• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelikte yaşadıklarım. Siz de tecrübeleriniziyazar mısınız

Mlksm

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
98
22
8
33
Merhabalar, 2021 şubat 13 te beta 776 ile gebelik görüldü. Fakat kanamam vardı. Doktor takip edeceğini söyledi. 17sinde gittiğimizde 3500 olmuştu ve kese görülmüyordu. O gün biopsi yapıldı. Ertesi gün 3500 lerdeydi yine.18nde Metotreksat uygulandı. 20 sinde 7000 olmuştu. 24 ünde 4900 olmuştu iç kanama başlangıcı vardı. Doktor ikinci dozu uyguladı. Mart ın 2 sinde gelmemi söyledi. 2900 lere inmişti 2sinde.iç kanamam durmuştu. Ama doktor gidişat çok iyi atlatacağız sanırım bu şekilde dedi. Fakat bir sonraki gidişime kadar dayanılmayacak ağrılar yaşadım. Sol tüpümde idi bu arada. Sol kasık bölgemden bacağıma doğru etlerimi çekercesine biri ağrılar yaşadım saatlerce sürdü günde 3 /4 kez bu şekilde oluyordu. Üç gün sürdü ve kendiliğinden geçti. Doktorum bu tedavi süreci ile bacak ağrısının ilgisi olmadığını söyledi telefon görüşmemde.
8 martta tekrar çağırdı gittim ve 440 olmuştu o gün. 15 martta gittiğimde ise 112 idi. Ama değerim 440larda iken o vakte kadar hep kanamam oldu. Şu sıralar ise kahverengi lekelenmeler var. 15 martta doktorum değerin 0 olduktan sonra adet olduğunda rahim filmi ya da tüplerin bakacağız asıl önemli olan o dedi. Ben de açıkcası korkuyorum. İç kanamasız süreci atlattım. Acaba tüplerime bişey olmuş mudur değerlerimin yüksek seyretmesi tüplerime zarar vermiş midi, ya da bu dış gebelik yumurtalara zarar veriyor mu? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ben de her edindiğim yeni bilgiyi burada paylaşıp endişesi olanlara yardımcı olmak isterim

Merhaba. Bende geçen yıl dış gebelik yaşadım. Metotreksat ile tedavi oldum.bende beta 300 sonra git gide aşağı indi. Artış olmadı.kahverengi akıntılarımda hiç kesmedi o ara. Zor süreç geçirdim ben.metotreksat vurulan ay bilmeden hamile kaldım ikizlere.embrion olarak kaldılar ikiside. Onuda hapla düşük yaptırdı.yani demem oki mutlaka 6 ayını bekle bir daha hamilelik için. Şimdi bir yıl geçti 11 haftalık hamileyim çok şükür.inşAllah sizin içinde hayırlısı

Ha birde onu yazmışsınız ki tüplere zarar verir mi. Değer sıfıra inerse ameliyyat olmazsan hiç bir zarar olmaz .çünki o iğne çoçuğu parçalayıp döküyor olduğu yerden. Ora boşaldıktan sonra hiç bir şey kalmayınca tüp de zaman geçdikce sıkılaşıb eski haline dönecekdit.adeta hamile annenin rahmi büyüyüb doğurduktan sora yavaş yavaş küçülmesi gibi. Hem bir bir tarafımla 5 kez hamile kaldım)) Hiç korkmayın sol tarafım ameliyytlı kisten dolayı

Ha birde onu yazmışsınız ki tüplere zarar verir mi. Değer sıfıra inerse ameliyyat olmazsan hiç bir zarar olmaz .çünki o iğne çoçuğu parçalayıp döküyor olduğu yerden. Ora boşaldıktan sonra hiç bir şey kalmayınca tüp de zaman geçdikce sıkılaşıb eski haline dönecekdit.adeta hamile annenin rahmi büyüyüb doğurduktan sora yavaş yavaş küçülmesi gibi. Hem bir bir tarafımla 5 kez hamile kaldım)) Hiç korkmayın sol tarafım ameliyytlı kisten dolayı

Merhaba. Bende geçen yıl dış gebelik yaşadım. Metotreksat ile tedavi oldum.bende beta 300 sonra git gide aşağı indi. Artış olmadı.kahverengi akıntılarımda hiç kesmedi o ara. Zor süreç geçirdim ben.metotreksat vurulan ay bilmeden hamile kaldım ikizlere.embrion olarak kaldılar ikiside. Onuda hapla düşük yaptırdı.yani demem oki mutlaka 6 ayını bekle bir daha hamilelik için. Şimdi bir yıl geçti 11 haftalık hamileyim çok şükür.inşAllah sizin içinde hayırlısı
Doktorunuz dememiş miydi ilişki yasak diye. Bu arada yeni gebeliğiniz hayırlı olsun. Çok sevindim.. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inş🤗 bir diğer korkum da bu çünkü benim tekrar dışgebelik olur mu diye. Şükür sizin olmamış

