Dış gebelik ve sonrası

Mechulzaman

İki kedi, bir melek annesi.
Kayıtlı Üye
9 Mart 2020
359
766
18
33
Merhaba dostlar..
Uzunnca bir süre ( yaklaşık 1,5 yıl ) bu forumda sizlerin her konuda girip çıkıp tecrübelerinizi okudum. Bu süreç içinde 7 ay önce bizde bebek için çalışmalara başladık.
Defalarca yaşanan tek çizgi, gözyaşı, yalancı gebelik belirtileri sonunda geçtiğimiz 19 ocakta son adetimi gördüm ve 21 şubat gebelik testim pozitif çıktı..
Tarifsiz bir mutluluk yaşadık tabi..
Ancak çok sinsi bir tehlikeyle karşı karşıyaymışız..
Beta hcg normal seyrinde artarak gidiyordu. Daha önceki usg kontrollerimde hep ‘temizsin, rahat gebe kalırsın’ dedikleri için aklıma hiç kötü bir şey gelmiyordu.. hemen havalara girdim tabi. Yeme içme düzeni, hafif egzersizlere devam..
Derken 4 mart salı günü ilk usg kontrolüme gittim. Hem keseyi görmek hemde kalp atışını duymak için. Hesaplara göre 6+2 idik.
Heyecanla usg ekranına bakarken dr hiçbir şey görmüyorum dedi.. bir de alttan bakalım.
Baktı.o sırada normalde yaşamadığım bi ağrı saplandı sağ tarafıma. Burda dedi. Sağ tüpe yerleşmiş.gerek dr un yüzündeki ifade, gerek benim o an yaşadığım şok...
Üzgünüm dedi. Bu ektopik bir gebelik.
Hemen müdaheleye alınmam gerektiğini söylediler. Bir türlü kabul edemedim. İlk uçakla memlekete gitmek iatedim ( görev için Kars’tayız. Memleket Bursa )
Uçağa binmeme dahi izin vermediler. Tüpümü patlatacak kadar büyümüş. Her an iç kanamadan şoka girip bayılabilirmişim. Keza kanamada sinsice içeriden başlamış. Ne olduğunu anlamadan yatırıldım hastaneye. Daha kabul edemeden acil operasyona alındım. Bulunduğu yer tam yumurtalık ve tüpün birleştiği yerdi, yumurtalık kalsın diye dua edip hıçkıra hıçkıra ağlarken aldılar ameliyata. Tarifsiz ağrılarla, maddi manevi acıyla uyandığımda öğrendim, tüpü de kurtarmışlar ama çok dejenere olmuş tabi. Bir daha normal bir gebelik sağ taraftan olmayabilir, tekrarlama olasılığı çok yüksek dedi doktor.
Çocuk aşkıyla yanan ben, ameliyattan ilk uyandığım dakika o ağrıların ve narkozun şiddetiyle ‘ bir daha nasıl isteyeceğim!’ Diye bağırdım..
Hayata karşı öfkeli, buruk, hayal kırıklığı, yas duygularıyla karışık olarak her işte vardır bir hayır, Allah verir Allah alır, daha çok gençsiniz, falan gibi ikili duygular içindeyim..
Tecrübelerinize ihtiyacım var dostlar.
Var mı içinizde benzer durum yaşayan, daha sonra sağlıklı bir gebeliğe kavuşan?
Siz neler yaşadınız?
nasıl atlattınız?
yeniden göze alabildiniz mi? Yumurta takibi yaptırmak mı lazım? Yoksa direk hiç risk almadan tüp bebek mi?
uzun oldu belki biraz.. belki hormonlarım hala kendine gelemedi. Son kalıntılarını döküyorum bebeğimin içimden. Kanamam sürüyor.
Tecrübelerinizi dinlemek isterim.
Allah hepimizi böyle durumlardan korusun, sağlıklı günler dilerim..

Merhaba;

Ben de daha yeni dış gebelik nedeniyle laparoskopik operasyon geçirdim. Anlatayım ve biraz rahatlayayım diye geldim.

Eşimde 3 yıldır evliyiz. Son 9 aydır gebelik istediğim için korunmayı bıraktık. 6. ayımda hala gebe kalamadığım için ve adet dönemlerimde çok şiddetli sağ kasık ağrısı olduğu için kadın doğuma gittim. Muayanede anne karnındayken 2 tomurcuktan oluşan ve ortada birleşmesi gereken rahmimin sol tarafının normal geliştiği, sağ tarafınında güdük küçük kaldığını öğrendim. Bebek o kısma yerleşir de dış gebelik olur diye korkmuştum ama 2 farklı doktor da o küçük rahimin sol ile bağlantısı olmadığı için sperm geçemeyeceğinden gebelik orda olmaz dediler. 1 yıl dolmadan da infertil kabul edilmediğimiz için (yaş yeni 34 oldu) ileri tetkik yapmadılar.

