Diş Hekimi olmak

canannur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
11
1
Merhaba arkadaşlar. Ben meslek seçimi konusunda kararsızım. Diş hekimliği hakkında da araştırmalar yapsamda sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum. Mesleğin sizce olumlu veya olumsuz yönleri neler ?

Merhaba arkadaşlar. Ben meslek seçimi konusunda kararsızım. Diş hekimliği hakkında da araştırmalar yapsamda sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum. Mesleğin sizce olumlu veya olumsuz yönleri neler ?
Bence iyi bir meslek
Ama ben vücut sıvılarından iğrendiğim için bana göre bir iş değil asla yapamam. Bence bir diş hekimini bir süre gözlemle imkanın varsa

Eğer el beceriniz ve ilginiz varsa kesinlikle iyi bir seçim. Her şeyden önce muayenehane açma, çalışma koşullarını sizin belirleme şansınızın olması bence çok iyi. Özellikle kadınlar için çok önemli. Muayenehanesinde ayırdığı iki odada bebeğine bakıcı tutup baktıran arkadaşlarım var. Ayrıca özel hastane, devlet, üniversite.. Hepsi mümkün.
Kazanç açısından bakarsak bu sizin becerinize, hastayla diyaloğunuza, kendinizi yenileme ve bilgiye açık olama kapasitenize, gerektiğinde özverinize bağlı.

Şunu unutmayın. Bir kere uzmanlaşmak artık elzem bence. Pratisyen olarak özelde kısa vadede iş yaparsınız. Bu da 5+4 yıl demek en az. Göze almalısınız.

Yoğun tempoda çalışmayı kabullenmeniz gerek. Ayakta çalışmak kolay değil. Belirli bir yaşa kadar yapılabilir bu meslek.

İlk anda aklıma gelenler. Umarım gönlünüzce olur

diğer mesleklerde olduğu gibi bazı meslek hastalıkları olabiliyor ayakta durmaktan varis vs gibi
onun haricinde arkadaşlarım çok memnun valla iyi bi meslek umarım olursun doğrusu

merhaba 3 yılllık bir diş hekimi olarak cevaplayayım ben. isteyerek seçtiğim bir bölümdü. ancak okul döneminin çok zor olduğunu söyleyebilirim. hem teorik hem pratik zor bir 5 yıl. sonrasında özel devlet ve uzmanlık sınavına girerek üniversite seçeneklerin var. maddi olarak da günümüz koşullarına göre iyi sayılabilir. yorucu mu evet yorucu hem bedenen hem zihnen ama bugün bi seçim hakkım olsa yine diş hekimi olurum=) sizin de hakkınızda hayırlısı olur inşallah...

X