Dış gebelik sürecim yaşayanlardan destek istiyorum.

dsk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2024
3
1
32
Regl gecikmemin 4.gününde gebelik testi silik çıktı, 1 gün sonra testi yeniledim pozitif çıktı, emin olamayıp 1 gün sonra yeniden yaptım yine silik bir sonuç gördüm ve 7. Gecikme günü test için hastaneye gittim betahcg değerim 1013dü, geç yumurtlama olduğunu kesenin yaklaşık 1 hafta sonra mutlaka gözükeceğini söyledi doktorum, ama gecikmenin 9.günü geldiğinde açık kırmızı renk bir kanama arkasından devam eden kahverengi lekelenmeler olmaya başladı hafif de kasık ağrılarım başladı, gecikmenin 12.günü yeniden test verdim ve değerim 1810 olmuştu , vajinal ultrasonda kese de görünmedi doktorum sağlıklı bir gebelik olmadığını rahimde belirgin kalınlaşma olduğunu ve bu kalınlaşmanın temizlenmesi gerektiğini söyledi, 13. Gecikme günü rahmim temizlendi, operasyon öncesi değerim 2013 gecikmenin 14 ve 15.günü sol kasığımda aşırı saplanma ağrılarım oldu, bir vuran bir geçen ağrılar olduğu için emin olup acile de gidemedim, 16.gün artık ağrı yoktu ve ben doktoruma yeniden kontrole gittiğimde vajinal ultrasonda karnımda 3cm civarında sıvı oluştuğu söylendi, betahcg de 1800 dü, dış gebelik dendi ve o günün akşamı hastane yatışı yapıldı, aynı akşam kanamada ilerleme olmadığı söylendi , ağrılarım devam ediyordu 75mg mtx iğnesi yapıldı, 17.gecikme günümün akşamı hayatımda yaşadığım en büyük sancı ve ağrıyı yaşadım ve artık embriyo tüpte gözüktü bu sebeple bu ağrıyı yaşadığımı öğrendim. Ağrı kesiciler ve sürekli kan takibi yapıldı 17 ve 18, günlerde betahch 2200 sonrasında 2280 gibi değerlerdeydi, 18. Gün hastaneden eve gönderildim kanamam başladı , bir kaç gün sonra yine kontrol ve gerekirse yeni iğne ve veya ameliyat gibi bir süreç olacakmış, ilk gebeliğim yaşım 35 üstü değil, sigara kullanmam hiçbir düşük enfeksiyon yaşamadım ama maalesef böyle bir süreçle karşılaştım, bu süreci yaşayan kadın arkadaşlar bu değerlerde iğne ne kadar işe yaradı , ağrı Ne zaman hafifledi işe ve rutin hayatınıza döndünüz? Sonraki gebeliklerde nasıl yol izlediniz? Bu sürecin ameliyata gitme riski çok mu büyüktür? Yaşayanlardan paylaşım desteği ve süreç hakkında deneyimlerine çok ihtiyaç duyuyoum mental ve psikolojik olarak çok yıprandım

Geçmiş olsun diyeyim. Kolaylıkla geçsin gitsin ins.

Dış gebelik hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama yine de yazmak istedim. Konu yukarılara taşınsın bi gören yazan olur ins.

