Dış gebelik ve iğne

mina55ert

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2024
7
1
36
Arkadaşlar dış gebelik tanısı koyduar iğne yaptırdım 2.günü o kadar ağır sancılar çektim ki ilk sorum bu hafta sürekli sancılı mı geçiyor yoksa ara ara mı vuruyor ikinci sorum kanamam biraz oldu ama kan birikimi tarzındaydı acaba düştü mü yoksa bu hafta bu şekilde kanamam devam edecek mi sizin nasıl geçti bu süreçte

Beta 12 ile öğrendim 2 gün sonra 60 oldu. Aradan 5 gün geçti kanamam başladıı leke gibi. Hemen doktora gittim beta baktı 750 olmuş. Progesteron verdi tutunsun bebek diye. 2 gün sonra yeniden beta baktı 140’a düşmüş ilacı kesti. Düşük yapıyorsunuz dedi. Tabi bebek küçük olduğundan henüz hiç keseyi görememiştik. Bir hafta sonra gelin beta sıfırlanmış mı bakalım dedi. Bir hafta boyunca çok yoğun kanama, kramp, baskı, kasık ve sırt ağrıları yaşadım. Ölüme gittim geldim resmen. O kadar kanamaya bebek düştü dedim kesin zaten. Cuma günü yine gittik beta 500 olmuş. Doktor dedi dış gebelik yarın tekrar kan verin 585 olduğunu görünce iğne vuruldum. Düşmesini bekliyoruz. Salı ve Cuma yine kan vereceğim. Eğer %15 ilk düşüş varsa ilaç başarılı demekmiş ve beta takibi yapılarak sıfırlandığını görecekmişiz. Eğer sıfırlanmazsa ikinci iğne vurulacak. Yine olmazsa da ameliyat olacakmış. Normalde kilo başına 1 ml vuruyorlar iğneyi. Ben 53 kiloyum ona rağmen 75 ml vurdular. Şu an kanamam yok. Ufak ufak lekelenmeler var. Karın ağrım yok. Ne zaman düşecek nasıl olacak hiç bilmiyorum. İlk gebeliğim.. Çok korkuyorum işler ters gidecek diye. Daha önce bunu yaşayan varsa şu düşük nasıl olacak bir anlatabilir mi? İkinci gebelikte de olabilirmiş, normal şekilde hamile kalanınız oldu mu?

Öncelikle geçmiş olsun. Herkesin ki okadar farklı oluyor ki aslında ben de 175 ile görendim 599 da kanamam başlamıştı mtx iğne vuruldu ağrılarım da kasık ağrısı karın ağrısı şeklindeydi ama dayanılmayacak kadar şiddetli değildi iğneden sonra da çok fazla gaz sancısı çekmiştim benim kanamam 40 güne yakın sürmüştü ama bir günde bir pedi doldurmayacak kadar kanamaya normal demişti doktorum beta sıfırlanınca da kanamam durmuştu

Bnde 1 ay 20 gün önce gebe olduğumu ogrendim fakat beta az artiyordu dış gebelikti iğne vurundum o gün ağrım yoktu ama ertesi günü çok ağrım oldu ve kanamam başladı doktor dayanilmayacak kadar agrinolursa gel dedi ama benim ara ara oluyordu oda aşırı ağrısı yoktu 3 gün sürdü sonrasında kanama ve ağrı da kesildi .. senin baş dönmen kusman aşırı ağrın olursa hiç durma hastaneye git iç kanama riski olabilir dedi ağır bı ilaç olduğu için

Benim de iğne vurduğum gün ağrım yoktu ama sonraki gün çok oldu kanamada o gün oldu sonra 3 gün iyiydim iğnenin 6.günü yine ağrım var bu normal mi acaba betam 3070den 2000e düşmüş doktorum bu iyi dedi ama hastanede yatış yapalım dedi bende evi tercih ettim inşallah bir sorun çıkmaz

İnşallah kuzum bı sıkıntı yasamazsin . Bende vurundugum da 10 dakika falan durdum eve gittim benim 3 gün sadece ağrım oldu ve benm beta 1157 idi 4.gun 57, 7.gun sifirlanmisti dontor bile sasrdi 4.gunde bu kadar düşmesine . Şükür bu ay 2.adetim olacak ağrım falan da yok .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…