Doktorunuz dememiş miydi ilişki yasak diye. Bu arada yeni gebeliğiniz hayırlı olsun. Çok sevindim.. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inş🤗 bir diğer korkum da bu çünkü benim tekrar dışgebelik olur mu diye. Şükür sizin olmamış
Kazalar ola biliyor bilmeden🤷🏻‍♀️😃
Çok teşekkür ederim.inşAllah sizde hayırlısıyla hamile kalıp sağ salim kucağınıza alırsınız. Korkmayın illede tekrarlanacak diye bir şey yoktur elbetde. 3 ay sonra folik asite başlayın hsmile kalana kadar.ben öyle yaptım 6ay içtim. Bir de progesteron fitil kullanıyordum doktor yazmıştı. Hayırlısı olur inşAllah

Bende dış gebelik geçirdim 100 mg doz metatroxe iğnesi vuruldum ilk geçmedi 2. Hafta tekrar vuruldum ve bugün kan verdim sonunda bittti gitti kurtuldum ama yaşadığım ağrıları tarif edemem mahvetti beni sol tüpümdeydi çok şükür bitti kurtuldum

Bende dış gebelik geçirdim 100 mg doz metatroxe iğnesi vuruldum ilk geçmedi 2. Hafta tekrar vuruldum ve bugün kan verdim sonunda bittti gitti kurtuldum ama yaşadığım ağrıları tarif edemem mahvetti beni sol tüpümdeydi çok şükür bitti kurtuldum
Çok geçmiş olsum. Sonrasında rahim tüp kontrolü için film çekşldş mi peki sizin.

Çok geçmiş olsum. Sonrasında rahim tüp kontrolü için film çekşldş mi peki sizin.
Daha bugün sıfırlandı yeni. Ne zaman çekilcek falan hiç bilmiyorum çektirelm demişti doktor ama kaldı öle şuan

Daha bugün sıfırlandı yeni. Ne zaman çekilcek falan hiç bilmiyorum çektirelm demişti doktor ama kaldı öle şuan
Bana doktorum sıfırlandıktan sonra bir adet dönemi geçireceksin sonra çekeceğiz demişti. Sizin de aklınızda bulunsun ihmal etmeyin.

Daha bugün sıfırlandı yeni. Ne zaman çekilcek falan hiç bilmiyorum çektirelm demişti doktor
Bana doktorum sıfırlandıktan sonra bir adet dönemi geçireceksin sonra çekeceğiz demişti. Sizin de aklınızda bulunsun ihmal etmeyin.
öyle miii ay benim doktorum hiç demedi yaa ben doktor değiştiriyim ozaman. Peki bşy sorcam ben dün sıfırlandığını gördüm ve dün adet oldum bu bittikten sonra çekinmem mi lazım benim

Daha bugün sıfırlandı yeni. Ne zaman çekilcek falan hiç bilmiyorum çektirelm demişti doktor

öyle miii ay benim doktorum hiç demedi yaa ben doktor değiştiriyim ozaman. Peki bşy sorcam ben dün sıfırlandığını gördüm ve dün adet oldum bu bittikten sonra çekinmem mi lazım benim
O kadarını tam bilemeyeceğim açıkcası, yanlış yönlendirmeyeyim sizi ama doktorunuza bir sorun. Çünkü benim doktorum asıl önemli olan bu dedi yani çekim ve vaktinde olması

Doktorunuz kimdi?sivas medicana kerime hanıma gidiyorum. Çok memnunum, çok ilgili ve bu süreçte ki pozitif enerjisi beni olumlu olarak bayağı etkiledi. Çünkü değerlerim 7000 lerdeydi ameliyat durumum yüksek gibiydi ama ameliyata gerek kalmadı şükür. Bugün beta 9 çıktı. Haftaya tekrar vereceğim.

