Dış gebelik

hulyaaaaa55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2019
2
1
1
34
Öncelikle merhabalar 29 yaşındayım ilk gebeliğim dış gebelik olarak gerçekleşti son adet başlangıcı tarihim 7 nisandı yine adet sonrası Nisan ayının 23ünde lekelenme ler başladı 24 nisanda hastaneye gittim erken adet oldum zannetmiştim( ben bi yumurtalık kisti ameliyatı geçirdim altı ay önce) doktor strese bağlı olabilir kanama dedi o gün test sonucu beta hgc 200 çıktı sonra 467 sonra 605,605,745...900şeklinde devam etti kanamalar da devam etti bu zamanda iki doktora gittim ikiside sağlıksız gibelik yada dış gebelik dediler 4 mayısda kürtaj oldum bi gün sonra beta hgc seviyesi düşmedi dış gebelik iğnesi oldum 5 mayısda bu sürecin en başından beri ağrım çok azdı kasıklarda ama bugun iğneden bi gün sonra ağrılarım baya arttı böyle bi durum yaşayan hakkında bilgisi olan var mı nasıl bi süreç evlendikten iki ay sonra kisti öğrendim şimdi de dış gebelik sağlıklı bi hamilelik geçirme şansım ne kadar olabilir bu iğneden sonra

Bende 19 nisanda dış gebelik teşhisiyle methotrexate iğnesi oldum. Aynı gün kürtaja aldılar rahim duvarını temizlediler. Benimde iğneden sonra ağrım çok oldu. Doktor normal dedi. Değerlerimdeki düşüş güzel ama ağrı ve kanamam devam ediyor. 2 günde bir kan veriyorum. İğnenin yan etkilerinden dolayı 3 - 6 ay korunmak gerekiyor. Kemoterapi iğnesi olduğu için 3 ay içinde hamile kalırsan bebeğe zarar verir engel olasılığı var dedi. Yumurtalıklar ve diğer tüp sağlam olduğu için normal gebelik olucaktır mutlaka dedi doktor. Sadece hiç dış gebelik geçirmemiş birine göre %15 tekrar dış gebelik riski var o da sağ tüpte dedi.

Öncelikle çok geçmiş olsun zor bi süreç gerçekten sabahtan beri kıvranıyorum ağrı ile umarım benim düşmüşüm de güzel olur banada doktorum %3 oranında ikincide de tekrarlama olasılığı demişti gözümü korkutmamak için dedi sanırım benim araştırıp okuduğum kadarıyla %10-15arasında değişiyor muş

Bende dış gebelik geçirdim iğne ile düşürdüler. Sonradan aynı taraftan normal gebelik oldu. Gerçi düştü ama sebepleri farklıydı. Zor bir süreç ama umutsuz olma dış gebelik geçirip normal bir şekilde bebeğini kucağına alan çok kişi var

Herşeyin hayırlısı arkadaşlar, çok istedik bizde Allahım nasip etti ama dış gebelik oldu ve sol tüpümü de aldılar. 2 ay sonra tekrar deneyeceğiz, inşallah hepimiz için bundan sonrası daha güzel olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…