Rabbim yar ve yardımcın olsun

Merhaba canım öncelikle çok ama çok geçmiş olsun aynı duyguları bende yaşadım . Umarım yazımı görürsün . Bende Nisan ayında dış gebelik yaşadım benim de ilk gebeliğimdi heyecanla beklediğim bişeydi ama sonucu kötü bitti . Bende evde test yaptım pozitif çıktı heyecanla hastaneye gittim kese görmediler belki geç döllenme olmuştur 1 hafta sonra gel dediler . Ama ben sadece 2 gün dayanabildim aşırı kadık ağrılarım oluyordu yürümeye bile engel oluyordu . Ki ben acı eşiğim de yüksektir yani . Ben zaten hissettim bişeylerin ters gittiğini sabah eşim beni hastanene götürdü doktor ultrasonla bakar bakmaz dış gebelik bu dedi kese tüpte gözüktü ve iç kanamam olmuş . Benimki iç kanama olduğu için beni direk kapalı ameliyata aldılar hersey bianda oldu . Ameliyattan sonraki süreçte de düşündükçe çok üzüldüm. Bende eşimde ne sigara nede kötü alışkanlık var ikimizin de sağlık problemi de yoktu insanın başına gelince geliyor işte ((( 3 ay korundum o olaydan sonra tekrardan başladık henüz bişey yok bekliyoruz bakalım

Lütfen üzülme ameliyat olalı 32 gün oldu üstelik sol tüpüm alındı iğne tedavisi olacaksa buna şükret hiç korkma benim sezeryandan daha büyük kesi izim var Şuan bebek yok ama sezeryan oldum bildiğin

Çok geçmiş olsun hiç morelini bozma. Bende dış gebelik geçirdim. Öncelikle ben gebe olduğumu düşünüyordum hastalığım 2 3 gün gecikmişti hafta sonuydu pazartesi giderim hastaneye dedim tam da pazartesi sabahı kanama başladı açık parlak kırmızı renk sonra adet oldum sandım gece şiddetli bir ağrı oldu ayağımın üzerine basamayacak kadar uyuşmuştu bacaklarım eşim işte ydi aradım geldi acile götürdü betahcg ye baktılar orantısız yükseliyordu yatış yaptılar dış gebelik dediler iğne vurdular düşsün diye iki doz hastanede gözlem altında olman lazım dediler kabul etmedim. İmza attım çıktım sonra tekrar bir ağrı geçmeyen kanamalar oldu sağlıkocağına gidip durumu anlattım hemen acile gitmemi söyledi minibüse bindim gittim acil baktı bu sefer dış gebelik düşmeye çalışırken tüpümü yırtmış ve iç kanama başlamış beni bırakmadılar eşin gelsin imza atsın seni acil ameliyata almamız lazım dediler bir daha aradım eşim geldi imza attı ameliyata girdim zaten narkozla bayılttılar 1 saat sürmüştür ortalama çıktığımda çok ağrım vardı sağ tüpümü almışlardı ama benim sol tarafım ağrıyordu 3 delik açıp laparoskopiyle sağ tüpümü almışlardı ağrı kesici serumlarla 2 gün yattım sonra tuvaletini yapabilirsen hastaneden çıkartıyorlar. Hastaneden çıktım 4 ay korun dedi. Korundum sonra tekrar gebe kaldım 7 haftalıkken düşük oldu ve aradan 1 sene daha geçti şuan aşılama yaptım karın ağrım var sol kasığım yine ağrıyor inşallah bu seferde başıma bişey gelmez ama için rahat olsun öyle böyle insan bir şekilde atlatıyor ve benim yanımda kimse yoktu tektim. Ona rağmen dimdik ayakta durdum

