Dış gebelik

Handleme

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2021
108
66
30
Merhaba hanımlar dış gebelik geçirdiğinizi nasıl anladınız şikayetleriniz neler olmuştu ?

Merhaba hanımlar dış gebelik geçirdiğinizi nasıl anladınız şikayetleriniz neler olmuştu ?
Beta hcg takibi yaptınız mı? Neden dış gebelikten supheleniyorsunuz? Çok erken evrede bir sikayet yaratmayabilir, beta hcgnin bir yükselip bir düşmesiyle belli oluyor genelde.

Beta hcg takibi yaptınız mı? Neden dış gebelikten supheleniyorsunuz? Çok erken evrede bir sikayet yaratmayabilir, beta hcgnin bir yükselip bir düşmesiyle belli oluyor genelde.
Pazartesi günü doktora gittim 4+7 haftalık hamileyim kese görünmedi kan tahlili yapmicakmısınız dedim gerek yok cuma günü tekrar gel dedi. Sol tarafımda ara ara kramp girip çıkıyor ondan endişelendim bugün gidip sağlık ocağına kan verdim.

Pazartesi günü doktora gittim 4+7 haftalık hamileyim kese görünmedi kan tahlili yapmicakmısınız dedim gerek yok cuma günü tekrar gel dedi. Sol tarafımda ara ara kramp girip çıkıyor ondan endişelendim bugün gidip sağlık ocağına kan verdim.
Karından bakılan ultrasonda bu haftalarda kese görülmeyebilir. Gebelikte karına kramp girmesi, özellikle ani hareketlerde, oturduğun yerden ayağa kalkarken mesela çok olur. Bir de aşırı gaz oluyor ilk haftalarda, onun yarattığı sancı da yanlış yorumlanabilir.
Tek bir kan testiyle dış gebeliğin anlaşılması mümkün değil pek. Birkaç defa iki günde bir yapilan hcg testiyle anlaşılır çoğunlukla.
Siz yarın doktora gidecekmişsiniz ne güzel. Uzak bir tarih değil. Sakin olun. Gebelikte stres zararlı. Bir de 4+7 haftalık gebelik olmaz. Yanlış yazmış olabilirsiniz belki. 4+6dan sonra 5+0 gelir. Pazartesi 5+0 olsa yarın 5+4 olacak demektir. Karından ultrasonla görünür ama idrara sıkışık olunması durumunda. Transvajinal ultrasonla daha rahat görünür.
Sağlıcakla büyüsün doğsun bebek. ❤

Amin çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. Aceleci ve sabırsız insan olmak çok kötü bişey boşuna kendimi yiyip bitiriyorum

Merhaba canım benim 4. Hafta da hemen teşhisi kondu. Değerin düzensiz artıyor. Bir düşüp bir çıkadabilir. Benimki 156-60 oldu sonra birden 300 lere çıktı. Ama teşhise kadar öyle dış gebelikten şüphelenmemiştim kimyasal gibi gelmişti bana. Leke leke kanamam oluyordu. Bir de benimki sol tüpteydi. Sol kasıgımda hafif kramp oluyordu. Sonra iğne yapıldı. 1bucuk ay oldu daha yeni kurtulabildim. Sizin hcg değerleriniz nasıl?

Merhaba ben 4+2 haftalık hamileyim beta hcg 4500 çıktı dış gebelikten şüpheleniyorum ben de başka ne belirtisi var

Merhaba ben 4+2 haftalık hamileyim beta hcg 4500 çıktı dış gebelikten şüpheleniyorum ben de başka ne belirtisi var
Neden dış gebelikten supheleniyorsunuz? Doktora gittiniz mi? Doktor belli bir hcg seviyesi olmasına rağmen keseyi göremez, beta hcg de düzensiz artış olur dış gebelik diyebilir.
4500de kesenin karından olmasa bile vajinal ultrasonografi ile görülmesi lazım. Gitmediyseniz doktora gidin bir.

Neden dış gebelikten supheleniyorsunuz? Doktora gittiniz mi? Doktor belli bir hcg seviyesi olmasına rağmen keseyi göremez, beta hcg de düzensiz artış olur dış gebelik diyebilir.
4500de kesenin karından olmasa bile vajinal ultrasonografi ile görülmesi lazım. Gitmediyseniz doktora gidin bir
Bugün vajinal ultrasona gideceğim bakalım

X