Merhabalar. Yaşım 26. Eşimle korunmayı bırakmıştık 2. Ayda sürpriz bir şekilde test yaptım çift çizgiyi gördüm. Beta verdim 106 çıktı.
2 gün sonra 152 olmuştu. Ters giden bir şey olduğunu anladım. O gün doktora gittiğimde sağlıksız olduğunu söyledi. Hafif lekelenmelerim vardı 5 gün bekledim tekrar test yaptım 313 olmuştu. Artık emindim kötüydü. 2 gün sonraki sonucum 385 oldu. İlk 2 günde %49 artan betam son iki günde %23 artmıştı. Doktor kendiliğinden düşer dedi fakat içim rahat etmedi başka bir doktora gittim. O ise hem karından hem de alttan bakarak muayene etti ve dış gebelikten şüphelendiğini söyledi. Beta çok düşük olduğu için kese gözükmüyordu. Ertesi gün beni kürtaja aldılar o esnada 1 doz metoreksat iğnesi oldum. İğneden sonra 4. Gün beta 580 oldu çok korktum ama 7. Günde 255 e düştü. 1 hafta sonra ise beta 4 e düştü ve artık baktırmama gerek kalmadı. Patoloji raporunun sonucuna göre de dış gebelik olduğu kesinleşti. 2 doktor 1-2 ay sonra korunmayı bırakabilirsin dedi 1 doktor ise 6 ay önermiyorum dedi. Kafam karıştı ve çok korkuyorum tekrarlamasından.
Beta düşük olduğu için dış gebelik zararlarından az etkilenmiş olabilir miyim ?
Benim gibi betası düşük olup fenalaşmadan dış gebelik geçirenler var mı ?