Bebek Beslenmesi diş için ilaç acill yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
kızlar ya gecen hafta doktora diş için gittik 4.5 aylık bebegımız ve çok fazla kaşınıor galıba huysuz neyse 2 gundur rahattı ama bugun yıne huysuzluguy uzerınde doktor bır sprey yazdı adını o anda görmedım neyse sımdı baktım fıksture 6 yaşından once kullnmk tavsıye edilmez yazıyor ilaç farhex.. ya doktor mu yazdfı bunu yoksa eczanecı mı muadılınımı veerrdi yani baska fabrıka ılacını mı verdı ne oldu anlamadım...bunu dusunmemın nedenıde bana yazdgı ılacta farklı bana dublahacı yazdı eczanecı esıme baska ılacı vermiş o yok dıye galiba .. kızıma çok üzülüyorum dış kasıyıcılarda fayda etmıor ne yapayım ya farhexı kullnan var mı yoksa yanlısmı sızce .. baska tavsıye edecgınız ılacvarmı yad ajeller varmıs ya onlardan ısım verebılecek olan

buzdolabında saklann serınlık etkisi veren dıs kayıcılarda agzına gırmıor buyuk ne yapacagımı sasrdım((

merhabarkadaşım...Öncelikle geçmiş olsun..Aynı aylarda benim kızımında diş problemi olmuştu..Doktorumuz Dentinox jel verdi...Ben onu kullandım,rahatlatıyor bebeği...Çok şükür kızım şu anda 9 aylık..Alt ve üst dişlerimiz çıktı..

Buzdolabında soğutulan diş kaşıyıcıları değil,saplı bir çıngırağı vardı,onu ağzına alırdı..Şimdi diş kaşıyıcılarla oyuncak diye oynuyor.

sagol cnm valla net basında bekledım .. doktordan bende jel verır dıye bekledım sprey verıncede karısamadım kı ısıne doktor olan o diye... hemen o jelı denıycem senın bebegınde 4.5 aylıkken basladımı sorunlar erken mı dıye dusunuyorum bazen de

Buzdolabında soğutulan diş kaşıyıcıları değil,saplı bir çıngırağı vardı,onu ağzına alırdı..Şimdi diş kaşıyıcılarla oyuncak diye oynuyor.

evet onlardanda babası almış oyalanııor agzınada sokuor ama ıste kar etmıyor galıba bıde olarla oynarken kaş goz gıdıor vuruor yuzune

hiç öyle erken mi geç mi diye düşünme..Bizim bebeklerimizin özelliği buymuş canım..Dişli doğan çocuklar bile var..Ama jeli tavsiye ederim..Spreye göre daha iyi bence,direkt diş etine sürüyorsun..Doktorumuz bir elinizle dilini geriye doğru itin,on saniye kadar sürün,rahatlatır demişti.

saol cnm yarın sabh hemen alacm ..yınede az once cok mzımızlanınca spreyden sıktım sankı rahtlattı ama bılmıyorum yınede eczanecıye sorcm neden 6yas ussu ılacı vermıs dıye.. bıde eskı yazılarda havuc pırasa vermısler nasıl olur ya hıc aklıma gelmezdı valla

benim kızım 6 aylıkken çıkarmıştı ben kendim dr.a sormadan eczaneden calgel aldım çok faydasını gördüm,yan dişlerde çok zorlanıyo onun için dentinox kullanıyorum o daha etkili

Dentinox fayda ediyor, rahatlatıyor.
Bir de ıslak temiz bir panuklu bezi parmağınıza sarıp nazikçe kaşıyın. Hatta soğuk suyla ıslatırsanız daha etkili oluyor. Çok hoşuna gidiyor bu ama tam dişinin patlayacağı gün artık kabarıklık son raddesine geldiğinde bunu istemiyor.
Pırasa da vermiştim ben sıpanın eline. Onu da sevmişti. Havuş daha tehlikeli, havuçtan parça koparsda çok sert olur, boğazına kaçabilir. Ama pırasadan kopan parça daha zararsız oluyor. Tabi gene de gözetim altındayken vermek lazım.

kızlar şu diş kaşıyıcıları buzluga mı alt bolumemı koyuyorsnuz bız alta koyyorduk korktukkkı cocul soguk alacak dıye ama nette heryerde tam tersı buzluga koyun dıyordu

canım geçmiş olsun,benim oğlan da bir huysuzlandı birkaç gündür sürekli yumruğu parmağı ağzında,dış dünyayla bağlantısını kopardı sürekli parmağını yiyor,ağzından salyalar geliyor.dün ağzına baktım üst iki dişinin yeri belirginleşmiş mısır tanesi gibi,ondan mı acaba huysuzluğu?aynı zamanda pamukçuk da olmuş ağzı.seninkinin diş yerleri belirgin mi?

benım kızıma da dentınox kullandık.ferahlık verıyor.ıyı geldı.7 aylık kızım ama 6 dısımız var:)

öncelikle herkese geçmiş olsun...

bende destınox sürüyorum rahatlatıyor.buzluğa koyup verdiğim dişlikler yüzünden bebeğim boğazları şişti hasta ettim bebeğimi.bebeğim ilk dişini 5 aylıkken çıkardı 7 aylıkken 6 dişi vardı şimdi 9.5 aylık sanırım 2 tane daha geliyor çok sıkıntılı bugunlerde yavrum...

Merhaba

Jel ve diş kaşıyıcılar dışında ekstra bir bilgi... TAZE SOĞAN!!! bebeğinizin eline verin, zaten ağızlarına herşeyi soktukları için bunuda sokacaklardır. Alın size hem oyuncak, hem diş rahatlatıcı, hem de bu soğuk aylar için bir çeşit ilaç.... Soğan bu yakar diye düşünmeyin o kadar hoşlarına gidiryorki benim oğlum 1 saat kadar hem ağzında emd ezdş hemde oynamış ve çok rahatlamıştı. Soğanın hafifi acısı onu çok rahatlatacaktır. Emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…