Dış gebelik ve miyom

melektansu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2025
3
1
1
30
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Her konuda okurum ama ihtiyacım olunca kulübe eklenme kararı verdim. 6 aylık evliyim sol yumurtalığımda 8 cm basit kist var doktorumla kiste rağmen gebelik planlaması yaptık ilk denemem de renglim bir gün gecikince gebe olduğumu öğrendim. Düşük değerle öğrendiğim için beta takibi yaptım. 2.gun:21 5.gun:69 8.gun:104 olunca tartışın normal olmadığına karar verdim ve 10.gun doktora gittim o gün 145 çıktı degerimin normal ilerlemediğini dış gebelik olduğunu söyledi iğne tedavisi önerdi. Vajinal muayene yaptığı için mi bilmiyorum ama dünden beri kanamam var. Dış gebelik mi kimyasal gebelik mi kistten kaynaklı mı bilmiyorum ama hemen iğne yaptırmak istemedim iğne yaptırınca 6 ay gebe kalmaman gerekiyor sizce ne yapmalıyım bu konuda çok kararsızım. Rahim duvarım ince herhangi bir kese falan da görmedi.
Yorum yaparsanız çok sevinirim bu kararsız ve stresli bir durumdayım.

Kanama dediğiniz peçeteye silerken gelen kahverengi kırmızı lekeler mi ? Yani normalde vajinal muayeneden sonra böyle şeyler olmaz. Bende dış gebelik geçirdim ve değerlerim düzensiz artıyordu. Birkaç gün sonra lekeler gelmeye başladı ve iğne tedavisi olup iyileştim. Dikkat edin kese oluşursa hayati risk oluyor

Dün kahverengi peçeteyle silince oluyordu ama bugün rengi açılmaya başladı. Bu kadar düşük değerle ultrasonda da görünmedi ilaç kullanıp hem miyomlarimi aldırma süresini hemde gebelik planımı ertelemek istemiyorum açıkçası kanama olunca da acaba kimyasal mı diye düşünmeye başladım

Kimyasal olması için değerinizin düşmesi lazım. Bu şekilde düzensiz artmaya devam edecektir eğer dış gebelik ise. Dediğim gibi lekelenme başlıyor dış gebelikte. Bence tekrar bir muayene olun ve zaman geçmeden tedavinize başlansın. Endişenizi anlıyorum ama önce sizin sağlığınız daha önemli

Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…