Regli gecikmemin birinci gününde erken gebelik testi ile test yaptım ve silik çizgi çıktı sonra tekrar yaptım tekrardan silik çizgi çıktığında özel bir hastanede 2 Kasım da beta H-G değerime baktırdım değerim 42,5 Çıktı Ve Arabi değer olduğu söylenil iki günde bir takibinin yapılmasını istediler. Ben 4 Kasım Günü Beta Hcg verdiğimde değerim 65’e yükselmişti Doktor karından bir ultrasona baktı ve değerlerimin çok küçük olduğu için şu an hiçbir şey göremeyeceğini ama ya bir geç döllenme olabilir ya da sağlıksız bir gebelik olduğu için bu değerlerin artışı bu şekil olabilir iki katına bir artış bekleriz dedi takibe devam edelim dedi.
6 Kasım günü Tekrar kan verdiğimde değerim bu sefer 100 olmuştu istenilen bir artışın olmadığını bir şeylerin yoluna gitmediğini fark ettiğimde farklı bir doktora gözüktüm. 8 Kasım kan verdiğimde değerim 130 olmuştu akşamında doktora gittim ve tam kan progesteron ve beta H-G istedi 11 Kasım da değerim 165’e çıkmıştı progesteron 2,75 değerlerin deydi doktor bu bebeğin kesinlikle sağlıklı bir gebelik olmayacağını ama değerlerin çok düşük olduğu için hiçbir şey görmüyorum dedi. Alttan muayene yapıldı defalarca kez hiçbir kanama belirtisi tüpte ya da rahimde oluşan bir kese olmadığını söyledi.
En başta kimyasal gebelikten şüphelendi, ancak 13 Kasım günü tekrar Beta hcg verdiğimde değerimmin 226’ya çıkması sonucu doktor o bir dış gebelik olabilir o yüzden mtx iğnesi yapalım daha fazla büyümeden kalp atımı oluşmadan gebeliği sonlandıralım dedi tüplerine zarar verme durumu oluşmadan dedi. 14 Kasım Perşembe günü hastaneye gittiğimde 50 m2 lik ilaçcı ikiye bölerek sağ kalçamdan ve sol kalçamdan yaptılar.
İğne vurulduktan 5 dakika sonrasında şiddetli bir öksürük krizi tuttu beni ve hemen acil bir şekilde alerji için serum takıldı iki 3 saat sonrasında çıkışım yapıldı. Herhangi bir lekelenme ya da karnımda da ya da kasğımda bir ağrı şu anlık yok sadece birazcık baş ağrısı ve halsizlik var.
İlerleyen süreçte bilmiyorum bu tarz bir durum yaşayan ve sonrasında sağlıklı bir gebe olan arkadaşların hikayelerini duymaya ihtiyacım var.

Dış gebelik sonrası iğne yerine operasyonu tercih ederim aslında, benim dıs gebeliğimde de sağ tüpte olan ve henüz patlamamış adeta saatli bomba gibi duran kese vardı, aşırı kanamam oldu ve ertesi gün laparaskopi ile tüp temizlendi, böylece o iğnelere gerek kalmadı( doktor bana 2 seçenek sunmuştu, iğne olursa yine de iç kanamaya dönme şansı vardı ve 6 ay ya da 1 sene gebelik yasaktı ben de ameliyatı tercih ettim) dıs gebelik tamamen şans , sigara vs ilgisi var mı bilmiyorum. ( ben kullanmam) dıs gebelik sonrası 1 düşük yaşadım (genetiği bozukmus) sonra doğum yaptım. Total tüm geçen süre 1 sene. Dıs gebelik sonrası rahim filmi çektirmenizi tavsiye ederim.

Bu arada bazı arkadaşların dış gebelik tespit süreçlerinin uzun oldugunu okuyorum, ilk kanamam basladıgında biz de normal düşük sandık ve en yakın hastaneye gittik, doktor hanım baktı ancak düşük mü ya da sorun ne anlamadı inanın. Hemen kendi doktoruma gittim ve adam hemen tüpte keseyi gördü, diyeceğim o ki bu tip durumlarda cok deneyimli ve iyi bir doktora gidin zira ben ilk doktora gidip evde bekleseydim iç kanama geçirecektim

Merhaba bende dış gebelik geçiriyorum beta hcg dengesiz artış gösterdi ve en sonunda değerim 900 ken mtx iğnesi oldum daha sonra 1180 oldu şimdi iğneden 8gğn geçti ve değerim 260 ama sağ kasığımda şiddetli ağrı var birden kalkarken otururken ve alt kısımda baskı hissediyorum normal mi lütfen cevap verin

Son durumunuz nedir bende dün kürtaj oldum ve iğne oldum sol kaşığım fena ağrıyor bugün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…