• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası gelişmeler

Efem2012

Çok şükür Rabbime⭐️
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
2
5
1
Kızlar 1'5 sene önce dış gebelik geçirdim hikayem şöyle ; 2 adet oldum hiçbir gebelik belirtisi yoktu 2. Adetimden 7 gün sonra kahverengi kanmam oldu dr gittim düşük yapıyorsun Dedi başka bir dr gittiğimde sol tüpümde büyümüş ve ben anlamamışım hemen bir iğne yaptı dr . Akşam eve gittim Ağrı'n olursa ihmal etme ara dedi. Gece Ağrı'm çoğalınca aradım napayım dedim hemen gel Dedi gittim hemen tüpüm patlamış ve iç kanama geçiriyormuşum hemen ameliyata aldı tüpüm gitti tabi. 6 ay korun Dedi ama ben tekrar dış gebelik yaşarım diye korktum ve 1'5 sene bekledim şuan Bebek istiyoruz rabbim kısmet eder mi bilmiyorum .yaşayan biliyor çok zor şeyler bunlar . Allahım hepimize yardım etsin herkese şifa diliyorum . S

Ben de 3 ay önce geçirdm dış gebelik. Sağ tüpüm alındı.bundan sonra nasıl olur ne zaman hamile kalırım tekrarlarmı hiçbi fikrim yok...

Merhaba kızlar , ben de sizler gibi kan degerlerimin bir kere azalıp ve daha sonra yükselişe grçerek doktorların takip konusu oldum. Bebeğimi göremedi bir türlü doktorlar neyseki özel hastane özel muayene derken eğitim araştırma hastanesine kahverengi kanamamla başvurdum ve dış gebelik olduğu konusunda hemfikir oldular, neyse dün iğne oldum inşallah ağrım sızım olmadan bu gebelik son bulur . Nasıl düşüyor , kanamaylamı düşüyor neler yaşadınız paylaşırsanız çok mutlu olurum. Teşekkürler.

Kızlar benimde ilk gebeliğim dış gebelikti ve sağ tüpüm alındı ama sonrasında Rabbime çok şükür bir Kızım oldu ve şu anda Allah sağlıklı uzun ömürler versin 7 yaşında kızım ve 2.bebiş için uğraşıyoruz 2 yıldır.

Merhaba kızlar , ben de sizler gibi kan degerlerimin bir kere azalıp ve daha sonra yükselişe grçerek doktorların takip konusu oldum. Bebeğimi göremedi bir türlü doktorlar neyseki özel hastane özel muayene derken eğitim araştırma hastanesine kahverengi kanamamla başvurdum ve dış gebelik olduğu konusunda hemfikir oldular, neyse dün iğne oldum inşallah ağrım sızım olmadan bu gebelik son bulur . Nasıl düşüyor , kanamaylamı düşüyor neler yaşadınız paylaşırsanız çok mutlu olurum. Teşekkürler.
geçmiş olsun. iğneden sonra aslında hastanede yatmanız gerekiyordu tabi değeriniz yüksekse , çünkü 1500 üstü iğne yapıldığında değer birden 3-5 katına çıkabiliyor ikinci iğne gerekebiliyor. değer hızla arttığı için var olan hücre dokusu dahada genişliyor eğerki tüpte ise tüpün patlamasına ve iç kanamaya neden oluyor , kimisinde aşırı ağrı olurken kimisinde sadece kanama oluyor.
iğneden sonraki aşama bekle gör şeklinde ilerleyecek kan değerleriniz gün aşırı takip edilmeli, regl kanaması şeklinde ağrılıda atlatabilirsiniz gebelik değeri sıfırlanana kadar takip edilmeli. en ufak kanamada ve ağrıda doktorunuzla görüşmenizde fayda var. bunları hep forumda okudum. benim dış gebeliğim 2 yıl önceydi ikiz gebelik tüpteydi 3000 küsürdü hafif lekelenmem dışında herhangi bir problemim yoktu ama kese görülmüyordu. doktorlar dış gebelik dediler ve hemen ameliyata aldılar, daha önce çocuğum olmadığı için tüp alımı yapmadılar. ameliyattan 6 ay sonra rahim filmi çektirdim ve herhangi bir yapışıklık hasar yoktu.
dış gebelik iğneli tedavi ile atlatanlar çok fazla eminim yardımcı olabilecek birileri vardır.
en önemli konu sakin olmaktır ve bol bol dinlenmektir.

Sukedisi merhaba, benim yarın kontrolüm var kan testi yapılcak değerime bakılcak herhangi ağrım sızım yok ve şuan kanamam da yok . Allahın izniyle şu değerlerim sıfırlansa ve gerek kalmasa inşallah hiçbirşeye çünkü bu durum belli etmesemde kimseye psikolojimi fena bozdu ve beni çok yordu ....

Back