• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelikten sonra hamile kalanlar?

jazzoli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2021
49
13
38
28
Merhabalar ben dış gebelik geçirdim. Dış gebelikten sonraki 2.adetimi geçiriyorum şuan ve doktorum 3.adetten sonra korunmayı bırak dedi ama endişeliyim. Yaklaşık iki sene uğraştık hamile kalabilmek için, yumurtlama testi kullandım olmadı iki güne bir birliktelik yaşadık olmadı, en son eşim yumurtlamadan önce her gün birliktelik planladı, yumurtlama haftası hiç olmadı ve şansa hamile kaldım o da dış gebelik oldu.
Çevremdeki herkes bir kez hamile kaldıysan devamı gelir diyor ama bunu başkalarından da duymam gerekiyor galiba. Siz dış gebelikten ne kadar sonra hamile kaldınız? Ve gerçekten bir kez hamile kalan sonrasinda yine hemen kalabilir mi?

Merhabalar ben dış gebelik geçirdim. Dış gebelikten sonraki 2.adetimi geçiriyorum şuan ve doktorum 3.adetten sonra korunmayı bırak dedi ama endişeliyim. Yaklaşık iki sene uğraştık hamile kalabilmek için, yumurtlama testi kullandım olmadı iki güne bir birliktelik yaşadık olmadı, en son eşim yumurtlamadan önce her gün birliktelik planladı, yumurtlama haftası hiç olmadı ve şansa hamile kaldım o da dış gebelik oldu.
Çevremdeki herkes bir kez hamile kaldıysan devamı gelir diyor ama bunu başkalarından da duymam gerekiyor galiba. Siz dış gebelikten ne kadar sonra hamile kaldınız? Ve gerçekten bir kez hamile kalan sonrasinda yine hemen kalabilir mi?
İki kere geçirdim ikimci dış gebelikten sonra üçüncü adetle hamile kaldım oğlum var çok şükür üzülmeyin endişe etmeyin

İki kere geçirdim ikimci dış gebelikten sonra üçüncü adetle hamile kaldım oğlum var çok şükür üzülmeyin endişe etmeyin
Maşallah peki dış gebeliklere de kolay hamile kalabilmis miydiniz? Bir de neden oldugu konusunda doktor bir şey diyor mu acaba, benimkine sorduğumda nedeni yok ama tekrarlama olasılığı yüksek diyor iki doz mtx oldum

Maşallah peki dış gebeliklere de kolay hamile kalabilmis miydiniz? Bir de neden oldugu konusunda doktor bir şey diyor mu acaba, benimkine sorduğumda nedeni yok ama tekrarlama olasılığı yüksek diyor iki doz mtx oldum
Şöyle anlatayım biraz uzun olacak sıkılmazsınız inşallah. Ben 2020 yılında ilk bebek denememde hamile kaldım ancak kalbi durdu üç aylık kadarken. Genetik test yaptırdım kan pıhtılaşmasm varmış öğrendim. Bu kayıptan 3 ay somra yine 2020 haziran ayında yani dış gebelik geçirdim tek doz iğne ile sonlandı. Ardından sebepsizce doktorların demesi stres kaynaklı sebepsiz interfilite nedenli 3 sene hamile kalamadım klomen femera gonalf çatlatma iğnesi denedim yine olmadı aşılama yaptım oda tutmadı. 2023 yılında tekrar hamile kaldım kendiliğinden oda beş aylıkken enfeksiyon nedenli kayıp oldu çok üzücü zamanlar geçirdim. 2023 te o kaybımdan sonra eylül ayında yine bir dış gebelik yaşadım sonlanması ekim sonunu buldu. Yine aynı sağdan oldu. İki iğne bir kürtaj ile sonlandı 2024 ocak ayında da şimdiki oğluma iki kez dış gebelik geçirdiğim tüpümden hamile kaldım :) çok şükür🤲🏻 demem o ki benim ilk dış gebelikten sonra üç sene sebepsiz olmadı ama ikinci dış gebelikten üç ay sonra sağlıkla hamile kaldım. Allahın izniyle tekrar kalırsınız ama bir ay ama bir yıl sonra döllenme oluyor demekki. Üç sene kalamadığım dönemler banada çok uzun geldi ama vakti varmış diyorum

kalıyor var ondan 2 çocuğu var

Bu arada ilkinin nedeni bwlli değil ama ikinci dış gebeliğim ondan önce geçirdiğim enfeksiyondan bebeğimi kaybettiğim gebelikten kalan enfeksiyonum vardı doğumdan sonra kanamalarım sona ermedi hep lekeler oldu yoğun antibiyotik tedavisi gördüm doktor enfeksiyondan olduğunu söyledi dış gebeliğimin

Back