Merhabalar, 2021 şubat 13 te beta 776 ile gebelik görüldü. Fakat kanamam vardı. Doktor takip edeceğini söyledi. 17sinde gittiğimizde 3500 olmuştu ve kese görülmüyordu. O gün biopsi yapıldı. Ertesi gün 3500 lerdeydi yine.18nde Metotreksat uygulandı. 20 sinde 7000 olmuştu. 24 ünde 4900 olmuştu iç kanama başlangıcı vardı. Doktor ikinci dozu uyguladı. Mart ın 2 sinde gelmemi söyledi. 2900 lere inmişti 2sinde.iç kanamam durmuştu. Ama doktor gidişat çok iyi atlatacağız sanırım bu şekilde dedi. Fakat bir sonraki gidişime kadar dayanılmayacak ağrılar yaşadım. Sol tüpümde idi bu arada. Sol kasık bölgemden bacağıma doğru etlerimi çekercesine biri ağrılar yaşadım saatlerce sürdü günde 3 /4 kez bu şekilde oluyordu. Üç gün sürdü ve kendiliğinden geçti. Doktorum bu tedavi süreci ile bacak ağrısının ilgisi olmadığını söyledi telefon görüşmemde.
8 martta tekrar çağırdı gittim ve 440 olmuştu o gün. 15 martta gittiğimde ise 112 idi. Ama değerim 440larda iken o vakte kadar hep kanamam oldu. Şu sıralar ise kahverengi lekelenmeler var. 15 martta doktorum değerin 0 olduktan sonra adet olduğunda rahim filmi ya da tüplerin bakacağız asıl önemli olan o dedi. Ben de açıkcası korkuyorum. İç kanamasız süreci atlattım. Acaba tüplerime bişey olmuş mudur değerlerimin yüksek seyretmesi tüplerime zarar vermiş midi, ya da bu dış gebelik yumurtalara zarar veriyor mu? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ben de her edindiğim yeni bilgiyi burada paylaşıp endişesi olanlara yardımcı olmak ister
Ha birde onu yazmışsınız ki tüplere zarar verir mi. Değer sıfıra inerse ameliyyat olmazsan hiç bir zarar olmaz .çünki o iğne çoçuğu parçalayıp döküyor olduğu yerden. Ora boşaldıktan sonra hiç bir şey kalmayınca tüp de zaman geçdikce sıkılaşıb eski haline dönecekdit.adeta hamile annenin rahmi büyüyüb doğurduktan sora yavaş yavaş küçülmesi gibi. Hem bir bir tarafımla 5 kez hamile kaldım)) Hiç korkmayın sol
8 martta tekrar çağırdı gittim ve 440 olmuştu o gün. 15 martta gittiğimde ise 112 idi. Ama değerim 440larda iken o vakte kadar hep kanamam oldu. Şu sıralar ise kahverengi lekelenmeler var. 15 martta doktorum değerin 0 olduktan sonra adet olduğunda rahim filmi ya da tüplerin bakacağız asıl önemli olan o dedi. Ben de açıkcası korkuyorum. İç kanamasız süreci atlattım. Acaba tüplerime bişey olmuş mudur değerlerimin yüksek seyretmesi tüplerime zarar vermiş midi, ya da bu dış gebelik yumurtalara zarar veriyor mu? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ben de her edindiğim yeni bilgiyi burada paylaşıp endişesi olanlara yardımcı olmak isterim

Benimde sizin degerleriniz kadar yükseldi değerim 700 kusur bı hafta takip edilmişti binin üzerine çıkmamıştı dış gebelik teşhisi konuldu.kanamam vardı .iğne ile sonlandırıldı .iğneden 4 gün sonra beta değeri birden 1500 u gösterdi ama o sonuç yalancı sonuç olabiliyormuş.nitek doktorun dedigi gibi oldu 3 hafta içinde değerler sıfırlandı.zamaninda yapılan müdahalelerde bir sorun olmuyor..6 ay sonra tekrar gebe kaldım gerçi o da düşük oldu ama nasip kısmet.mmoralinizi hiç bozmayın..tekrar sağlıkla gebe kalırsınız insallah

Ne zaman hamile kalabilirsiniz dedi peki doktor
Şu an için henüz konuşmadık rahim ve tüpleri kontrol edelim bir herhangi tedavi gerekirse tedavini tamamlarız yoksa eğer ona göre konuşuruz demişti ilk muayenemde

Ameliyat daha sorunsuz tüp alınmazsa bilginiz olsun

Pozitif düşün zarar görmemiştir. Elbette ki ama film çekilmeden net anlaşılamaz. İyileşme sürecini atlat tekrar kontrole gidersin bebek denemesine başlamadan önce. Doktor gerek görürse rahim filmi çekilsin der

Merhaba bende 2019 ekim ayında ilk dış gebeliğimi 34 bhcg ile öğrendim. 3 gün sonra 72, 2 gün sonra 105, 2 gün sonra 83 çıktı. Kimyasal dedi doktorum bir kaç güne kanaman başlar dedi. 1 hafta bekledim başlamadı tekrar kan verdim 155e cıkmıştı. O gün metotreksat vuruldum. Hiçbir ağrım kanamam yoktu. İğneden sonra 2. Gün kanamam başladı 1 hafta sonrası hcg sıfırlanmıştı. 3 ay korundum. 4 ayda yine idrarda çok silik şekilde pozitif gördüm. Biraz idrarda takip etmek istedim bir iki güne kanamam ve şiddetli sancılarım başladı. Doktora gittim beta 50. Progestan verdi kan takibine başladık. 2 gün sonra 89, 4 gün sonra 112. Yine dış gebelik teshisiyle iğnemi oldum. Ama iğne olana kadar gündüzleri o kadar çok sancılarım vArdıki anlatamam yerimden kalkamıyordum. Geceleri geciyordu sancılar. İğneden sonra 2 haftaya sıfırlandı. Sonra doktorum hidroselpenk ten şüphelendi rahim filmi istedi. Eğer öyleyse tüpünü alıcam dedi. Çok şükür filmim temiz çıktı ameliyatta olmadım. Sadece şanssızlığın dua edicez beklicez dedi 🤷🏼‍♀️Şimdi tam 1 sene geçti üzerinden henüz gebelik elde edemedim daha. UmArım sağlıklı gebeliklerimiz olur hepimizin🤲🏼

Back