dış gebelik ve yapışık tüp

clskn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010
14
1
86
Ankara
merhaba ben 14 ay boyunca doğum kontrol hapıyla korundum ve sonra bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım ama sonrasında bunun bir dışgebelik olduğunu öğrendik, ameliyat geçirdim 20 gün önce sağ tüpüm alındı. sonrasında doktor diğer yumurtalıkta sanki bir enfeksiyon geçirmiş gibi tüpünde sanki yapısıklık var dedi. sen korunma hamile kalmayı dene eğer olmazsa 5,6 ay sonra tekrar gelirsin dedi.

doktorun bu ilgisizliği pek hoşuma gitmedi bu tüpün açık yada kapalı olduğunu gösteren rahim filmi çok mu zahmetli bir işki ya da zararlı mı neden tıkalı olup olmadığını şimdi öğrenmedi ki. o an doktora sormak aklıma gelmedi bilgisi olan var mı.

canım bende dış gebelik gecirdim mayıs ayında ama laporoskopi yada ameliyat olmadım.iğne tedavisiyle düştü cok şükür.doktorum o zaman 2 ay sonra istersen rahim filmi cekeriz hasar varmı görürüz demişti.ayrıca bildiğim kadarıylada küçük yapışıklıkların ve tıkanıkların acılmasına yardımcı oluyormuş.burda bircok insandan duydum rahim filmi sonrası kolay hamile kaldıklarını..bana gelince doktorum bu kontrolümde istemedi rahim filmini.biraz iltihap varmış onun için antibiyotik kullanıyorum.korunmayı bırak dedi 4 ay sonrasında hala gebe kalamazsan tekrar gelirsin dedi.
rahim filmi kötü bişey değil canım.tüplerin durumunu tespit edebilmek için sıvı enjekte ediliyor vajinadan,sıvı tüplerden gecip karın boşluğuna dökülüyor.tüplere dağılışı gözleniyor.tıkanıklık varsa cıkıyor.küçük yapısıklarda acılıyormuş o basınçla.anestezili yada anestezisiz cekilebiliyomuş.tüplerin tıkanık olup olmadığını jinekolojik muayenede anlayamaz doktor.2 dkkalık bir işlem diyorlar.ama bence baska doktora görün yada dediği gibi 2-3 ay dene.rabbim yardımcın olsun

öncelikle teşekkür ederim cevabınız için.

ben dış gebelik geçirdikten sonra bir ayı geçti ve halaa adet olmadım. bu yapışık tüpüm olma olasılığını pekiştirir mi

yada normal mi bir süre olmamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…