Jinekoloji Dış gebelik sonrası HSG ?

pank

Guru
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
972
2.076
313
Ankara
Merhaba arkadaslar subat ayinda hamile oldugumu ögrendim doktora gittigimde ise tüplerde degil ama kanalda sıkışmış bir dış gebelik turu oldugu soylendi. Martin 2 sinde metotreksat ignesi vuruldum 1 doz ayrica kurtaja alindim ama kurtajda kese cok yukarda oldugu icin alinamadi.1 hafta sonrasinda ise histeroskobi ile girilerek kese ve kalintilar tamamen temizlendi. Minimum 6 ay gebelik olmamasi gerektigini soyledi. Suan uzerinden 5 ay gecti doktorumuz birkac ay sonra hsg cekelim demisti ama ben henuz gitmedim. Hsg cektirmem yada cektirmemem benim icin nasil bir sonuc dogurur ? Suan herseyim normale dondu reglim bile eski duzenimde hic bir sorunum yok cektirmeden tekrar gebelik denesem bir sorun olurmu sizce ? Daha önce bu tarz bir durum yasayan varmi ?

Merhaba oncelikle cok gecmis olsun Allah anne baba olmak isteyen kimseyi evlatla hasretiyle sinamasin.. Bende suan dis gebelik geciriyorum 2.doz ignemi oldum yarin belli olucak her sey. 6 ay korunma banada doktorum onerdi hsgde cektirmemi soyledi. Korunmayi birakmama 1 ay kala cektirmeyi dusunuyorum. Hem olasi bi tikaniklik varsa veya problem ogrenelim hem de hsg sonrasi olan tikanikliklarda acildigi icin gebelik elde etme suresini kisalticagini dusunuyorum. Ultrasonla belli bi asamaya kadar goruntuleyebiliyolar ama hsg cok net bilgi veriyo. Bence cektirmek icin tam vakti kacirmayin derim.

Kesinlikle hsg çektirin. Bende çektirdim tüplerim kapalıydı birini açtılar diğeri açılmadı. Genellikle dış gebelikler tüplerin tıkalı olması ile alakalı. Garantiye alın derim. Geçmiş olsun. İnşallah Rabbim kucağımızı boş bırakmasın

canım bende temmuz 6da tek doz ıgne oldum, dıs gebelık sonrası..
ben hsg cektırecegım .. 3 adet donemı korunma onerdı doktorum.

Bende dış geblik geçirdim mutlaka hsg çekin inşallah hamile kalmanızı kolaylaştırır olmasa bile bı sorun olmadığını bilmek sizi rahatlatacak ben de 6 ay önce laparoskopi ve kürtaj oldum rahimim hafif sağa yatık bebeklerm sağ tüpüme yerleşmiş tek kese içinde 2 bebegin kalp atışlarını duydum ama maalesef dış gebelikti. 6 ay bitti 3 gün önce hsg çektim. Tüpüm de bı hasar bı problem olmadığı söylendi Önümüzdeki aya 2 embriyomuz var Rabbimin de izniyle doktorun da tedavi ve önerileriyle yeniden deneyeceğiz Allah büyüktür büyük acılar yaşamadan büyük sevinçler yaşamamak gerekiyor dmekki diye düşündüm şükürler olsun kalp atışlarını bile duydum kaybetmiş olsam da Allah'ımın bana bir imtihanıymş diyorum Rabb'im sağlıkla kucağımıza bebeğimizi almayı nasip etsin herşey onda ol der olur inşallah isteyen herkese de rabbim nasip etsin inşallah

Ammiinnn inşallahhh kuzum

Bu ay hsg cektirmek icin regl olmayi bekliyordum kii bir turlu olamadim. Bi ihtimal diyerek sabah test yaptim ve pozitif cikti umarim bir problem olmaz ayni seyleri tekrar yasamaktan gercekten cok korkuyorum

Bu ay hsg cektirmek icin regl olmayi bekliyordum kii bir turlu olamadim. Bi ihtimal diyerek sabah test yaptim ve pozitif cikti umarim bir problem olmaz ayni seyleri tekrar yasamaktan gercekten cok korkuyorum
yaaa nasıl sevındımm anlatamam bende temmuz6 da dıs gebelık gecırdıgım ıcın metotraste oldum.. ama bana 3 ay korunma onerdı doktorum..
sız ne kadar sonra hamıle kaldınız dıs gebelık sonrası ? bırde neler yaptınız ?
saglıkla gelsın yavrunuz ,amınnn

Canım ben dun hsg cektırdım sukur tuplerde sorun yokmus

Merhaba tüpünüzü nasıl açtılar acaba tıkanıklık nasıldı tam olarak film çektirdim benim tüplerin ucu kapalı çıktı ameliyat önerdiler

Merhaba tüpünüzü nasıl açtılar acaba tıkanıklık nasıldı tam olarak film çektirdim benim tüplerin ucu kapalı çıktı ameliyat önerdiler
Canım ben ilk hsg çektirdiğimde sol tüpüm kapalıydı açtılar basınç düzeyini arttırarak ama anestezi olmadığından dolayı o kadar acı çektim ki baygınlık geçirdim. Sağ tüpün önünde et beni vardı minimal geçiş vardı ama et beni engel olduğu için bende ameliyat oldum. Ameliyat sırasında hem et beni alındı hemde tekrar hsg çekildi ve hiçbir şekilde tüplerim açılmadı. Açılan tüp tekrar kapanmıştı. Şimdi doktor araştırdım. Cevat bayrak hoca direk tüplere müdahale ediyor herkes memnun oraya gideceğim inşallah

Ben bu ay tekrar çektirdim cevat bayrak hocaya tüplerim kapalı bile değilmiş. İkisi de açık çıktı çok şükür ama bu defa da hafif düzeyde genişlik görüldü. Hala netlik kazanamadı durumum. Ama cevat hocayı kesinlikle tavsiye ederim işini gerçekten çok iyi yapıyor. Anadolu yakasında sonomed de Avrupa yakasın da echomar da yapıyor.

Canım nasıl ağrı çektin mi ya. Ben ilk çektirdiğimde yine c kollu cihazla ama o acıyı hatırladıkça mahvoluyorum. Cevat hoca için ağrısız diyorlar. Anestezi almaya gerek var mı bilmiyorum. Siz acı ağrı hissettiniz mi?

Bu arada senin adına çok sevindim çok şükür. İnşallah darısı bana inşallah açılır

Hayır hiç ekstra bi adı olmuyor sadece ilacın yakmasını hissettim o kadar zaten çok kısa sürdü.

Sizede mi 6 ay dediler

Sizede mi 6 ay dediler
Evet ama başka bir doktora gittim sonra bir adet dönemi korunman yeterli dedi. Sanırım tahlillere göre söylüyolar ne kadar korunmak gerektiğini

Merhaba kızlar bende ekimde geçirdim dış gebeliğimi kürtaj ve 2 doz mtx iğnesi oldum geçtiğimiz pazartesi ilk reglimi oldum bi tuhaf bazı gün gelmiyor hiç bazı günde az geliyor ilk gün çok gelmişti bunlar normal değil mi ? Benimde yumurtalığıma çok yakın bir yerde tıkanıklık var orada kalmış.. regl bitince doktor 5 gün içinde gel dedi sanırım rahim filmi çekicek.. bende çektirip kafamdaki soruları atmak istiyorum ama korunma biterken çektirsem mi daha iyi olur sizce ? Bana korunma ile ilgili hiçbirşey söylemedi daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…