• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esra2311

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2017
130
45
18
32
Herkese merhaba....
Hamileyim 3 hafta 5 günlük. Adetten 1 hafta önce ögrendim hamileligimi ve hcg degerim adetten 5 gün önce 80lerdeydi.
Doktora gittim: ,,Rahim duvarin cok güzel kalinlasmis" Ve kesinlesmesi icin haftaya cuma gel dedi (normal gebelikmi diye) Birde idrar yolu enfeksiyonum cikti bol su icmemi önerdi. (Doktorum emekli bir doktor cok iyi bilgisi var)
Benim bir kac gündür böbreklerimin oldugu kisim ve belim inanilmaz agriyor... Sirtima ve hafif omzumda agriyor... Agrida demeyelim aslinda böyle geriliyor sanki. Belimdenmi kaynaklaniyor? Dün sormayi unuttum doktoruma :( Dis gebelik ne zaman belli olur? Ve belirtileri nedir? (Daha önce bir düsük yani kürtaj yasadim)... Kasiklarimda sadece ara ara batma var anlik baska bir seyim yok ama sirtim fena geriliyor sanki...

Dıs gebelık yasamıs bırı olarak soyle anlatayım oncelıkle beta hcg degerın 2 gunde en az %66 artıs olması gerekmektedir bu artıs gozlenmıyosa dıs gebelıkten suphelenılır. Agrı vs normal hamılelık belırtısıde oldugu ıcın bunu dıs gebelıge baglamak dogru olmaz belırttıgım hcg yukselmesi olmadıgı durum gozlendıgınde daha sonrasında degerlerın yaklasık 2000 lere ulasana kadar vajınal ultrason ıle muayene edilip bebegın nereye tutundugu tespıt edılmeye calısılır 2000 lere geldıgı hAlde ultrasonda kese gorulmedıgı zaman artık cabalamanın anlamı olmaz metotreksat ıgne ıle mudahale edılır ve beta hcg nın durumu gozlenır

Dıs gebelık yasamıs bırı olarak soyle anlatayım oncelıkle beta hcg degerın 2 gunde en az %66 artıs olması gerekmektedir bu artıs gozlenmıyosa dıs gebelıkten suphelenılır. Agrı vs normal hamılelık belırtısıde oldugu ıcın bunu dıs gebelıge baglamak dogru olmaz belırttıgım hcg yukselmesi olmadıgı durum gozlendıgınde daha sonrasında degerlerın yaklasık 2000 lere ulasana kadar vajınal ultrason ıle muayene edilip bebegın nereye tutundugu tespıt edılmeye calısılır 2000 lere geldıgı hAlde ultrasonda kese gorulmedıgı zaman artık cabalamanın anlamı olmaz metotreksat ıgne ıle mudahale edılır ve beta hcg nın durumu gozlenır

Cok tesekkür ederim bilgilendirme icin zaten 1 haftadir sirt omuz agrisi gecti. Sanirim basit eklem agrisiydi. Ayrica doktor bir arkadasimin bilgilendirmesi ile dis gebelikte omuz agrisi icte kanama olunca olurmus. Ki cok erken dönemdeydim 4 haftalik bile ancaydi mümkün degilmis. Cuma günü kontrolüm var bakalim ne diyecek doktor.
Peki siz sonra hamile kaldinizmi tekrardan? Üzüldüm sizin icin :( Umarim hamile degilseniz bir dahaki hamileliginiz iyi ilerler Allah yardimcin olsun.
Peki kanama oldumu sende?

Canım cok tesekkurler ben cok sukur ki amelıyat vs olmadan cok dusuk doz ıgneyle atlattım ama arastırdıgım ve gordugum kadarıyla cok tehlıkelı bır durum dıs gebelık evet dogru ıc kanama basladıgında omuzda agrı oluyormus doktorum ama ne olur ne olmaz yalnız kalma demıstı bu sebeple . Hamılelikte bitmeyen koyu kırmızı kanamalar gecmeyen sancılar olmadıkca korkacak bır durum yok benım ayrıca rahımde kalınlasmamda olmamıstı bu yuzden bastan berı hep saglıksız demıstı doktorum umarım cok cok guzel haberler alırsın benım suan degerım 23 sıfırlanmasını beklıyorum bıtsın sonra bakalım tekrar calısmalara devam :KK15:

Dış gebelik geçirmiş biri olarak seri beta hcg öneririm.
Dr bunu dikkatinden kaçırmış olabilir ama biz işimizi sağlama almalıyız dr söylemese bile beta hcg yaptırmamız lazım.
Bu yapılan seri beta hcgler ile değerler bir inip bir çıkıyorsa ya da 1000 1500lere gelip de kese görünmüyorsa dış gebelik riski ile yaklaşıyor drlar.
Şuan yaşadığın ağrı normal hamilelik de olabilir hemen endişelenme ama dediğim gibi beta hcg ihmal etme iki günde bir yaptır.
Benim dış gebelikte rahim kalınlaşmıştı ağrım sızım hiçbirşeyim yoktu ama kahverengi bazen de koyu kırmızı kanamalarım vardı değerlerim de düşüktü. İğneyle atlattım çok şükür.
Allah kimseye yaşatmasın çok zor gerçekten belirsizlik, teşhis konulamaması insanı en çok yoran :KK43:

Kızlar geçen hafta doktora gittim kese görünüyor 5 haftalık dedi fakat kan almadılar değerim dahada yukseldimi bilmiyorum. Kalp atışı için önümüzdeki hafta gidicem .öğrenmek istediğim eğer dış gebelik olmuş olsaydı 5 haftalıkken belli olur muydu. İlk bebeğim herhangi bir kanamam yok hafif ağrılarım bulantim halsizlidimm var

Siz bilgi sahibisiniz sanırım yardımcı olurmusnuz

Kızlar geçen hafta doktora gittim kese görünüyor 5 haftalık dedi fakat kan almadılar değerim dahada yukseldimi bilmiyorum. Kalp atışı için önümüzdeki hafta gidicem .öğrenmek istediğim eğer dış gebelik olmuş olsaydı 5 haftalıkken belli olur muydu. İlk bebeğim herhangi bir kanamam yok hafif ağrılarım bulantim halsizlidimm var
Kesen göründüğüne göre dış gebelik değil korkma bundan sonrası boş gebelik yani kesenin içinde bebegin oluşmaması içini ferah tut kötü şeyler düşünme insallah haftaya bebişini de görürsün

Kesen göründüğüne göre dış gebelik değil korkma bundan sonrası boş gebelik yani kesenin içinde bebegin oluşmaması içini ferah tut kötü şeyler düşünme insallah haftaya bebişini de görürsün
Bulantim var goguslerimde felaket ağır ve ağrı hissediyorum bı sorun olsa bunlar olmazdı heralde demi biraz araştırdım ister istemez moralim bozuldu

Bulantim var goguslerimde felaket ağır ve ağrı hissediyorum bı sorun olsa bunlar olmazdı heralde demi biraz araştırdım ister istemez moralim bozuldu

Bence korkma derim hep derler ya hamilelikte en kötü şey stres bende korkuyla umutsuzca gittim kalp atışlarını duydum ve çok şaşırdım okadar korkutmusumki kendimi internette araştırmalara baslasam şimdide ya kalbi durduysa diye düşüncem oyuzden çok araştırmiyorum korkma sadece dua et herseyin hayirlisi

Bence korkma derim hep derler ya hamilelikte en kötü şey stres bende korkuyla umutsuzca gittim kalp atışlarını duydum ve çok şaşırdım okadar korkutmusumki kendimi internette araştırmalara baslasam şimdide ya kalbi durduysa diye düşüncem oyuzden çok araştırmiyorum korkma sadece dua et herseyin hayirlisi
İşte bende o durumdayım kalp atışını daha duymadığım için garip bi kusku sardı korkuyorum

Hamilelik korkudan ibaret ne desem boş biliyorum sana yazıyorum ama yarın kontrolüm var asıl ben cok korkuyorum bi aksilik varmi diye dr kesenin ölcüsunu soyledimi bide bol su ic kesenin gelisimi ıcin

Hamilelik korkudan ibaret ne desem boş biliyorum sana yazıyorum ama yarın kontrolüm var asıl ben cok korkuyorum bi aksilik varmi diye dr kesenin ölcüsunu soyledimi bide bol su ic kesenin gelisimi ıcin
Ayrıntılı bişey demedi 5 haftalık kese görünüyor dedi bu evhamin sebebi birazda doktorun düzgün bı bilgi vermemesi senin nekadarlik

Back