Dış gebelik ve beta hcg

sercenin_gozyasi

Iyiler her zaman kazanir.
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
4.981
5.013
773
37
Antalya
Merhabalar
Yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım ama yardımlarınıza deneyimlerinize ihtiyacım var
İlk hamileliğim ve dış gebelik olduğunu öğrendim hastaneye yatış verildi
Ardından metas denilen iğne ve kürtaj işlemi yapıldı ama benim ne gebelik kesen ne de bebek görünmedi ultrasonda
Beta hcg sürekli yükselmeye başladı düşmüyor normal hayatıma dönemiyorum dün 2.kez metas ignemi oldum bugün beta hcg daha çok artmış çıktı
Bu durumu yaşayan var mı acaba nasıl atlattiniz?

Canım öncelikle çok geçmiş olsun benim de ilk gebeliğimdi dış gebelik geçirdim bir doz iğne ile düştü. Ama burada çok araştırma yapmıştım o zamanlar herkesin dış gebelik sürecini okumuştum. İlk doz vurulunca 7. Gün artış olursa 2. Doz vuruluyor onunla da olmazsa laparoskobiyle tüpten temizleniyor bu işlemi olan çoğu insan da korkulacak birşey olmadığını söylüyorlar. Senin değerin çok mu yüksekti çünkü öyle olunca da iğneye dirençli olabiliyor

Teşekkür ederim benim ilk günlerde değerlerim çok yüksek değildi iğne ve kürtaj sonrası artmaya başladı 2.iğneyi de yaptılar düşmedi

Merhabalar benim de durumun karışık regli tarihime neredeyse 10 gün kala idrar testimde çıktı sonra beta giderek artmaya başladı .bugun tam regli günüm doktora gittim betam 2100 lerde ama kese göremedik .doktor cumartesi tekrar çağırdı çünkü keseyi bu değerle görmek gerekirdi diş gebelik olabilir dedi çok üzüldüm.beta bu kadar yüksek ama değilim de gecikmede değil .kese görünmüyor .bu tarz bir durumla karşılaşan va emi suan tam 4 haftalık .

Bu durumu yaşıyorum şu an taburcu oldul kürtajdan elde edilen parça patalojide kist çıkmış

Çok geçmiş olsun Allah tekrarlatmasın nasılsınız şimdi, değerleriniz böyle miydi?
Değerlerim çok şükür bugün düştü taburcu ettiler tabi kontrol devam edicek
Kanamam oldu aşırı sıcak hava biraz kendimi zorladım diye sanırım başka sorun olmadı

2.igneyi olmadan düşmedi bende sizde değerler şimdi nasıl

Tekrar çok geçmiş olsun ben yarın ultrasona gireceğim tam 5 nci haftaya girdim .kese yine görünmezse sanırım size uygulanan benzer bir süreç uygulanacak .en son 2 gün önce betam 2000 di .kanamam yok ama hafif kasık ağrım var.sizde var mıydı bir belirti acaba

Hastaneye gitmeden önce adet dönemimde sancı geldi ama ben onu adet sancısı gibi düşündüm zor geçirdim mazejik ile adet olamadım.belki öyle birseydi ben hala anlamadım nedenini ama ertes diye bir hap içtim 3 Mayıs'ta ondan sonrasında yan etki oldu bence

Bebek için beta HCG değerinin 2 günde bir ölçülmesi lazım ve değer artışı 1.5 katı olmaliymiş sizin ne oranda artışlar

Bence sizin bebeğiniz var kasık ağrısı bebeğin yerleşmesinden kaynaklanır diye okumuştum sağlıklıdır inş

İns benim durumunu yaşamazsınız çünkü 11 gün hastaneden çıkamadım sıkıcı bunaltıcı belirsizlikle geçen kayıp zaman dilimi benim için .

Merhaba bende yeni kan verdim betam 2030 haftaya salı randevum var keseyi gördünüz mü acaba bu arada sizinle aynı belirtileri yaşıyorum kasık ağrısı çok nadir bulantı

Bende şu an yaşıyorum bu durumu.Kurtajda yapıldı değerim tekrar yükselince dış gebelik olduğu anlaşıldı.Bugun iki doz iğne yapıldı.Umarim ameliyata gerek kalmazSizede çok geçmiş olsun

Merhaba sonucunuz ne oldu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…