Ocak ayında ovulasyon testi aldım ve 20 Şubatta hamile olduğumu öğrendim. Rahim bozukluğundan dolayı yine dış gebelik olabilir düşüncesi hep vardı. Bu nedenle 2 günde 1 kanda beta hcg artışımı kontrol ettim. 3 kat arttığı için biraz rahatladım. Ama tabi küçük de olsa o da bir rahim olduğu için değerlerim rahat rahat yükselmiş.

29 Şubat'ta 5 +2 iken ilk ultrason kontrolüme gittim ve gebelik kesesi sağ güdük rahimde olduğu görüldü. Büyük bir yıkım yaşadım tabi ki. 4 Mart'ta laparoskopik cerrahi ile operasyon geçirdim. Güdük rahim ve o tarafın tüpü bebekle birlikte alındı (tekrar dış gebelik o rahimde ya da o tüpte gerçekleşemesin diye). 3 tane de normal rahimde miyom varmış, girince onları da temizlemişler. Operasyondan sonra karnım kardondioksit gazı verildiği için şişti. 3 tane küçük delik olacak. 8 saat sonra yürütüldüm. Ağrılar her geçen gün daha da azalıyor. Kanamam devam ediyor. Birkaç hafta sürebilirmiş.

Bundan sonra 3 ay gebelik yasak. Sonrasında tekrar deneyeceğiz. Denemeyi yine ovulasyon kitleriyle yapmayı planlıyorum. 6 ay spontan dener, olmazsa tüp bebek yöntemlerine geçerim diye planlıyorum.

Umarım bir daha böyle bir durum yaşamayız.

Hoşgeldin arkadaşım..
Çok çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
aynı gün ameliyat olmuşuz.
Benim ameliyatta sağ tüp alınmadı. İçindeki ‘ürünü’ çıkardım tüpün duruyor dedi. Beynimde yankılanıyor sesi.’ Ürün’.
Tüp dejenere oldu, daralma veya yapışma olmadan iyileşirmi bilemem dedi.
sol tüpün durumunuda bilmiyorum şimdi.
Bende senin gibi 3-4 ay bekleyeceğim.
Bir daha kendi kendime deneme riskini göze alamam. Çok acı verici oldu benim için bu süreç. İyileşme sürecim bitince rahim filmi çektirip sonucuna göre gerekirse tüp bebek yolunu deneriz diye konuştuk.
Allah kimseye yaşatmasın. Çok zor..

Hepinize ayrı ayrı cok üzüldüm ya cok büyük geçmiş olsun hepinize rabbim bir daha yaşatmasın ya

Canın çok acıdı mı kanaman var mıydı belirtileri neydi bende aynı durumdayım şüphe kondu kese bozuk dendi düzelir mi

Mrb. Tamamen sizinle ayni şeyleri yaşadım. Dediğiniz gibi hersey Allah'tandır. Gercekten cok zor bir süreç. Dayanılmaz ağrılar ayri. Bebegi kaybetmek ayri.tekrar nasil olacağını düşünmek ayri zor. Ama hiç birseyin sonu degil. Gereken süre boyunca korunduktan sonra tekrar deneyebilirsin. Bur da en önemli şey denemeye başladığında surekli test yaptırıp takip etmen gerekiyor. Pozitif oldugu anda doktora gitmeli takip altında ilerlemelisin. Allah korusun ayni şey tekrarlarsa yine o kadar büyüyüp tüpe zarar vermeden senin hayatını riske sokmadan müdahale edilebilmesi için. Benim doktorumun önerisi bana bu oldu. Yani kulak üstüne yatmak yok. Korunmuyorsak belli aralıkla surekli test yaptiricaz erken farketmeye calisicaz. Ki ben korunurken bile surekli test yaptırdım. Çünkü kanama olmuştu ben onu regl zannetmistim bu yüzden daha da büyüyüp ameliyatlık tehlikeli bir hale geldi. Pozitif düşün yumurtaliklarin tüplerin yerinde sagliklisin normal yollarla gayet tekrar hamile kalabilirsin. Ama iyi takip et. Insallah sağlıkla Allah nasip eder vakti geldiğinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…