aşamasında detaylı bir ağız içi muayene ile dişetleri, alt ve üst çenenin ve dişlerin birbirleriyle ilişkileri gibi durumlar incelenir. Uygulanacak implantların sayısı boyu tipi implantların üstüne yapılacak protezler kararlaştırılır. Klasik radyografilerin yanı sıra komplike vakalarda üç boyutlu tomografi alınarak özel bir cihazda çenenin aynı ölçüde modeli elde edilerek implantların yerleştirileceği bölgeler en az hatayla planlanır.
2-Operasyon
İmplantın yerleştirilmesi diğer diş tedavileri gibi lokal anestezi ile yapılır.Dişeti üzerinden kesi yapılarak uygun aletlerle kemikte implantın yerleştirileceği yuva açılır. İmplant bu yuvaya yine özel aletler kullanılarak yerleştirilir.İşlem, uygulanacak olan implantların sayısına bağlı olarak 30-60 dakika arasında sürebilir.
Bazı vakalarda çene kemiğinin yeterli olmadığı ve greft dediğimiz doku ilavesinin gerekli olduğu uzun operasyonlarda veya aşırı stresli hastalarda genel anestezi veya sedasyon(rahatlatıcı ilaçlar) altında konforlu bir şekilde operasyon yapılır
3-İyileşme Safhası
İmplant yerleştirildikten sonra, kemikle bütünleşmesi için belli bir zaman geçmesi gerekmektedir. Bu süre alt çene için 2, üst çene için ise 4 aydır. Bu süre içerisinde hastaya geçici bir protez uygulanabilir.Hastalar uygulanan implantların üzerine direk çiğneme yükü vermeden normal beslenmelerini yapabilir.
4- Protezin Yapılması
İyileşme süresi tamamlanıp implant çevresi tamamen yeni kemikle dolduktan sonra, implantın üzerine üst yapısı yerleştirilir.Daha önce planlaması yapılan protez için ölçü alınır. Protez tek bir kron, köprü, parsiyel veya tam protez şeklinde yapılabilir.
 
benimde alt azı dişim eksik biri sağ biri sol tarafta ikiside aynı yerde implant yaptırmam gerekiyor devlet karşılıyor mu???karşılamıyorsa ne kadara mal olur
 
benimde alt azı dişim eksik biri sağ biri sol tarafta ikiside aynı yerde implant yaptırmam gerekiyor devlet karşılıyor mu???karşılamıyorsa ne kadara mal olur


Devlet henüz implant yapmıyor ve karşılamıyor. Lüks olarak görüyor.

implant fiyatları değişyor. 500 tl ye de bulabilirsiniz 10000 tl ye de.. yaptımayı düşündüğünüz semt, özel hastane, özel ağız dil sağlığı merkezi ya da muayenehane olması bile değiştirir
 
peki sizce gerekli mi bu


eksik dişlerinizin olduğu boşluklarda zamanla kemik erimeye başlar, yanağınız içe doğru çöker. boşluğun iki yanındaki diş boşluğa doğru eğilmeye başlar bu da o dişlerde diş eti problemlerine sebep olur.
eksik dişiniz varsa ya köprü ya da implant yaptırmalısınız.
implantın avantajı kemiğinizi de korur erimesini önler, yandaki iki komşu dişinize dokunmaya gerek kalmaz.
kararı siz vereceksiniz.ilk etapta önemli olan o eksikliklerin tamamlanması.
implantı sonraya bırakıp köprü yaptırırsanız, sonradan yine implant yapılabilir ancak komşu iki dişin tek tek yine kaplanması gerekir.
implant yaptırmak istemiyorum derseniz ki bu da bir seçenektir, eksik dişinizin her iki tarafında da yani hem önünde hem arkasında diş olmalıdır. Eksik dişleriniz çenedeki en son dişler ise implantın diğer seçeneği takıp çıkarılan kancalı protez olacaktır.
 
sordum üniversite hastahanesinde 1buçuk milyara yapıyolar ama benim okadar durumum yok iştee :KK14: evet yapılması lazım dedi bakı farklılaşmış dedi zaten uzun zaman olmuştu ordaki boşluk
 
sordum üniversite hastahanesinde 1buçuk milyara yapıyolar ama benim okadar durumum yok iştee :KK14: evet yapılması lazım dedi bakı farklılaşmış dedi zaten uzun zaman olmuştu ordaki boşluk


İstanbulda özelde de fiyatlar bu civarda. Sivasta özel hekimleri araştırın daha ekonomik bulursunuz belki.
ama dikkat edin ekonomik derken kalitesi çok düşük olmasın..
saf titatyum grade 4, SLA yada SLActive yüzeyli implantların iyileşmesi daha iyi oluyor ve sonraki dönemlerde sıkıntı yaşama ihtimali daha az oluyor. Bu özelliklerde Alman Amerikan Türkiye İsrail ve Kore yapımı implantlar bulabilirsiniz.
 
peki diş implantları için en güvenilir yer neresi üniversite mi yoksa özel diş hastaneleri mi?
 
Son düzenleme:
X